Ministrul Sănătății: „Ne pregătim pt. declararea epidemiei de gripă”

„Nu voi cere închiderea școlilor, deși marți sau miercuri probabil că vom declara oficial epidemia de gripă în România”,  a declarat azi Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Totuși aceasta a anunțat că „fiecare clasă are posibilitatea să ceară suspendarea cursurilor, dacă absenteismul e mai mare de 20% în acea clasă”.

O altă condiție suficientă de suspendare a cursurilor într-o clasă e ca să existe trei cazuri confirmete de gripă în aceeași clasă. Atunci se închide clasa pe o perioadă temporară. Se face dezinfecție și copiii sunt primiți înapoi în comunitate în momentul în care primii bolnavi se însănătoșesc”, Cristina Pelin, director executov DSP București.

Condiție pentru închiderea școlilor

De asemenea, se vor putea închide inclusiv școli, dar punctual, în cazul în care se îndeplinește o condiție.

Școala se închide dacă sunt foarte multe cazuri. Să zicem câte trei cazuri în 10 clase. Atunci se închide unitatea. Dar trebuie să fie cazuri confirmate în urma testelor medicale”  – Cristina Pelin, director executov DSP București.

Astăzi, nu s-a învățat în școlile și liceele din România după o decizie luată în comun de ministerele Sănătății și Educației.  Ideea e ca în cele patru zile libere (joi, vineri, sâmbătă și duminică) îmbolnăvirile de gripă și alte infecții respiratorii să se reducă sensibil.

Până la urmă decizia a fost utilă și pentru că altfel exista riscul accidentării elevilor din pricina ghețușului.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ca să nu cazi. Ce trebuie să faci. Câți buzoieni au ajuns la operație CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.