Misiune de căutare pe munte în miezul nopții

Jandarmii montani din Buzău au fost puși la treabă noaptea trecută.

Au fost sesizați la 00.10 minute prin 112 că doi turiști, care faceau parte dintr-un grup de 20 de persoane, s-au ratacit in zona Penteleu.

Concret, grupul a plecat din zona stației meteo situată pe varful Penteleu înspre pensiunea Varlaam.

Dupa aproximativ 2 ore de mers pe traseul montan cineva și-a dat seama că a uitat un aparat foto în zona statiei meteo,  context în care doi barbati din grup, de 40 de ani, respectiv de 25 de ani s-au întors pentru a-l recupera.

Cele doua persoane plecate pe traseu nu au mai ajuns înapoi la pensiune și nici nu au putut fi contactați telefonic, motiv pentru care, după circa 3 ore de la momentul despărțirii de grup a fost efectuat apelul 112.

Echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu s-a operaționalizat în jurul orei 01.00, începând căutarea celor două persoane, cu sprijinul altor doi membri ai grupului de turiști.

Cele 2 persoane au fost gasite de jandarmi în jurul orei 05.00, la aproximativ 9 km de localitatea Varlaam, în zona ,,Cernatu”, aceștia  rătăcindu-se pe drumul de întoarcere către pensiune, la o răscruce de drumuri deviind de la traseul marcat.

În acest moment persoanele se afla la pensiunea Varlaam, fara probleme medicale.

loading...

Un comentariu la „Misiune de căutare pe munte în miezul nopții

  • Există o zicală .Un prost aruncă o piatră în apă ,și 10 deștepți se aruncă să o scoată .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.