Moartea militarului buzoian și a colegului său l-a făcut pe Trump să anuleze

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că pune capăt „negocierilor de pace” purtate de un an cu talibanii.

Decizia este o consecință a atentatului de joi în care au murit un soldat american, dar și unul român (caporalul Ciprian Polschi din Buzău) plus nouă civili.

„Din păcate, în încercarea de a creşte presiunea, talibanii au recunoscut un atac la Kabul în care au fost ucişi unul dintre marii noştri soldaţi şi alte 11 persoane”, a anunțat Trump, justificându-şi astfel decizia surprinzătoare de „a opri negocierile de pace”.

Preşedintele Statelor Unite a dezvăluit de asemenea că iniţial urma să se întâlnească duminică la Camp David, ”separat” şi în cel mai mare ”secret” cu preşedintele afgan Ashraf Ghani şi cu ”principalii lideri talibani”. „Aceştia erau în drum spre Statele Unite în această seară”, dar „am anulat imediat întâlnirea”, a precizat el pe Twitter.

„Deşi părea că existau şanse de a se ajunge la un acord istoric pentru a contribui la încetarea a 18 ani de conflict în Afganistan, iată că ultimul atentat a pus totul în stand-by” , au relatat duminică agențiile internaționale de presă.

Trupul militarului buzoian ar urma să fie adus în țară marți. va fi depus la capela bisericii Sf. Ștefan din Micro III. Înmormântarea va avea loc joi la Cimitirul Eroilor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Moartea militarului buzoian și a colegului său l-a făcut pe Trump să anuleze

  • Se pare că s-a deschis o fabrică de eroi la Buzău…
    Înțeleg, trebuie ajutată familia, e o situație delicată, dar trebuie să încetăm cu fabricarea de eroi al căror „eroism” este că s-au dus la serviciul pe care și l-au ales singuri.
    Așa, să-i facă eroi pe toți cei care suferă accidente de muncă, altfel e discriminare, mi se pare.
    Ultimii eroii sunt cei din al II-ea război mondial, restul, eroi pe timp de pace, contra-cost.

  • Cătăline, bine gândit… din unele puncte de vedere!

  • Cand este programata vizita primarului in SUA? Sau este tinuta la secret!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.