Incredibil. În ce condiții trăia o familie cu patru copii din jud. Buzău!

Felicitări merită polițiștii din Buzău.

În doar trei zile de la aflarea cazului (patru copiii locuiau într-o cocioabă din lut) polițiștii s-au mobilizat exemplar și au construit familiei din Cândești o căsuță cu toate cele necesare.

Fotografie sugestivă: casa nou vs casa veche

IPJ Buzău: „Într-o mobilizare de forțe impresionantă și în timp record, am reușit să facem ca cei mici să aibă un acoperiș nou deasupra capului, cu utilități, cu voie bună și mulțumire în ajun de sărbătoare.

De această nevoie aflasem cu puțin timp în urmă, când pe internet se cerea ajutorul pentru o familie cu patru copii, care locuiau într-o anexă și care aveau nevoie urgent de un cămin înainte de vremurile geroase ale lunilor de iarnă.

Nu știam în ce măsură vom putea oferi ajutor într-un timp atât de scurt, așa că am hotărât să facem o vizită la fața locului, pentru o evaluare a necesităților și o analiză a resurselor. Ne-a întâmpinat mezinul familiei, Tudorică, în vârstă de numai 4 anișori…

După o scurtă și totuși cuprinzătoare conversație cu micuțul, ne-am dat seama că nu avem de ales, că nu este doar o încercare de a-i ajuta, că de fapt trebuie să reușim în ceea ce ne-am propus.

Așa că, după numai 3 zile de efort susținut, cei doi părinți și copiii lor, cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, ne-au sunat să ne mulțumească și să ne întrebe dacă pot muta mobilierul în locuință, să îi prindă Crăciunul în casa nouă și curată”.

Vezi mai jos filmul construcției locuinței.

IPJ Buzău: „Mulțumim Asociației Umanitare “Totul va fi bine!” pentru semnalarea cazului familiei fără adăpost, mulțumim Camerei de Comerț și Industrie Buzău pentru sprijinul oferit în identificarea soluțiilor în cel mai scurt timp!”

Asociația „Totul va fi bine”: „Stefanut, fiul cel mare, poarta aparat auditiv la ambele urechiuse. Daria, mezina familiei este luată in evidentele medicale cu diagnosticul de convulsii cronice (epilepsie nedefinitivat încă) si i de administreaza zilnic tratament. Si parintii fac eforturi, tatăl, lucra pe salariul minim pe economie, însă la începutul stării de urgentă și-a pierdut slujba. In prezent lucrează in construcții pe șantiere in București fara contract,  iar mamica, o femeie are grija de copilasi”.

IPJ Buzău: „Și, pentru că la început de an școlar, aceiași copii mărturiseau unei televiziuni locale faptul că le este aproape imposibil să facă față noii provocări – învățământul online, le-am dăruit din suflet tabletă pentru cursuri și televizor pentru a rămâne conectați la prezent”.

De asemenea, tablete, televizor și bunătăți tradiționale de Crăciun am oferit, unei familii cu învățăcei destoinici din satul Știubei, comuna Râmnicelu, dar și în comune precum Glodeanu Siliștea sau Vadu Pașii.

loading...

3 comentarii la „Incredibil. În ce condiții trăia o familie cu patru copii din jud. Buzău!

  • Chinezii stiau ce au facut cand au introdus politica copilului unic. Ar trebui implementata peste tot unde oamenii ajung la nivelul de trai al animalelor din cauza ca se inmultesc fara discernamant, nefiind constienti ca nu au conditii si posibilitati sa asigure un trai uman copiilor. Asta pe langa sufocarea planetei. Cand chinezii s-au dezvoltat destul material si intelectual incat sa nu faca copii la betie, care apoi sa aiba handicapuri de tot felul, ca in cazul de fata, au dat iar drumul la facut copii fara numar, dar populatia nu creste, pentru ca au reusit sa se civilizeze intre timp.
    Dar la noi, in Occident si tarile care atarna de el, avem drepturile omului, mai bine traiesc niste copii ca animalele sau muncesc unii sa tina in carca copiii altora decat sa se urmeze calea logica si corecta. Si, hai, nu zic 1 copil, dar 2 maximum ar fi de bun simt sa fie impus.

  • Felicitari celor cu suflet bun si generosi! Sarbatori fericite tuturor!

  • @username:
    In sfarsit un comentariu la obiect, fara alte frustrari.
    Bravo ! La modul cel mai sincer.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.