Buzău. MODIFICARE după campania demarată de buzoienii.ro

Practica începută la Buzău de Penny XXL de blocare a roților mașinilor a fost abandonată.

Asta, datorită campaniei demarate de reporterul buzoienii.ro care a atras imediat atenția că măsura este ilegală.

Poliția Rutieră Buzău a anunțat că aleile din parcările supermarketurilor și mallurilor sunt drumuri publice, iar constatarea contravențiilor e apanajul polițiștilor rutieriști.

Consecință

*Dacă șoferii buzoieni vor parca pe trecerile de pietoni, pe locurile persoanelor cu dizabilități, pe hașuri, etc. – atunci vor putea fi sancționați de polițiștii rutieriști.

*Băieții cu geacă galbenă, fes și blocatoare – dacă sunt interesați cu adevărat de respectarea regulilor și nu de „milionul” din „amenzi” – pot și acum să facă ordine în parcări. Cum ? Reclamând abaterile către poliția rutieră.

*Așadar, dragi șoferi, aveți grijă cum parcați când mergeți la Kaufland, LIDL, Penny ori Shoping City Buzău. Nu mai vin băieții cu blocatoare, dar în schimb riscați să vă treziți cu amendă de la Poliția Rutieră.

Parcare neregulamentară la Kaufland

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Buzău. MODIFICARE după campania demarată de buzoienii.ro

  • Decizie corecta a politiei. Felicitari buzoienii.ro pentru initiativa!
    Insa ar mai trebui ceva modificat in Codul Rutier: imaginile de pe dashcam-urile de bord, in conditiile in care sunt deja instalate pe foarte multe masini, sa poata fi luate in seama de politie. Doar asa nesimtitii, stiind ca exista in permanenta un “ochi” atintit pe ei, isi vor pune neuronul la treaba inainte de a ne stresa in trafic.

  • Intreb si eu, daca Politia spune ca aleeile din parcarile mall-urilor sunt drumuri publice, cand am gasit masina lovita in parcarea de la Kaufland si am sunat la ei, de ce mi-au comunicat ca parcarile mall-urilor sunt parcari private, iar ei Politia, nu au nicio autoritate in aceste parcari? Ajung la concluzia ca acesti asa numiti “politisti”, ori nu-si cunosc bine atributiile, ori nu-si indeplinesc atributiile functionale. Bine le face Berbeceanu cand le da peste bot si ii trimite sa puna mana pe carte.

  • Pentru Vasile. Da, a fost o interpretare gresită a multor politisti. Probabil și în ideea de a nu-și lua o responsabilitate în plus. Există și ideea ca dacă terenul/afacerea e privat atunci proprietarul poate face tot ce vrea el. Unii mai aveau să spună că și în cazul unei crime poliția nu se bagă, doar s-a produs pe un teren/imobil privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.