Modificare importantă în rondul de la arhiepiscopie

O mulțime de polițiști de la rutieră și de angajați de la Swarco, firma cu semaforizarea inteligentă, s-au adunat azi în rondul de la Episcopie.


Motivul adunării de oameni ? Azi s-a făcut prima probă a transformării sensului giratoriu în intersecție semaforizată.


Majoritatea șoferilor buzoieni contestă decizia, „era mai bun sensul giratoriu”, dar specialiștii firmei de la București – care a câștigat contractul cu fonduri europene – susțin contrariul.

Problemă


Pe durata probei de azi s-a format coloană de mașini pe sensul dinspre Bd. Unirii, așa cum o arată fotografia de mai sus. Semn că pe această zonă mai trebuie lucrat.

Atenție șoferi și pietoni


Trecerile de pietoni au devenit semaforizate. Astfel că pietonii trebuie, de acum, să fie atenți la culoarea semaforului.

Atenți trebuie să fie și șoferii:

Probabil o noutate în Buzău, semaforul cu galben din fotografia de mai sus, se aprinde pentru a-i avertiza pe șoferi că pietonii au verde. În acest caz, șoferii trebuie să acorde prioritate de trecere pietonilor. Când semaforul pentru pietoni se face roșu, lampa galben se închide.


UPDATE. La ora 13.00, toate semafoarele din intersecție (și cele pentru șoferi și cele pentru pietoni) au fost închise, circulația revenind la principiul sensului giratoriu.

Cei de la Swarco și polițiștii rutieriști vor analiza împreună datele culese în urma probei de azi și vor decide.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „Modificare importantă în rondul de la arhiepiscopie

 • Cand auziti de „specialisti” in Romania sa fiti 100% convinsi ca va fi o mizerie!
  Intersectia cu pricina are diametrul prea mic pentru a fi semaforizata.
  Punem ramasag (pariu, pentru cei ce au descins la scoala mai tarziu sau deloc) ca vor fi blocaje imense in intersectia aia, „modernizata” de catre „specialisti”.
  Da Doamne sa n-am dreptate!

  Răspunde
 • Eu am tras demult concluzia:bani aruncați „pe apa sâmbetei”(o parte) sau intrați în buzunarele unora „de la partid”(partea importantă)! Restul…povești cu bla,bla,bla! Afacerea cu semafoarele este profitabilă,altfel nu poate explica nimeni multitudinea acestora,evidența arătând clar că mai mult încurcă traficul! Curios de aflat ițele afacerii,cine sunt „specialiștii”,ce experiență au și cât de mult au ajutat traficul lucrări identice din alte localități! Subiect de anchetă jurnalistică, dar…cine să o facă, domnule Tereacă?

  Răspunde
 • De cand a venit dl Toma la primarie numai „specialisti” are in totate institutiile din subordinea primariei. Si ca sa spun ce ar fi declarat dl primar ” Voiati sa pierdem bani europeni ca sa asfaltam tot si sa punem semafoare?”.
  Niciodata proiectele nu au fost facute cu studiu de impact, sa se poata vedea ce se intampla daca se ia o anumita decizie. La anul cand va veni vremea votului veti primi o carticica mai mare pentru ca deh…realizarile sunt mai multe.

  Răspunde
 • Nu trebuie sa fii specialist dar cred că semafoarele s au montat de toți banii de la UE. Cum sa ai in rondul de la Episcopie 5 semafoare???? Nici la București in rondul de la Casa Presei nu sunt atâtea….și acel rond are un diametru generos

  Răspunde
 • VEDETI CICA NU ARE BUZAUL POLITIE E CEVA STRINSA LA EVENIMENTE DE RISUL LUMI

  Răspunde
 • Hahahaha! Cică vor analiza datele. Hahaha! Și dacă nu iese bine ce vor face? Vor demonta semafoarele? Bine sau rău acel rond va deveni intersecție semaforizată. Asta cu analiza este ca să vedem noi ceilalți că cineva chiar este preocupat. Hahahaha!

  Răspunde
 • Sa masoare la 4 cand e strada plina de navetisti.
  Nu la 13, cand sunt 5 masini pe toate drumurile.
  Dar daca si la ora aceea s-au format coloane… nici nu vreau sa îmi imaginez ce va fi la 4.
  Bataie de joc…

  Răspunde
 • Dianetrul este prea mic, nu are loc sa opreasca la senafor, in rond, nici macar un autobuz, zic eu.
  Plus ca trebuie in 20-30 de metri sa te uiti la 2-3 semafoare.. cred ca multi le vor ‘forta’ si apoi sa vezi balamuc.

  Mai degraba puneau semafoare INAINTE de rond ca sa controleze accesul in rond si sa mai poata intra si cei de pe stradutele cu trafic mai redus, dar asa cum e acum nu.mi se pare ok.

  Răspunde
 • EXACT!
  Lucrari facute fara studiu de trafic, fara studiu de impact, fara studiu de fezabilitate si de eficienta.
  Ca daca dai pe proiect 1 milion de euro si prin eficientizarea procesului faci o economie de 500.000 euro in urmatorii 20 de ani se cheama ca investitia este ineficienta si NU se justifica.
  Ca mai bine economisesti 1 milion decit sa obtii ( teoretic , ca nimic nu-i sigur) 0,5 milioane in 20 de ani !

  Nu mai spun ca nici consultare publica nu a fost pentru proiecte , au fost asa…. din birou !

  Răspunde
 • Tipic proiectelor din ultimii ani.
  Pe hartie au bagat achizitii superumflate ca si cum ar fi avut de 5 ori teren fata de ce exista in realitate.
  Asa si aici, in proiect au pus 5 semafoare in interiorul unui giratoriu care in realitate n-are diametrul nici de 50 de metri si unde nu s-ar preta nici macar un semafor.
  Cum si-a imaginat cineva ca va functiona giratoriul ala cu semafoare in interior in conditiile in care nu pot opri 2 masini in giratoriu fara sa se blocheze giratoriul?

  Răspunde
 • PREA MULTE SEMAFOARE IN ACEST MIC ORAS.
  Asta simti in momentul asta cand circuli pe aici…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.