Modificare importantă. Dispar clasele înființate pe șpagă sau pe pile

Din acest an repartizarea noilor elevi la clase (clasa pregătitoare) se va face prin tragere la sorți!

Tot prin tragere la sorți vor fi desemnați și învățătorii, pentru noile clase pregătitoare.

Consecințe

*Dispar clasele alese pe sprânceană (șpagă) de către învățători/directori

*Copiii săraci pot ajunge în clase cu învătători buni, iar odraslele celor mai înstăriți ori mai piloși pot nimeri și la învățătorii mai slab pregătiți

*În timp, va scădea până la dispariție „turismul” elevilor către Școala nr. 11, nr. 1, nr. 15. Nemaiputând să-și ducă odrasla direct la învătătorul dorit la aceste școli, părinții se vor orienta către școlile din cartier. Măcar pentru că sunt aproape și nu mai traversează orașul degeaba.

*Va scădea numărul de elevi și de clase la școlile de fițe. Vor crește la celelalte

*Poate va crește și numărul de elevi care rămân la școlile din jurul orașului, îndeosebi la Mărăcineni

*Cum românul face orice ca să încalce regulile, vor apărea (dacă nu va exista o disciplină severă) transferurile ulterioare de elevi între clase/școli.

Azi în Timișoara, mâine în toată țara”

Merge și formula „Tot Banatu-i fruncea!”. De ce ? Pentru că această regulă corectă și de bun simț a pornit de la Timișoara.

Doamna din imaginea de mai sus e de „vină”. Aura Danielescu, inspector șef la Timiș, a implementat și ținut cu dinții de repartizarea aletorie a alevilor pe clase. Cei interesați pot citi interviul (excelent) de pe edupedu.ro (CLICK AICI).

Măsura va fi aplicată deja și în București, iar Ministerul Educației a ridicat proiectul în dezabatere publică. Cel mai probabil va fi impus la nivel național.

O opinie contra

„Se poate ajunge și la o scădere a actului educativ. Învățătorii care își dădeau silința stimulați de „atențiile” părinților o vor lăsa mai moale, vor fi blazați. Rămânând doar cu salariul poate că unii vor și renunța la învățământ” – opinie politician buzoian

Citește și:

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Modificare importantă. Dispar clasele înființate pe șpagă sau pe pile

  • E doar gargara, va fi la fel ca inainte, cine are banul fenteaza sistemul.
    Dupa cum stiti si la liceu si facultate teoretic se intra prin repartizare aleatorie dar doar teoretic, ca practic sunt metode prin care sa se aranjeze treburile cum trebuie, atat inainte de repartizare cat si dupa repartizare.
    Multe odrasle de oameni instariti intra pe usa din dos in licee si facultati, folosind diverse metode de fentare a sistemului.
    Ca sa dam niste exemple pe care deja le cunoaste toata lumea: metoda locurilor rezervate, metoda transferul, metoda locuri pentru defavorizati.

    Răspunde
  • Cred ca sigur vor omite sa mai spuna ca nu se pot transfera dupa ce incepe scoala, iar apoi se vor muta cu gramada care incotro de la o clasa la alta, elevii cu pile la clasele considerate mai bune, elevii mai slabi presati sa plece la clasele mai slabe in schimbul promovarii clasei, pe sistemul „te trec, dar cu conditia sa te muti de aici la anul”, cum a patit copilul vecinilor mei. Romanul se va descurca mereu, in ciuda orcaror „vitregii ale sortii”, pila nu moare niciodata la noi.

    Răspunde
  • Va creste spaga, ca va fi mai greu acum de aranjat.

    Răspunde
  • ar fi interesanta pozitia inspectoratului scolar Buzau pe tema asta. Incercam un telefon , dle reporter?

    Răspunde
  • Sa se facă investigații sa se vadă ce elevi mediocri, cu părinți plini de bani, reușesc minunea sa între la Hasdeu după contestații, sau mai exista o metoda, după primul an se transfera aici, nu contează de la ce liceu, bani sa fie. La înscriere sunt clase de câte 28 de elevi, după primul an devin de 32-34 elevi/clasa. Inspectoratul școlar, de altfel o entitate TOTAL INUTILĂ, populata de nulități, se face ca doarme, habar nu are, nimeni nu-și pune problema, de ce încep cu 28 și termina cu 34.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.