Motiv de arțag între cetățeni. Jud. Buzău

„Puteți să scrieți așa, domnule reporter. Unii sunt nesimțiți. Noi, la Manasia și Aldeni nu avem apă deloc, nici să ne spălăm, iar ei, de la Săpoca în sus spre Cernătești o folosesc pentru a uda grădinile. Li s-a cerut să nu mai facă asta, dar pe mulți îi caracterizează doar egoismul. Sunt doar pentru ei, restul pot să crape”.

E mesajul primit de reporterul buzoienii.ro de la o familie, soț și soție din Aldeni.

De ce s-a ajuns aici ?

Sursa de apă e la Săpoca. De aici pleacă pe conductă în sus, către Valea Puțului, Cernătești, Zărnești de Slănic, Căldărușa, Manasia, Aldeni.

Din cauza subțirimii resursei de apă și a consumului exagerat (apa e folosită la udatul grădinilor) pentru cei de la capătul coloanei nu mai rămâne apă deloc. Mai întâi s-a restricționat, două ore dimineața și două seara, dar apoi n-a mai fost nici pentru atât.

Ce se poate face

Ar exista lege care să-i amendeze pe cei care folosesc apa la udatul grădinilor, dar e totalmente inaplicabilă. Cine să-i urmărească pe cetățeni în curte, toată ziua, ca să-i prindă în ofsaid ?

Simona Săvulescu, director Compania de Apă: „Încercăm, în aceste zile, să unim cele două rețele. Cea de la Săpoca și cea care vine de sus de la barajul Cireșu. Așa ar putea avea apă și cei de la Manasia și Aldeni. Altă soluție pe care o vom încerca e să facem un nou foraj, dar există riscul ca apa să fie sălcie, așa e pe Valea Slănicului, iar tratarea ei prin osmoză e atât de costisitoare că nu se merită”.

Probleme similare cu cele de la Aldeni și Manasia, Compania de Apă Buzău mai are îndeosebi în localități precum  Viperești, Livada Mare si Livada Mica din comuna Grebănu, Năeni Cătun și Proșca din comuna Năeni, unde rezervele sunt limitate.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Motiv de arțag între cetățeni. Jud. Buzău

 • Ce se putea face era sa duca teava pana la ultimul punct de consum iar de acolo sa vina „prin cadere”. Sistemul e folosit de zeci de ani la cladirile foarte inalte din SUA. Dar cand ai mai multi angajati in birouri decat la tehnic, se intampla si d-astea.

  Răspunde
 • Mie îmi place faza cu”riscam”. Domnilor v-ați asumat alimentarea cu apa potabila, e problema dvs. Cine nu risca nu câștiga!

  Răspunde
 • Ora 12, la CJ se uda cu aspersoare „castraveții ptr subzistenta”!

  Răspunde
 • Ora 14,50. La CJ acum s-a trecut la udatul cu furtunul. În fata sălii de festivități.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.