Mulți șoferi sunt împotriva desființării rondului de pe Transilvaniei

Anunțul făcut de viceprimarul Ionuț Apostu că rondul de pe Transilvaniei va fi înlocuit cu semafor a stârnit mai multe comentarii negative decât pozitive.

„Chiar și asa mic cum este, giratoriul e cea mai buna soluție pentru acea intersecție. A mai fost odată montat semafor acolo și s-a demonstrat că mai mult încurca circulația. Au dispărut toate cozile și blocajele de când s-a făcut rond.
În toată lumea civilizată se folosesc sensurile giratorii pentru descongestionarea traficului”, a scris un cititor buzoienii.ro.

Alte comentarii

„Duceți-vă să vedeți cum este în Londra. GIRATORIU PESTE TOT! Studiați, informați-vă, lăsați semafoarele comuniștilor”

„Semafoarele – oroarea mea în ceea ce privește traficul urban românesc, blestemate sa fie!”

„O masură proastă, semaforul! Rondul, aşa improvizat, a apărut tocmai pentru că circulația era gâtuită pe Transilvaniei din pricina semaforului. Chiar nimeni nu mai gândeşte în comisiile alea?”

Să vezi coloane de mașini pe Transilvaniei!”

„Abandonați ideea semaforului. Ca să traversezi Unirii de la un cap la altul, faci o mămăligă amestecând în cutia aia de viteze, când ajungi într-a doua, dai de alta intersecție. Bune ar fi și pe Unirii rondurile”

Comentariile sunt toate împotriva acelui semafor, deci e clară treaba. Si eu mă situez la fel”.

Ar mai fi varianta pe care am mai spus-o, semafor cu timp de 5 ori mai mult pentru Transilvaniei, însă dacă se oprește un autobuz să facă la stânga, nu știu dacă încape o mașina pe lângă el să o ia înainte”.

Viceprimarul Ionuț Apostu a spus că rondul va fi înlocuit cu semafor odată cu implementarea sistemului de monitorizare a traficului.

Bine ar fi ca specialiștii firmei care a câștigat licitația de execuție a proiectului să fie informați că acolo a mai existat semafor, dar consecințele au fost mai degrabă negative în privința fluenței traficului.

Citește și:

loading...

12 comentarii la „Mulți șoferi sunt împotriva desființării rondului de pe Transilvaniei

 • Lasa giratoriu,semaforul este pierdere de timp si nervi

 • Autoritatile locale dau dovada de incompetenta crasa. In trecut, cand acolo era semafor se faceau blocaje. De cand este giratoriu, l-am vazut o singura data blocat, iar asta din cauza unui autocamion ce a vrut sa intoarca :)))
  Solutia adecvata ar fi amenajarea unui sens giratoriu permanent, precum cel de pe bd. Stadionului. Aceste autoritati iar ignora opinia publica, precum au procedat si cand au schimbat benzile din rondul de la Kaufland. Desi trec des pe acolo, nu am vazut niciodata sa fie folosita a doua banda de intrare. In schimb, cand erau doua benzi de iesire, traficul era mai fluid.

 • Semaforul este și la cererea Lidl din ce am înțeles.
  Trebuie luat în calcul că situația va fi puțin diferită fața de când a mai fost semafor.
  Iar dacă acel proiect de management al traficului își face treaba, probabil știe el mai multe decât știm noi uitându-ne în trecut.

 • Eu sunt pro desfiintare.
  A fost o tampenie infiintarea unui giratoriu acolo de prima data, cine a decis prostia aia avea niste grave probleme de logica si siguranta rutiera.
  Toate giratoriile astea improvizate sunt niste capcane generatoare de acidente si emotii ale evitarii unor accidente la limita. Acolo saptamanal evit cate un accident, ca toti se baga in giratoriu, neacordand prioritate celui ce e deja in giratoriu. La fel si la cel de la Spitalul Judetean (Bastan) si nu numai.

 • Bună seara! Întrebarea mea este următoarea :
  Ce scrie în proiect? Si hotararea din proiect in baza cărui studiu a fost luată!?
  Despre ce este vorba?
  Se poate face un sens giratoriu frumos.
  Si pe Unirii. Mai peste tot se pot face giratorii… La sătești s a luat ce a mai proastă decizie de a turna atâta ciment, benzile sunt mai mici chiar si cu jumătate, fara semne de circulatie.
  Si totusi ar trebui facut ceva pt ca accesul in rond dispre Constitutiei inspre 23 august sa fie mai docil. Nu cu grija sa lasam bara tribut.
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

 • Eu as fi curios cine a votat de sute de ori pentru rond in articolul precedent si ce interese are sa induca in eroare opinia publica prin vot fals.

 • A zis cineva ceva de Lidl. Nu stiu daca e asa, dar un singur lucru stiu, anume ca in luarea acestor decizii, cetatenii de rand sunt ultima lor grija, doar daca se revolta sunt luati in seama, in rest configurarea traficului o fac tot felul de firme si grupuri de interese, dupa cum le e lor bine. Asta pentru ca astia pot face lobby (a se citi spaga), masa cetatenilor de rand nu. Dar sa facem o asociatie, punem toti mana de la mana cate 1 leu si trimitem pe unu sa duca toata spaga, oare reusim sa strangem mai mult ca firmele care ne fac giratorii si semafoare unde vor ele?

 • Aramis, exact :,,,, pt (și în) viitor RONDUL este cel mai eficient !

 • Oricum, Transilvaniei este sub orice critica, doua din celel 4 benzi sunt ocupate de masini si dube al caror fund uneori ajunge pana si in benzile libere, e o bataie de joc. Iar comedia aia facuta la clubul politistilor este iar o nebunie. Si-au batut joc, pur si simplu, degeaba au asfaltat, mai bine lasau asa si nu isi bateau joc de strazi

 • Pro giratoriu, fără discuție !

  Însă e-adevarat că actuala tentativa de giratoriu e foarte micut și cu mare potențial de mici tamponări iar problema e că nu știu dacă îl pot mari fara să rămâna doar o banda pe sens.
  Bine, oricum pe Transilvaniei a fost, este și va fi doar o banda pe sens în realitate…

  Iar chestia de la clubul polițiștilor nu cred că este giratoriu, că nu aduce deloc, tare mi-e teama ca va trebui sa dai prioritate traficului de pe Transilvaniei iar daca două mașini catadicsesc sa intre în acel improbabil giratoriu, nu vor avea loc.
  Accesul spre Crinului cel mai probabil va fi interzis, rămânând sens unic dinspre Democrației spre Transilvaniei, altfel nu vad cum ar putea vira la stânga cine vine dinspre Unirii fiindcă nu e refugiu și se va crea ambuteiaj.

 • Pentru toata lumea !!!!!!!!! acela nu e un rond daca ma intelegeti , DARRRRRRR ,asa panarama de rond cum eeeeeeee ,e mai bun ca un semafor in acel loc !

 • Da nene, giratoriul e bun! In general ….. In special astfel de giratorii facute de mantuiala, sau doar pentru a schimba, pur si simplu regula de prioritate de dreapta, in intersectii mult prea mici, nu fac altceva decat sa devina pericole. Un semafor ar rezolva mult mai bine problema. Dar unul destept, nu asa cum este cel de la intersectia dintre Bucegi cu Marghiloman, unde daca vrei sa faci stanga iti iei toate injuraturile posibile! Dar, in Buzau nimeni nu vede, se fac lucruri de mantuiala, sa dea „bine la public”, iar apoi dezinteresul este ingropat in vorbe goale si „suparari” pe cei ce nu sunt de acord cu modalitatile de rezolvare. Totul este facut intr-un mod „heirupist”, la plesneala, iar daca cineva nu este de acord cu solutia, poate sa se mai duca si dracului, caci se gasesc destui suflatori in dosul primarului. Din toate realizarile promise si laudate cu „poze” a ceea ce-ar fi urmat sa fie de d-nul reporter pe site-ul asta, ce s-a facut de fapt? Fix nimic! Doar s-au asfaltat niste strazi! Iar pentriu asta trebuie sa-i cantam vesnica pomenire domnului primar si presei ce l-a sustinut. Doar ca, pentru a aduce amaratul asta de oras in secolul XXI e nevoie de mult mai mult!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.