„Mulțumesc, Buzău! Aș vrea să rămân aici!”

A venit să muncească la Buzău de la capătul lumii.

Așa se spunea cu câteva sute de ani în urmă – că în India e capătul lumii.

Malinda e electrician. Din Sri Lanka, o insulă situată la aproape o sută de kilometri de India.

Cine-l urmărește câteva minute își dă seama că băiatul chiar muncește, nu trage mâța de coadă. Malinda e sârguincios, dar și sincer:

„La noi, în Sri Lanka e sărăcie. Eu sunt foarte bucuros că am putut să vin la Buzău să muncesc. Spun asta sincer, mulțumesc Buzău. Am contract doi ani, dar m-aș bucura dacă aș putea rămâne definitiv aici. Soția mea e acasă în Sri Lanka, avem un copil de un an jumătate, aș aduce-o și pe ea la Buzău dacă i-aș găsi aici un loc de muncă”.

Malinda poate fi văzut în aceste zile pe Bd. Unirii, unde face instalația electrică pentru sistemul de iluminat al viitoarei piste de bicicletă
În următoarele zile, aceste furtunuri gofrate, inestetice, vor fi ascunse în țevile care în partea de sus vor susține becurile LED

Malinda vs Gigel

Dacă Malinda a venit de la capătul lumii, despărțit de soție și copil, ca să lucreze la Buzău, în schimb mii de buzoieni buni de muncă, în floarea vârstei, sunt plătiți de stat să stea degeaba.

Unii dintre asistații social au totuși o grijă. Luni dimineața, la opt, când vecinii lor pleacă la muncă, asistații se trezesc ca să pună manele la boxele scoase în curte, ca veselia să inunde străzile și ulițele din orașul Buzău și comunele din jur.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „„Mulțumesc, Buzău! Aș vrea să rămân aici!”

 • „….mii de buzoieni buni de muncă, în floarea vârstei, sunt plătiți de stat să stea degeaba.”
  Așa, ia mergi mai departe! A cui este vina? Electoratul cui este? Câte ajutoare sociale a tăiat domnul Toma de când este primar? Cât la sută a obținut PSD la secțiile de vot din Simileasca? Și întrebările pot continua!!

  Răspunde
 • Ajutorul social celor apti de munca a fost si este un dar dat de psd . Voturi , d-le Tereaca !

  Răspunde
 • Ajutorul de stat de care vorbeste romanul de rand se acorda la maxim 200.000 de insi. Daca tara asta nu se misca datorita celor 2-3 mil euro platite pe luna, suntem bine de tot. Iar sa acumulezi toata categoria la rubrica frecatori de menta, iarasi e un argument de curtea scolii. Era sa uit, ajutorul de stat este mentinut cu ajutorul tuturor partidelor politice (a defiintat careva?). Pe nimeni nu a deranjat insa cand, pe vremea RAM, primaria acorda subventie tuturor buzoienilor, indiferent de nivelul de trai, desi gazul era, la randul lui, subventionat la nivel national. La intrebarea legitima de ce primaria nu dadea si tuturor buzoienilor nebransati la RAM (fostul) o bonificatie pentru lemne de exemplu, indiferent de nivelul social, nimeni nu a raspuns. Iar acum firma e falimentata.
  Cei mai numerosi asistati social sunt copiii, beneficiari ai alocatiilor.
  Ca el sunt si ai nostri, prin Italia, Spania, Anglia, doar ca acolo bastinasii sunt domni si doamne care nu se (mai) preteaza la munca respectiva, in timp ce la noi te face cu ou si cu otet presa cu pareri. Dubla masura, ipocrizie?!?

  Răspunde
 • Este simplu pt respectvul indian, Buzaul arata exact ca la el acasa, si se simte ca acasa

  Răspunde
 • Damn !

  Și yo am zis că-i sadea de-al nostru !

  Dacă-l scapă ăștia pe Transilvaniei să-ngroape niscai cabluri, conform proiectului, se va simți ca acasă…

  Cat o dura până pune și el mana pe-o harta și vede că Germania-i la o aruncătură de băț și mai sunt și la căutare electricienii….ieftini.

  Răspunde
 • ” mii de buzoieni buni de munca, stau degeaba, pai hai sa îți zic eu cum sta treabă, fix că în Anglia de ex: la ei acolo în india este sărăcie lucie și normal că îi convine, are lejer salariu peste 3500 plus bonuri, plus asigurat totul până și transportul daca este nevoie, așa și la englezi, aia nu muncesc de scârbă in sere și în alte părți da lucrăm noi ăștialalți de rupem și ei stau de se uită! Cum draq sa ne convingă noua pe 1900-2000 lei pe lună? Când la ceilalți care ii aduc și îi angajează din țări străine le da dublu și mai bine prin ceea ce le oferă!….asta este diferența! De asta nu muncesc românii nu doar buzoienii!

  Răspunde
 • @Marius ai dreptate cu banii muncitorii aduși din alte tari bananiere.. au toate beneficiile de csre spui… Insa ce nu apui tu este ca in afara de unele exceptii cand fug din România im Germania spre exmplu… Astia toti vin zi de zi la munca si cu chef de treaba… Nu se imbata seara si a doua zi nu mai vin… Etc… De aceea unele firme ii prefera

  Răspunde
 • Marius, aberezi.
  Te lasam pe tine sa prosperi ca omul asta, cu 3500 lei pe luna :))))

  Răspunde
 • Oare cine tipa ca nu gasesc oameni la munca? Nu aceia care acum cativa ani tratau angajatul ca pe ultimul om? Oare nu aceeia care iti spuneau ” daca nu-ti convine poti pleca,ca tine sunt 10 la poarta”. La ce salarii vreti sa vina domnilor directori? La 1500 sa va slugareasca? In cati angajati ati investit trimitandu-i la cursuri de perfectionare? Sunt multe de spus domnilor si va meritati soarta ,ocolindu-va pt ca vi s-a dus buhul si omul,sluga de care aveti nevoie va ocoleste. Uitati-va pe sait-ul AJOFM si veti vedea acelesi firme pe care oamenii le ocolesc sau se perinda pananse dumiresc cu cine au de-a face.Nu va mai vaitati ca nu gasiti oameni ca ceea ce ati sadit aia veti culege.

  Răspunde
 • Pai in afara ca tot ne luam noi mereu dupa modelul de afara dar numai ce ne convine nu ce trebuie si ce e in folosul cetateanului de rand oamenii ce lucreaza la privat au salarii mai mari ca cei de la stat unde se stie si cata activitate se depune si tot in afara amenity lor nu vor sa lucreze muncile umilitoare si istovitoare ci ii pun pe altii ex. romanii iar daca stai acasa si esti localnic, primesti mai mult decat romanul care vine la munca LA NOI SI DACA LUCREZI IN TARA LA TINE PRIMESTI MAI PUTIN DECAT O PERSOANA STRAINA CARE MUNCESTE IN TARA.

  Răspunde
 • Un electrician roman ar câștiga la fel sau chiar mai mult, ca în timpul liber ar mai lucra, dacă ar vrea.
  De unde sa îl iei?? Cine mai vrea sa învețe o meserie? Și atât de banoasa?
  Când ghiolbanul țăran își trimite copilul la oraș sa facă liceul, (trebe liceu nu școală profesionala) lepra nu face nimic, se golaneste, da de traiul orașului și nu vrea carte sau munca sau sa învețe o meserie. Ii ia tac-su un Mercedes cu 1000 de euro și se da fi-su pe șoselele din sat și oraș.
  Câți mai vor sa învețe o meserie? Și e atât de căutată încât firmele au cautat oameni serioși și muncitori la capătul lumii. Aici găseau cârpăci, dorei, alcoolisti dar cu pretenții pana la cer!!!!
  De pretenții și plâns muncitorul roman e f bun.
  Repet cine e Meseriaș bun câștiga foarte bine.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.