Muncitorii au răspuns șoferilor: „E decizia poliției!”

Șoferii care au trecut ieri și azi pe Bd. 1 Decembrie au remarcat prezența – din nou – a muncitorilor de la Troia.


„Ce se întâmplă aici ? Ce-i cu bordura asta ?”, i-au întrebat șoferii pe muncitori.

„Poliția Rutieră a luat această decizie. Noi doar executăm”, au răspuns muncitorii.


Care e explicația

Conform informațiilor culese de reporterul buzoienii.ro decizia prelungirii insulei dinspre pod către strada Viitorului (adăugată ulterior proiectului inițial) are două explicații:

1) Se împiedică/interzice virajul la stânga către str. Viitorului. În acest fel se evită blocarea podului și a traficului din sensul giratoriu. De ce? La orele de vârf se întâmplă ca șoferii care vor să facă stânga pe str. Viitorului să nu poată face manevra din cauza coloanei de pe sensul opus (de pe Bd. 1 Decembrie). În spatele mașinii oprite care semnalizează stânga (spre Viitorului) se formează coloane de mașini sus pe pod, dar și în rond.


2) Mai puține mașini pe podul Drăgăicii înseamnă și o protejare, în timp, a structurii acestuia


Interzicerea virajului la stânga către strada Viitorului ne le va conveni șoferilor care locuiesc la blocurile din vecinătate.

Dar, 1) ocolul – pe strada Independenței – e mic și 2) majoritatea șoferilor va înțelege logica din spatele acestei decizii (fluența circulației din rond la orele cu vârf de trafic)

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Muncitorii au răspuns șoferilor: „E decizia poliției!”

 • …nu e oare sens unic pe str. viitorului direcția str. patriei?…

  Răspunde
  • E, dar nu chiar de la intrarea din Bd. 1 Decembrie, ci puțin mai încolo, de la intersecția cu Aleea Tuberozelor

   Răspunde
   • E ceva mai devreme, de la intersecția cu Aleea Arinului.

    Răspunde
    • Dacă insula care a fost prelungită cu borduri acum, nu ar fi redus traficul de la două benzi la o bandă, nu era nevoie de această măsură menită să combată o aglomerare a traficului care nu ar mai fi existat. Cei care locuim în zonă credem că ar fi mai oportună desființarea/îngustarea acelei insule astfel încât cei care fac stânga să nu îi deranjeze pe cei care merg spre gară.
     Dacă mutăm acest blocaj 100 m mai în față la intersecția cu Independenței am rezolvat problema?
     Oare atunci când poliția și-a dat avizul pe acest proiect nu trebuia să anticipeze această problemă.
     A veni acum cu asemenea rezolvări cred că este… total nepotrivit.

     Răspunde
   • Cum era să lase două benzi și să pună un interzis pentru a face sens unic acolo?

    Răspunde
 • Mai nenea reporteru, dar de când comandă poliția firma Troia??? Pe bune? Parcă spuneai că gata cu aglomerația pe pod si de la Gară către pod? Dar nu s a gandit nimeni să asfalteze putin independenței? Sau unde să intri pe independenței că deși este cu dublu sens se circulă tot ca pe un sens…câte anomalii în acest oraș… Eu spun să se interzică mersul cu mașina proprie în anumite intervale și zile(din preajma sărbătorilor mari) asa sigur nu ar mai exista ambuteiaje. Sau lăsate la întrarea in oras.
  Nu cenzura.
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache.

  Răspunde
  • Independenței e in procedură de licitație pentru desemnarea constructorului. Dacă nu sunt contestații în luna mai se poate începe.

   Răspunde
 • Independentei este in licitatie, sa vedem daca s-o inscrie cineva sa castige …. Strada trebuie reabilitata de ani buni. Iar cu cei „cativa metri” pe care vor trebui sa-i parcurga locuitorii in zona ca sa poate ajunge acasa dupa „minunea” propusa de politia rutiera, nu este decat o mascare a unor deficiente de reproiectare (ma mir ca au bagat politia in fata, ca rutiera n-a avut nici o reactie dupa anomaliile rezultate in urma reabilitarii Buevardului Industriilor. Singura lor reactie este sa stea cu Radarul in zona).
  Oricum masura este luata doar pentru a ascunde balbele create dupa reasfaltarea 1 Dec 1918.
  De ce a fost necesara crearea unor scuare asa de late la iesirile din sensul giratoriu ? Acum protejam podul de suprasolicitare, iar cand era zona in reabilitare nu am auzit nimic de subiectul asta. Atunci nu a gandit nimeni acest lucru? S.a.m.d.

  P.S. Inca un screenshot, ca „agenturili straini”, s-au infiltrat odata cu exodul ucrainienilor in Romania.

  Răspunde
 • E de bine dar si de rau. E de bine ca bizonii oricum nu respectau regulile si faceau stanga de pe Viitorului pe 1 Decembrie blocand intersectia. E de rau ca se fac totusi asemenea decizii pe genunchi. Adica nu prea este viziune inainte, ci vedem noi dupa.
  Solutia cea mai buna? Sa fie amendati TOTi soferii care parcheaza ilegal, dar toti, fara discriminare, si sa vezi intersectii goale si fluidizare.
  Asa, cu amenzi date cate unui ratacit cu loganul ca blocheaza o scara de bloc, nu se face mai nimic. Eventual ne miram la poarta noua.

  Răspunde
  • Nu se poate să se de-a amenzi chiar așa pentru orice oprire aiurea. Ce dacă nu vă puteți voi asigura? Noi lăsăm mașinile în intersecție doar 1 minut. Și punem chiar și avariile. Sau le lăsăm acolo că altfel trebuie sa mergem pe jos chiar și 50 de metri. Sunteți culmea!
   Poliția? Pe voi cine va verifică?

   Răspunde
 • Ce e amuzant e ca atat pe timpul lucrarii cat si dupa, erau soferi care cu zecile intorceau pe trecerea de pietoni acolo ca sa faca stanga pe str Viitorului.
  Scuarul ala ar trebui extins mult mai mult, dincolo de trecerea de pietoni astfel incat sa nu se mai poata face manevra nesimtita de intoarcere pe trecerea de pietoni care creaza mai multe probleme.

  Iar daca Independentei va incepe sa fie reabilitata, ar fi o idee buna ca dupa reabilitare sa fie transformata in strada cu sens dublu, ca e zona cu case unde toti au pe garduri GARAJ PARCARE INTERZISA dar doar ca sa ocupe ei strada cu masinile ce ar trebui sa le bage in garajul pe care zic mare pe gard ca il au.
  Ar fluidiza mult traficul, mai ales ca au instituit sensuri unice si pe Buzoianu si pe Patriei si multe din stradutele adiacente care nu fac decat sa te faca sa ocolesti mai mult si revarsa mult trafic in doua puncte.

  Răspunde
 • Pai și cum faci stânga pe independentei daca ajungi in viitorului și este cu sens unic? Cum faci stânga daca e obligatoriu dreapta. Te învârti ca un prost în jurul blocului sa ajungi acasă nu?

  Răspunde
  • Independentei e cu sens unic dincolo de Aleea Tuberozelor unde se poate face stânga spre strada Viitorului.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.