Muta niște grinzi cu o macara. Șufa s-a rupt…


E al doilea accident de muncă teribil produs în ultimele zile la Buzău.

După ce cu trei săptămâni în urmă un muncitor de la casa de Vinuri Vernești a fost sfârtecat de zdrobitorul de struguri, vineri un bărbat de 35 de ani a suferit tot o moarte violentă.

S-a petrecut la uzina Constam (deținută de familia Mănescu) de pe Aleea Industriilor la schimbul doi.

Aurel Baroian, lucrător cu vechime la această firmă, muta cu ajutorul macaralei câteva grinzi metalice.

În jurul orei 18.00, șufa s-a rupt iar grinda i-a căzut în cap, zdrobindu-i craniul și trupul.

Câteva minute mai târziu, colegii l-au găsit zăcând plin de sânge pe podea. În momentul în care a fost preluat de ambulanță era încă în viață, dar a murit în spital după câteva minute după ce a fost adus.

Se pare că muncitorul nu purta cască de protecție și a comis eroarea de a se plasa sub sarcină – lucru interzis. Cei de la ITM au obligația de a cerceta și în ce măsură șufele îndeplineau condițiile de protecție a muncii.

Din păcate, Andrei, un băiețel de 8 ani, va crește fără tată, doar în grija mamei, Aurelia.

Familia îndoliată e din Scurtești, comuna Vadu Pașii.

„Mi.ai lasat un copilas leit tu..parca zici ca stiai dc😢😢😢sa lasi amintirea ta vie mereu..Da fara tine sufletel tare greu…sper sa nu ne lasi nici de acolo de sus!!te rog muuult de tot sa ramai ingeras deasupra noastra mereu chiar daca o sa mai fii suparat pe noi..odihnit esti acum ca mereu imi spuneai ca nu mai poti esti obosit rau da ptr baiat mergeai drept in fata….Ooooffff sufletu nostru😢😢😢” – postare pe facebook a soției.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Arde generalizat la interior, dar și acoperișul CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Muta niște grinzi cu o macara. Șufa s-a rupt…

  • Declaratiile de regret pe facebook nu ar trebui sa existe intr-o lume normala. Nu judec pe nimeni. But who am I to disagree…

  • Din pacate in general personalul nu respecta reguli elementare de protectia muncii si nu poarta echipament….
    Pacat de el ca era tanar … dar este vina lui…..

  • Am lucrat acolo si nu se respecta normele de protecție a munci căutați în firmă da vedeți că găsiți o cușcă care se pune pe furcă la elevațor adica la motostivuitor care cu ajutorul acesteia se repara macaralele ……la pușcărie cu vinovații

  • Dar se respecta ceva in Constamu ala?? Sotul meu a lucrat acolo de cand s-a deschis..Si erau mandri de el alde Manescu. Acum mortul e vinovat, nu?? Ca nu mai poate nimic Aurel Baroian…A fost el de vina ca-l lăsau Patronii sa lege cu sufe..Ca de, avem camere sa vedem daca se fura. restul puteti muri pe capete, nu?? toti muncitorii au legat cu sufa aia blestemata numai ca sa rupt la el. El nu era numai sef de echipa, era multiplu acolo ca sa.i mearga treaba lui Manescu, sa fie omu multumit.. Si acum mortu-i vinovat si ei nevinovati..Oare??? E un Dzeu ptr toti..Au fost atatea accidente in Constamu ala si asa bini musamalizate….

  • Si app de msg de mai sus la fostu coleg..Da nu se respecta protectia muncii..Au spus-o toti colegii..Chiar si cel care le facea asa zisa protectia muncii stiau ca se folosesc sufele respective la ridicat si ca se poate intampla ceva grav..In sfarsit s-a intamplat..din pacate..Acum nu mai recunoaste nimeni nimic ptr ca unii au gura inchisa, fiind manjiti cu ceva resturi sa-si pastreze locul de munca..Toti au fost langa el cand s-a intamplat, au povestit cu lux de amanunte, dar acum nimeni nu mai stie nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.