Mutați de urgență cu ambulanțele la spital. Zece inși. S-a renunțat la prima variantă

Doisprezece dintre vârstnicii cazați la azilul modern de la Costești (jud. Buzău) s-au infectat cu coronavirus (dintr-un total de 37 de rezidenți).

Inițial, DSP Buzău a decis ca bătrânii infectați să fie supravegheați și tratați, în cazul unor simptome ușoare, la așezământul de la Costești, acolo unde a fost trimisă ieri o echipă de medici pentru a-i consulta.

Numai că, după ce doi dintre vârstnicii cu Covid au decedat, unul la azil și altul la spital, DSP Buzău a decis azi transferarea de urgență a celor zece rezidenți infectați la spitalul din Rm. Sărat.

La spital au ajuns, mai devreme, și cei patru îngrijitori după primirea rezultatelor pozitive.

Ce se întâmplă cu restul de 25

Acum, la azil, au mai rămas 25 de vârstnici.

„Părerea mea e că ar fi bine să fie testați acum toți 25, chiar dacă majoritatea nu au simptome. Ar fi o bună măsură de prevenție, pentru a preveni răspândirea virusului printre ei. Nu știu deocamdată ce decizie s-a luat la DSP, administratorul azilului e acum la DSP”, ne-a spus Nicolae Geoabă, viceprimar Costești (primarul în funcție C-tin Moise e la spital la București).

Căminul de la Costești a fost inaugurat în noiembrie 2016, fiind cel mai modern din județ, după o investiție cu fonduri europene. Poate găzdui 42 de vârstnici în condiții dintre cele mai bune.

Azilurile de bătrâni figurează în toată lumea cu risc roșu la coronavirus întrucât beneficiarii locuiesc împreună (și există posibilitatea răspândirii facile), dar și pentru că beneficiarii – din pricina vârstei și altor afecțiuni – pot dezvolta forme grave ale bolii.

loading...

Un comentariu la „Mutați de urgență cu ambulanțele la spital. Zece inși. S-a renunțat la prima variantă

  • Era si cazul sa se miste DSP-ul , dupa ce primul pacient a fost lasat sa moara in azil , doar pe “criteriul” varstei , fara ingrijiri sau asistenta medicala de specialitate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.