N-a mai cumpărat-o nimeni. Faliment + fier vechi ?

În luna iunie presa economică și apoi cea buzoiană anunța afacerea verii de la Buzău.

foto, sediul Ecogen Buzău, fostul CET

Fosta fabrică de apă caldă de la Buzău urma să fie cumpărată cu 9 milioane de lei de magnatul constănțean Gabriel Comănescu pentru a produce energie electrică prin arderea gazului.

Noutatea tehnică ar fi fost că gazul natural (70% proporție) va fi amestecat cu hidrogen (în proporție de 30%) – combinația rezultată având o eficacitate energetică mai mare. Apoi, CO2-ul rezultat (pentru a se încadra în normele de poluare) ar urma să fie direcționat și consumat în niște sere de legume și fructe.

Firma GSP (Grup Servicii Petroliere) a magnatului Gabriel Comănescu este implicată (alături de o firmă americană) în proiectul de captare și transport a gazelor din Marea Neagră.

Din păcate, de la anunțul presei, firma de insolvență care se ocupă de Ecogen Buzău a organizat 3-4 licitații pentru vinderea activelor, dar nu s-a prezentat nimeni.

„Nu-i nimic, noi continuăm să organizăm licitații. Următoarea e pe 30, luna asta”, a precizat reprezentantul Continvest Insolventa SPRL.

Ecogen Buzău a produs apă caldă ultima dată în vara lui 2019. Atunci, Primăria Buzău a pus în funcțiune centrala termică din Dorobanți (apoi și pe cea de la Caraiman), plus toate centralele pe gaz de la școli, licee și grădinițe, iar Ecogen a devenit istorie.

O problemă mai au totuși buzoienii cu Ecogen. Firma s-a împrumutat la bancă, iar primarul de atunci al Buzăului, C-tin Boșcodeală, a garantat împrumutul cu banii Primăriei Buzău (bilet avalizat). Actualul primar caută să împiedice executarea (de către Alpha Bank) a Primăriei Buzău, folosindu-se de argumentul că Boșcodeală a semnat documentul bancar fără a fi cerut aprobarea Consiliului Local.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „N-a mai cumpărat-o nimeni. Faliment + fier vechi ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.