N-ai luat proba fizică ? Nu-i nimic. EȘTI PROMOVAT!

Să fie promovați în munca de… birou.

Asta își doresc și propun cei 250 de polițiști locali cărora le este frică să susțină testele fizice de teamă că le-ar pica.

Adică, agenții locali să nu mai stea în stradă unde se întâmplă uneori să fie frig, cald ori să plouă (și să trebuiască uneori să grăbească pasul după infractori), ci să stea feriți într-un birou unde să numere amenzi ori să mute o hârtie dintr-un birou în altul. Asta atunci când nu admiră peisajul de pe geam ori nu stau la bârfe.

Adică, în timp ce mii de buzoieni se trezesc de la șase și se spetesc cu munca 8-10-12 ore la patron (în uzină, în atelier, pe stradă, în bucătăria vreunui restaurant etc.), Primăria Buzău să cheltuie milioane de euro anual (din banii primilor) pentru un nou soi de asistați social.  

Două sunt aberațiile auzite ieri (din gura localilor dar și a susținătorilor) în legătură cu polițiștii locali și testele fizice pe care aceștia ar trebui să le susțină:

1. „Da, sunt mulți colegi de-ai noștri care NU ar promova testele fizice. Unii s-au îngrășat, alții sunt bolnavi, alții au îmbătrânit. Pur și simplu nu mai sunt în stare să alerge o sută de metri. Ar trebui ca aceștia să fie mutați pe undeva pe la birouri”

Da, propunerea e viabilă pentru cinci, hai zece cazuri, deși fiți siguri că posturile de la birouri sunt deja ocupate. Dar ce te faci dacă 100 (sau chiar mai mulți) din cei 250 ratează testele ?

2. „Da, să se dea aceste teste fizice, dar cei care nu îndeplinesc baremele să nu fie dați afară”.

Păi atunci care ar mai fi rolul acestor teste ? De ce să se mai chinuie unii dintre ei să se pregătească fizic (cei care vor să fie impecabili în meseria pe care și-au ales-o), câtă vreme colegilor care fac burta mare nu li se întâmplă nimic  ?

Două concluzii

Problema polițiștilor locali neconformi vine tot din trecut, când vechea administrație i-a angajat fără a-i supune la minime teste fizice (și fără a urmări în timp dacă le mai îndeplinesc). Unii răutăcioși zic că altele erau criteriile de angajare (și nu cele care țin de pregătirea teoretică și fizică, competență etc.)

Din nou apare (și se susține) inechitatea dintre muncitorii de la stat și cei de la privat. În timp ce angajatul de la privat e dat afară atunci când nu (mai) corespunde cerințelor postului, cel de la stat trebuie ținut în brațe. Cel de la privat trebuie să se pregătească individual în continuu pentru a fi competitiv în mediul concurențial, cel de la stat poate dormi pe el și e chiar încurajat să facă asta.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  „Cum să mai udăm copacii ?”. Iată unde s-a întâmplat și care a fost reacția primăriei CLICK AICI 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

11 comentarii la „N-ai luat proba fizică ? Nu-i nimic. EȘTI PROMOVAT!

 • Afară cu ei iau bani degeaba să pună osul la treabă

 • Domnu reporter tereaca, poza aceea cu barbatul cu burta mare caruia nu i se vede fata nu este de la politia locala ci de la politie( MAI ). Parerea mea este ca iti este ciuda ca nu esti in locul lor de esti asa de rautacios si instigi lumea, vorba domnului de mai sus, la rautate.

 • Cum ți-ai dat seama dumneata ca este din randurile polițiștilor din M.A.I ? Cumva dupa cascheta care este de culoare neagră la Politia Locala?

 • desfiintata, nu-si au rolul si nici calificarea. Da sa ramana doar in firme de paza. In rest sunt niste neica nimeni care imbraca o uniforma destinata unor structuri ale statului. Daca-i local, trebuie sa se subordoneze, Primarului, adica , primului cetatean al urbei. Clar?

 • Dar de ce spui ca va crea asistati sociali?
  Ei deja sunt asistati sociali.
  Singurul motiv pentru care s-au infiintat aceste structuri de “paza” inutile a fost pentru a asigura asistenta sociala pentru cei dati afara din alte structuri.
  De la concepere asta a fost rolul politiei locale, sa asigure ajutoare sociale unor oameni incapabili sa isi gaseasca un loc de munca pentru ca nu au muncit niciodata, deaceea au si fost concediati din alte structuri, ca erau parte din acel personal de umplutura incadrat in unitate ca sa zica ca macar isi merita painea data de stat pentru simplul fapt ca semneaza condica de prezenta. Asa erau vremurile.
  Imi aduc aminte la unitatea unde eram muncitor regimul angajasera la poarta 20 paznici, in conditiile in care si daca intra un hot in unitate efectiv nu avea ce fura, ca nu era nimic ce putea fi valorificat. Dupa privatizare au fost dati afara toti acesti oameni angajati doar de dragul de a le da un ajutor o paine, si majoritatea au ajuns asistati sociali numiti gardieni si apoi politisti locali.

 • Bun articolul si obiectiv.Chiar daca nu convine unora dintre gardieni.Cum adica ? Nu faci fata in teren, te bagam la birou ?!!! Ce dracu-i asta ? Daca fisa postului prevede ca trebuie sa ai un minim (deci un minim, nu sa fii vreun campion mondial la atletism) de pregatire fizica, atunci trebuie s-o ai.Nu ai, mergi fratele meu la cultivat panselute, sau la cules cocostarci, ca mai sunt si alte joburi pe lumea asta.Dar deh..unde se doarme mai bine ca la gardieni ?!!!

 • Acum câteva zile, o anchetă TV pe stradă, în rândul unor adolescenți care se luptau din greu cu a 2-a sau a 3-a probă a bacalaureatului … Văzându-i că nu se sinchiseau de previzibilul rezultat , reporterul întreabă : ” Dar ce-ați vrea să facețipe mai departe, unde v-ar plăcea să lucrați ?” Răspunsul a fost concludent și a venit din partea a 3 băieți : ” Ne-ar plăcea să lucrăm în poliție ! Acolo am avea salarii bune, de la bugetul statului, uniforme gratis, program 8-16, sâmbăta și duminica libere, pensii frumoase și la vârste mici, plus că lumea ne cam știe de frică ! ” Nimeni, nici fete nici băieți n-a pomenit ceva de munca la … privat, sau în vreo secție de producție ori atelier sau prin bucătăria vreunui restaurant… Cum bătaia peștelui pentru fete sunt spitalele și cabinetele medicale, pentru băieți prioritatea nr. 1 rămîne poliția ! Acum, c-o fi locală ori cea națională – nu mai are prea mare importanță …

 • La baieti prioritatea e MAI si MApN, ca sunt politisti, jandarmi, militari, pentru ei tot aia e, important e ca se plateste cel putin triplu fata de ce ar putea gasi pe piata la calificarile lor inexistente si vin si cu alte avantaje precum locuinte gratis de la stat.
  In MAI si MApN ai program lejer, nu ai de munca, doar trebuie sa semnezi de prezenta si iti iei salariul si sporurile. Deaceea se inghesuie lumea si dau si spaga sa intre in sistem. Timpul trece leafa merge.

 • Eu propun ca cei ce nu reusesc sa isi miste suncile conform baremului sa fie transferati la salubritate sa stranga gunoaiele de pe strazi, ca si asa ducem lipsa de curatenie in oras si acolo nu trebuie sa ai conditie fizica.

 • Daca as fi politist local..te as da in judecata pentru defaimare si limbaj instigator la ura..lingaule.

 • Acuma să nu judecăm pripit agenții de poliție puțin mai plinuți .Nu e vina lor .Ba în anumite cazuri sunt mai puternici și mai vigilenți decât colegii lor care sunt „„în barem”” ca să zic așa .Despre avantajele muncii ca polițist ,nu zic că nu sunt dar sunt din multe puncte de vedere justificabile .Pericolele sunt foarte mari pentru astfel de infracțiuni .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.