„N-am nimic, sunt asimptomatică. Am avut test negativ, iar acum iar pozitiv”

Reporterul buzoienii.ro a fost sunat azi la prânz de o doamnă, în lacrimi, din spitalul Covid de la Rm. Sărat.

„Am o cădere nervoasă. Sunt de 12 zile la spital. N-am nimic, sunt sănătoasă, asimptomatică. Am avut un prim test negativ. Speram să plec acasă la familia mea. Dar aseară al doilea test mi-a ieșit negativ. Mi-au spus că-mi dau drumul doar după două teste negative consecutive. Am plâns toată noaptea la geam de supărare. Nu înțeleg, la ce mi-au mai dat atâtea medicamente dacă după 11 zile am test pozitiv ? Vreau acasă la mine, stau în izolare alături de familie, dar nu mai suport în spitalul ăsta”, ne-a spus doamna care ne-a rugat să nu-i declinăm identitatea.

Discuția a fost mai lungă dar reporterul a inserat, mai sus, doar esențialul.

UPDATE: Urmează să primească o veste bună

Conform presei centrale ministrul Nelu Tătaru ar fi semnat azi ordinul prin care:

1 Pacienții asimptomatici cu testul de control negativ (făcut la a opta zi după internare) vor fi externați după 10 zile, fără a mai fi necesar apoi să mai stea izolați.

2 Pacienții asimptomatici cu test pozitiv vor fi externați și ei în a zecea zi dar cu obligația de a mai sta 4 zile izolați la domiciliu.

3 Pacienții asimptomatici cu factori de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare vor ieși din spital tot după 10 zile, dacă nu au febră și dacă în ultimele trei zile se constată ameliorarea simptomatologiei.

Doamna aflată acum în spitalul din Rm. Sărat se încadrează în categoria a doua și ar trebui să fie externată în această seară.

Ordinul a fost trimis pentru publicare în Monitorul Oficial și va intra în vigoare după publicare.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

4 comentarii la „„N-am nimic, sunt asimptomatică. Am avut test negativ, iar acum iar pozitiv”

  • Și eu și încă o colega suntem de 16 zile ar trebui sa ne încadrăm și noi tot asimptomatice suntem

  • Probabil ca nu mai rezista psihic, dar in spitalul din Rm. Sarat sunt conditii ff bune, comparativ cu alte spitale. Am stat de 2 ori in spital, cate o luna, in conditii jalnice fata de Rm. Sarat si nu am facut asemenea istericale. Sau poate prefera dna sa mearga acasa sa infecteze si familia…

  • Nu mai luați pastilele date de ei și în maxim 4 zile sunteti negativi…știu ce vb

  • Lipsa de educație, de gândire personală obiectivă, neinfluențabilă, obișnuința cu o viață ușoară după anii de comunism – toate astea fac pagube mai mult decât afecțiunile coronavirusului… Se merge pe ideea ” las că nu mi se întâmplă tocmai mie ” – atât de păguboasă și contrazisă de realitate . Alți oameni loviți cumplit de soartă zac cu anii fie în imobilizare, fie în scaun rulant, neîngrijiți și nevizitați – și tot nu se vaită ca cei din destul de îngrijitul spital râmnicean… Măsura de ieri a Ministerului Sănătății are și caracter electoral dar și unul de degajare a spitalelor și viitorul ne va spune cât de salutară a fost. Până atunci : mască + distanțare + igiena mâinilor – rămân de bază !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.