„N-are respect pentru eroii neamului! În locul lui n-aș mai veni la Ziua Veteranilor”

Crește duritatea contrelor între șeful CJ Buzău, Emanoil Neagu, și cel al PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

Azi, Neagu l-a acuzat pe Avrămescu de lipsă de patriotism și cunoștințe de istorie, după ce liberalul a criticat din nou proiectele CJ Buzău pentru Basarabia.

„Domnul Avrămescu n-are respect pentru Eroii Neamului. Eu în locul lui nici n-aș mai veni la Ziua Veteranilor. Noi, de la CJ Buzău alocăm bani pentru reabilitarea cimitirului din Chișinău unde sunt îngropați sute și sute de eroi români care și-au dat viața pentru eliberarea Basarabiei. Chiar nu avem voie, domnul Avrămescu, să ducem niciun pic de românism acolo ? Să rămână doar statuile lui Stalin și Lenin ? Noi dăm bani pentru repararea crucilor soldaților români, a aleilor din cimitir, pentru un monument al românismului de la Chișinău”, a spus azi, pe alocuri furios, președintele CJ Buzău – în timpul conferinței de presă și după.

Mai mult, Neagu l-a avertizat pe Avrămescu că prin criticile sale „se situează în afara alianței. Să-și aleagă drumul. Se înșală dacă el crede că mai merge așa”.

Avrămescu: „Avem probleme la Buzău, să nu mai cheltuim pentru asfalt la Chișinău”

După conferința lui Neagu, a urmat și cea a lui Avrămescu la sediul PNL.

Gabriel Avrămescu: „Avem probleme mai mari în județul Buzău, să nu mai cheltuim pentru asfalt și pasaje la Chișinău, unde e un primar pro-rus, Ion Ceban. Să facem întâi la noi, că avem probleme mari în județ. De ce să nu asfaltăm mai întâi spre Vulcanii Noroioși – Scorțoasa – Chiliile, spre Sărulești – Bisoca, spre Pardoși – Buda, Bozioru – Brăești și altele. Cu 250 de mii de euro cât dăm acum la Chișinău rezolvăm canalizarea Brădeanu sau problema de la Lopătari, comună care din cauza datoriilor n-a putut accesa ani la rând fonduri europene. Ce-a făcut CJ Buzău pentru Lopătari atâția ani la rând ?”.

Referitor la relația cu PSD Buzău, Avrămescu a spus că „PNL Buzău, cu noua conducere nu e și nu va fi în relații de subordonare față de PSD și domnul Neagu. Colaborarea e doar la nivel național, nu și pe plan local. De fapt, problema celor de la PSD Buzău e că nu mai știu ce se întâmplă la PNL Buzău, nu mai au controlul ca înainte”.

Conflict de la o neînțelegere ?

Noul conflict Neagu – Avrămescu (pornit, din nou, de la relația cu Basarabia) pare să fie provocat de o neînțelegere.

Dacă Neagu vorbește despre refacerea un cimitir al ostașilor români care și-au dat viața pentru eliberarea Basarabiei din 1941 (în 1940 România a cedat Basarabia după ultimatumul lui Stalin), în hotărârea CJ Buzău care a provocat reacția lui Avrămescu se scrie despre restaurare pilonim balustradă, scări și reparații pasaj subteran.

Citește și:

loading...

18 comentarii la „„N-are respect pentru eroii neamului! În locul lui n-aș mai veni la Ziua Veteranilor”

 • Bun,intr-o relație frățească trebuie sa existe o echitate.Noi dam Chișinăului,sute de mii de euro,Chișinăul își face zilele la Buzău. Între timp Buzăul devine un azil de bătrâni,ținut în viața de numărul mare de bugetari,plin de festivaluri sătești.Neagu ar trebui sa știe ca patriot înseamnă să fii în primul rand un cetățean decent.De unde pana unde atitudinea asta belicoasa?De ce nu răspunde cati bani s-au dat în Republica Moldova și pt ce?Își cumpara astfel cetateniile moldovenesti?Se vor retrage acolo ca Rizea dacă vor fi anchetați pe viitor?

  Răspunde
  • „Echitate” ? Dvs. îi dați ceva fratelui dvs. doar dacă vă dă și el ceva la schimb ?

   Răspunde
   • Da,pt ca exact ca intr-o familie,nu iei de la gura copiilor,ca să dai în permanenta fratelui.O faci când are nevoie,dacă poți.In cazul de fata,copiii sunt cetățenii buzoieni.

    Răspunde
    • În permanență ? Dacă dăm și noi ceva o dată la doi ani… Și nu dăm la străini, dăm la frații noștri abandonați de mai multe ori în timpul istoriei.

     Răspunde
     • Întâmplător, știu mai multe despre subiect,având jumate din familie în R.Moldova.Ei sunt ferm convinși ca sunt moldoveni și nu romani,și susțin in marea lor majoritateca România a furat jumate din Moldova și nu Rusia.Marea lor majoritate vrea sa aibă relații frățești cu Rusia și nu cu România.

      Răspunde
   • Evident că nu, dar când vezi că doar unul dă și doar altul primește, îți cam vine să fii pe alocuri furios. Și chiar și așa, să poți continua această perpetuă oblojire, nu e nevoie oare ca fratele donator să se îngrijească de el înainte? Măcar dreptul ăsta îl mai avem și noi, de pe urma victimelor elitelor românești, să ne enervăm. Sau nu?
    A spus vreo vorbă Neagu în campanie că el se va duce cu banii noștri la ”frați”, într-un mod aproape navetist? Păi nu-l votam pe colegu, dacă zicea așa ceva, e simplu. Mai trist e că uite așa îl face vedet pe Avrămescu, care nu spune absolut deloc rău ce zice.

    Răspunde
 • Fabula „hotul și prostul” se potrivește de minune.

  Răspunde
 • CINE ȘI DE CE NU A MAI CONTINUAT LUCRĂRILE DOM U VICEPRIMAR ?

  Răspunde
 • Cam așa se fac averile din bani publici. Cu patriotism.

  Răspunde
 • Da’ chiar așa tovarășe Neagu, dumneata dispui de banii noștri fix cum vrea cucu’ dumitale, pe noi, ăștia care cotizam nu ne-ntrebi daca socotim mai degrabă prioritar abilitarea a matale știi ce, pe la dracu’-n praznic, prin alta tara suverană a cărei majoritate a cetățenilor ne urăsc pe noi, românii, de moarte, în condițiile în care jumate din comunele din acest județ au infrastructura de evul mediu ?!

  Ai matale ceva interese personale pe-acolo de insiști cu aceste „ajutoare” împotriva părerii oricui sau…
  .?!

  Răspunde
 • Daca s-ar face maine un referendum in Republica Moldova si cetatenii ar fi intrebati „Cu cine ati vrea sa va uniti, cu Romania sau cu Rusia ?”, care credeti ca ar fi rezultatul votului, domnule reporter ? Din pacate, rezultatul ar fi zdrobitor in favoarea celei dea doua.
  Dumneavoastra, domnule reporter, ar trebui sa fiti echidistant, nu sa va pozitionati de fiecare data ca „avocat” al PSD-ului, al lui Toma sau Neagu !

  Răspunde
  • Nu mai e deloc așa „zdrobitor”. Deja s-a ajuns la 40% pentru unire, iar trendul e crescător. Iar dacă excludem Chișinăul, unde URSS-ul a mutat mulți ruși, procentul e de 75% pro unire. Mai e nevoie de o autostradă Iași – Chișinău, un spital regional românesc la Chișinău și referendumul e rezolvat. În doi ani, dacă se vrea, frații se întorc acasă! Avantajele României, apropierea geografică, UE și SUA sunt decisive.

   Răspunde
 • Domnule Tereacă, ai devenit și strateg, pentru că patriot erai! Uite, eu sunt mai practic și la obiect! Este o metodă de a sifonat banii publici și a li se pierde urma, așa, cu patriotism! Dacă justiția noastră mai inspiră teamă din când în când, forțată de Bruxelles, cea moldovenească scârțâie din toate încheieturile și iți poți face de cap după bunul plac! Vezi cazul Rizea, când infractorul țipa la judecători din toți rărunchii, arunca cu noroi și ăia îl priveau speriați! În vestul civilizat, unul cu comportamentul lui Rizea într-o sală de judecată era „pitit”demult! Și aducerea lui a fost o înțelegere așa ca între prieteni!! Așa că…mai ușor cu patriotismul pe scări!!

  Răspunde
 • Neagu e patriot cu propriul buzunar. Cine are chef sa dea sa facă o colecta publica și sa simtă ca da de la el și neagu și autorul articolului și toți binevoitorii. Dacă vi se spune clar chiar de unii de acolo care au ales sa stea aici ca cei de peste Prut sunt cu fundul in doua luntrii ce e neclar? Cei care nu erau cu Rusia au cam șters o de acolo. Neagu sa facă întâi drumurile județene, spitalul județean parca e din Mombasa, doctori mai felceri ca aici nu erau nici in războiul de independența. La cum arată județul asta, mai putin orașul Buzau, unde e meritul primarilor, cred ca or sa vina moldovenii cu ajutoare dacă intra și ei in UE.

  Răspunde
 • Băi, Tereacă, noi avem drumuri județene neasfaltate, dar tov. Neagu dă bani moldovenilor, din banii noștri. Ne rupem mașinile ca să ajungem în satele de munte ale Buzăului pentru că drumurile sunt praf.
  Nu avem canalizare, apă potabilă și gaze, dar le dăm unora care nici măcar nu vor să fie români.
  Să faci un sondaj de opinie să vezi câți buzoieni sunt pentru a da bani altora.
  Se depopulează satele? Oare de ce…

  Răspunde
 • Rău am ajuns dacă destinele ne sunt hotărâte de unii ca Neagu și Avrămescu. Se ceartă de fațadă, dar lucrează împreună.
  CJ Buzău mai bine s-ar ocupa de bunăstarea locuitorilor județului Buzău, nu de unii de peste Prut.
  Când faci kk în fundul curții, nu te gândești să dai bani altora.

  Răspunde
 • PS. 🙂 incep cu PS, stiu ca-ti e greu Auras sa publici asa ceva…dar acelasi mesaj o sa-l pun pe mai multe situri.

  Cand apar astfel de baloane de sapun, foarte rar sau din cand in cand… daca verificati, inseamna ca ceva ( foarte important) urmeaza sa/chiar se intample/a…hai sa vedem ce poate fi:
  -maine in justitie se lupta statul roman, cu UAT Buzau + Medsarais pe HCL 6 / 2022 – miza – respectarea legii vs bani multi care au alunecat ( din privat) si vor mai ajunge catre alesii locali majoritari +acoperirea unor ilegalitati la nivel de UAT, DSP, Mediu etc!!!
  -rediscutarea „jaloanelor si tintelor” PNNR la Bruxelles, care ar afecta „viziunile” celor 2 partide la nivel de afaceri judetene ( banii si intriga lor…);
  -aplicare culorii majoritare de partid, la schimbul guvernamental, la nivelul judetului Buzau; Am fost si ramanem rosii, sa nu indrazniti sa vreti altceva.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.