Născut în 1920! E perfect conștient. Vezi AICI un scurt interviu

„L-am descoperit pe pe cel mai vârstnic locuitor al comunei Lopătari. Nea Crișan a împlinit ieri 100 de ani!”.

Anunțul a fost făcut de Viorel Bănică, reporterul comunei Lopătari, pe contul său de facebook.

*„N-am fost pe front. După o lună de armată m-au trimis acasă din cauza unei probleme la picior. Nu puteam merge bine”, povestește Crișan Ungureanu din satul Luncile, comuna Lopătari.

*„Soția mi-a murit cu șase ani în urmă. Am două fete și un băiat. Una dintre fete, care locuiește în apropiere are grijă de mine. Nepoților le-am pierdut numărul”

*Din cauza problemei la picior nu s-a putut angaja. Primește lunar 140 de lei ajutor social.

Reporterul Viorel Bănică (merită felicitări pentru promovarea pe care o face comunei Lopătari) i-a luat centenarului un scurt interviu (vezi VIDEO mai jos).

Viorel Bănică: „Nea Crișan este al patrulea consătean care reușește să atingă această vârstă. Prima a fost o femeie pe nume Mincu Neacsa, „baba lui Tulin” originară din Mânzălești, dar căsătorită în Lopătari. Potopul cel mare si apele din 1926 i-au luat toata agoniseala și actul de identitate. Din spusele ei era născută în 1878 si a trăit 107 ani până în 17 aprilie 1985. La vârsta de 100 de ani se urca în nuc și bătea nucile. A urmat Radu Leu din Chirani, veteran a două războaie mondiale, născut la 22 septembrie 1896 și decedat la 2 decembrie 2000 la vârsta de 104 ani. Al treilea a fost Bâsceanu Constantin zis Gardașu din Lucioara (Lopătari), născut la 18 ianuarie 1907 și decedat la 1 ianuarie 2008 la aproape 100 și un an de zile”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

Un comentariu la „Născut în 1920! E perfect conștient. Vezi AICI un scurt interviu

  • Sa.i de.a lui Nea Crișan multa sanatate Dumnezeu. Dacă a împlinit 100 de ani nu ar trebuii primaria sa.i dea niște bani …cam 10000 lei …Eu parca asa stiam…poate nu stiu bine legea sau poate nu mai exista legea. Oamenii care împlinesc 100 de ani primaria ar trebuii sa le dea 10000 de lei…multa sanatate Nea Crișan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.