Năstăsoiu: „Am fost intimidată!” vs Meiroșu: „E normal să fie nemulțumiți”

E tapaj în aceste zile în învățământul buzoian.

Profesoara de istorie de la Hasdeu, Elena Năstăsoiu, acuză că a fost prejudiciată la concursul pentru funcția de director al colegiului.

Cadrul didactic a venit la Campus TV pentru a-și exprima nemulțumirea:

„Nu a fost un concurs corect, ci o mascaradă politică”

„Domnul Meiroșu a băgat de două ori capul pe ușă”

„Un membru al comisiei de examinare, Mădălin Podgoreanu, avea o atitudine de superioritate, te privea de sus, foarte expeditiv”

„În comisie a fost și un profesor de sport de la Univ. Dunărea de Jos din Galați. Se știu legăturile dintre această universitate și PNL Buzău. Domnul de sport punea întrebări tendențioase. În plus, dânsul nu avea pregătirea necesară pentru a face parte din comisie”

„În timp ce vorbeam, domnii Podgoreanu și profesorul de sport vorbeau și ei, își făceau semne, grimase”

„Mie mi s-au pus 26 de întrebări, contracandidatei mele doar 3! Audierea mea a durat o oră și jumătate, depășind timpul alocat”

„Toate aceastea au urmărit intimidarea mea, s-a încercat să-mi pierd coerența și să greșesc”

„Consider că în spatele acestei întâmplări a fost domnul inspector școlar general domnul Meiroșu”

„Această contestație nu are nimic de-a face cu doamna Virginia Mândruță Tănăsescu, contracandidata mea, care a avut un punctaj mai mare decat al meu. O respect foarte mult, este un om integru, valoros și cu plusvaloare pt. învățământul buzoian!”

În emisiunea moderată de Mihai Bunăziua a intervenit telefonic și Ionel Meiroșu, șeful învățământului buzoian.

„E normal să existe nemulțumiți dintre cei care nu au reușit”

„Nu o cunosc pe dna Năstăsoiu, nu știu cine este”

„Da, e posibil să fi băgat capul pe ușă. Nu am intrat tocmai pentru a nu deranja. Aveam dreptul de a asista, erau mai multe săli în care se susținea proba interviului, intram acolo unde nu vorbeau candidații”

„Metodologia și regulamentul acestui concurs nu sunt perfecte, pot fi îmbunătățite”

„Dacă e nemulțumită, doamna poate face contestație, va primi răspuns”

„Nu iau spusele doamnei ca pe o acuzație, le tratez ca pe niște discuții neprincipiale”.

Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi vizionată mai jos.

loading...

21 de comentarii la „Năstăsoiu: „Am fost intimidată!” vs Meiroșu: „E normal să fie nemulțumiți”

 • Acest personaj toxic al inv buzoian. Numai nenorociri a facut a titularizat pe bani grei, cine nu a semnat a plecat
  Rusine Meirosu.

 • Asa sunt si elevii buzoieni nedreptatiti si intimidati la ore, in favoarea celor ce fac meditatii cu profesorii din aceiasi scoala. E fenomen la Buzau, o ancheta nu ar strica. Coruptia si politicul sunt rude de cand este lumea!

 • Este jale ce se întâmplă în Isj. Cunoaste cineva ce calificativ avea Meirosu cand s_ a inscris la concurdul de directori din 2016?Este un arogant si a facut numai manevre de la posturile de inspector pana la director.

 • In majoritatea scolilor, aceste examene pentru director sunt incorecte, la interviu doar oamenii partidelor sunt acceptati, partidul isi pune oamenii in functie. In realitate nu este niciun concurs, posturile sunt dinainte stabilite. Poti lua si 10 la examenul scris, ca te vor indeparta complet la interviu daca nu esti de-al lor.

 • Singura solutie ar fi examen exclusiv scris, fara interviu, ca sa nu mai existe suspiciunea implicării politicului.

 • La așa-zisul concurs de anul acesta a mai apărut o aberație. Puteai să candidezi la câte posturi doreai. O cretinătate care probabil se va perpetua și în viitor. Este absurd să-ți depui candidatura pentru director și la Hașdeu și la Nenițescu și la Școala 11 și la Școala Merei.
  Cred că învățămâtul este cel mai politizat domeniu. Și așa va rămâne în vecii vecilor.

 • Hai să fim serioși: totul e politic! mai ales la un colegiu precum Hasdeul. Au ieșit cei care trebuiau să iasă. Și cu asta am spus tot.

 • N-ati avut certificat „galben”, doamna, de aceea..ferice de cei care il au, s-au ajuns!!

 • Fiti calmi,tovarasi!Politicul are nevoie de slugi,imbecili,lichele,…….Ca si justitia,Politia,jandarmeria,administratia locala,……Asa ca nu va mai mirati ca majoritatea „absolventilor de liceu” au intrat in scoala boi si or sa iasa vaci.Este nevoie de astfel de „absolventi” in invatament,justitie,Politie,jandarmerie,administratie locala,….

 • Oare cum pot sta in fata elevilor si a colegilor profesori acesti directori pusi in functie de partid? Nu simt nici un pic de rusine? Iar aici nu ma refer doar la Hasdeu, ci la marea majoritate a scolilor. Peste tot s-au facut ambuscade asupra candidatilor neagreati de politic.

 • ce rusine, @Username?
  cuvintele ,,rusine”, ,,bun simt,, nu cred ca le intra in vocabular

 • Seful invatamantului buzoian a dovedit din plin ca este sef, in multe dintre actiunile sale. Deopotriva cu acolitii si cu adevaratul sef, adjuncta care acum abia asteapta sa ii ia locul.

 • Dar de ce nu scrieti si ca doamna Nastasoiu a fost singurul candidat care a invatat pe dinafara cele 5 pagini ale prezentarii proiectului de management? Alti candidati au folosit PowerPoint, Prezi, etc.
  Doamna a „recitat” 25 de minute, cam cum le cere elevilor dumneaei la ascultare. Se vad toate astea in inregistrarea audio-video a probei. Sigur că daca inveti pe dinafara te deranjeaza daca se deschide usa, ca-ti pierzi cursul ideilor (care idei?…)

 • Io’ am un copil bun (la Liceul Agricol) si vreau sa-l transfer la Hasdeu, de la anul. Stie cineva cat mai este darul, ca sa-l fac mai destept si sa-i umilesc pe cei care au intrat in Hasdeu din prima ?!
  Intreb pentru un prieten…

 • Profesoara „decât”.
  Mai bine ar insista cu aprofundarea limbii române.

 • De ce va mirati doamna ? Pana acum nu se proceda la fel, sunteti de curand in sistem? O acuzati pe colega d-voastra indirect si pe urma o laudati ,adik colega nu stia de ce tratament beneficiaza ? daca era”integru si valoros” nu se prezenta in aceasta calitate ,daca erati cinstiti de ce pana acum nu a avut nimeni curajul de a nu se prezenta pana nu se organiza corect ? aaaaa v-a convenit ….colegu de sport nu era de specialitate ? are si el o facultate la fel ca d-voastra nu e mare lucru sa examinezi cat timp ai materia in fata aaa vroiati o persoana care a terminat oxfordu ca doar nu oricine termina fac. de istorie.

 • Catalin, nu stim, s-a schimbat directiunea, se schimba si darul!

 • Meirosu numai invarteli a facut cu prietenul lui Podgoreanu cate posturi a dat pe sub mana. Sunt persoane care au luat peste 5 la titularizare si stau acasa sunt suplinitori necalificati bine mersi, rusine acestor aroganti, rusineP. N. L care ii sustin!

 • Cred ca in urma acelui „decat” si-a facut un deserviciu cu mult mai mare decat (sic!) castigarea atentiei prin scandal. Cat despre ‘industria’ privata pe care o intretine cu si prin elevii de la clasa care trebuie sa recite, cum bine spunea cineva mai sus, si cam atat, mai bine nu amintim, ca doar nu vrem sa aducem atingere moralitatii ireprosabile.

 • Viespeo, pune o pauza dupa virgula si ai sa vezi ca textul apare cu totul altfel, adica bine! In rest sa auzim numai de bine!
  P.S. pentru Catalin, daca e adevarat ce scrie despre o capacitate la liceul agricol, ii recomand sa ramana acolo, se poate invata in zilele noastre si fara profesori performanti si va intra in istoria liceului ca fiind primul/prima absolvent/a cu bac-ul luat dupa vreo 3-4 promotii!!!

 • Dincolo de acea scapare a lui „decat”, discursul doamnei a fost logic, coerent, fluent. Erorile in exprimarea libera sunt cu mult mai frecvente decat cele din inscrisuri si sunt pardonabile, pana la un punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.