„Ne aleargă și ne mușcă. Proprietarii sunt depășiți”

UPDATE: Un echipaj al Poliției Locale a verificat reclamația.

„Am vorbit cu cinci vecini ai familiei care deține acest cățel. Surpriză, niciunul nu s-a plâns de el. Concluzia e că reclamația e una rău-voitoare. Câinele nu iese neînsoțit din curte și fără lesă. Reclamația nu se susține”


Știrea inițială:Reclamație a unor locatari din cartierul Orizont la adresa câinelui unui vecin.

„Solicit sprijin din partea dvs, deoarece ne confruntăm cu o situație delicată. Pe str. Nicu Constantinescu din cart. Orizont locuiește o familie care deține un câine de talie mare, rasa akita inu. Din păcate, familia nu a înțeles că are și responsabilitatea supravegherii și a folosirii botniței și a lesei. Câinele este foarte agresiv. De câteva seri mai mulți vecini suntem terorizați de acest animal. Ne agresează, ne aleargă, ne mușcă!”.

„Din păcate, stăpânii câinelui sunt depașiți de situatie. Nu reușesc să-l stăpânească, câinele nu-i asculta. Și ei au afirmat: ,,ne este teamă și nouă de el”. I-am rugat să-l țină cu lesă și botniță. Să-l lege în curte pentru ca poate oricând să sară gardul, dar fără efect. Considerăm că sunt lipsiți de orice responsabilitate, cu atât mai mult cu cât cartierul este plin de minori care se joacă singuri”.

O reclamație a ajuns și la primarul Toma:

„Poliția Locală a mers la fața locului. Proprietarul a fost avertizat cu privire la respectarea normelor de conviețuire socială”.

Akita Inu, câinele samurailor

Akita Inu sunt foarte potriviți pentru pază. Este recomandabil să fie supravegheați atunci când se află în apropierea copiilor mici, pentru că nu suportă să fie tachinați prea mult. Are reacții temperamentale, rapide, poate evolua rapid de la o stare placidă la una amenințătoare, mai ales în prezența intrușilor, sau altor animale cu care nu au fost obișnuiți. Sunt feroci, nu trebuie omis faptul că acești câini nu ezitau să se angajeze în luptă cu un urs rănit.

Akita Inu se bucură de o imensă popularitate în Japonia, unde sunt considerați simbol național. Rasa este inclusă în lista celor șapte monumente ale naturii. Japonezii îi consideră cei mai loiali companioni și protectori ai casei. 

loading...

13 comentarii la „„Ne aleargă și ne mușcă. Proprietarii sunt depășiți”

 • Daca vor sa scape de acel caine il cumpăr eu si il ridic personal de la Domiciliu.

 • Colaborez cu scoala de dresaj canin Campina pentru ajutor sunati la 0722678672.

 • Gata! S-a rezolvat! Dacă au mers gardienii publici la proprietari și i-au avertizat. Stați liniștiți oameni buni.
  Lăsând gluma, proprietarii trebuiau sancționați cu amendă.

 • Buna ziua! Dacă tot faceți știri, informați-va corespunzător! Câinii din fotografii sunt Shibu Inu, o rasa înrudită cu Akita Inu. Pentru cultura dumneavoastră, va atașez un link cu Akita Inuhttps://www.google.com/search?q=akita+inu&prmd=ivn&sxsrf=ALeKk01QKYKMZN7Gk0U5JOTk3WIGoHPJWQ:1595511083870&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjdk477vePqAhUtlYsKHZWEAQIQ_AUoAXoECBkQAQ&biw=320&bih=489#imgrc=8bR7BcJC3G-VnM

 • Intrebare hamletiana:
  Si pana la urma vecinii catzelului periculos trebuie sa regrete ca_cainele nu este din rasa Akita Inu, sau sa-si blesteme zilele ca s-a nimerit sa fie din Shibu Inu? Daca ar fi fost din rasa Akita Inu ar fi fost prietenos cu oamenii, sau mai al dracului?
  Mie, nefiind caninolog, mi se pare ca deosebirea intre Akita Inu si Shibu Inu este la fel de radicala ca si deosebirea intre Baba Ana si Ana Baba……[Leo]

 • Din ce am mai citit prin comentariile despre Orizontului Akita Inu se traduce prin struguri. Cică sunt strugurii acri de care nu au parte cei care nu locuiesc în frumosul cartier. Ce sa zic, bogații au gusturile lor, poate le place adrenalina.

 • Oda lui Akihito Inu, spaima cartierului.

  Nici de-al dracu’ nu sta-n cusca,
  Ne alearga si ne musca.
  Are doar un singur scop
  Parc-ar fi un interlop:
  Vrea sa ne terorizeze,
  Chiar sa ne si devoreze.
  Bine ca nu are pusca,
  Ne-am trezi ca ne si-mpusca.
  De-ar invia Zdreantza iara
  S-ar cruci de asa fiara……[Leo]

 • Mesaj pentru proprietarii acestui caine:
  Civilizatie/Democratie/Bun Simt – definitie: fa ce vrei, cand vrei, unde vrei, dar nu deranja pe cel de langa tine.
  Meltenism/Democratie prost inteleasa/Lipsa educatie – definitie: fac ce vreau la mine in curte/casa.

  Sesizati diferenta ?!
  Dar daca eu vin maine langa voi cu 2 dobermani si ii las sa va apuce de fundulet, cam ce ati zice ?! Tot asa jmecheri ati fi ?!
  Disecati acest mesaj.

 • Ptr agramatzi:
  Forma corecta este: smecher. Cu ,,s” [,,sh”]……[Leo]

 • Ptr comunisti: e scris la mishto, dar voi, relicvele, sunteti prea deep pentru epoca asta.

 • Ptr agramatzii ,,jmecheri”:
  Am mai vazut ,,jmecheri” la fel ca tine care scriau tot la ,,mishto”, bineinteles: miau, mam, sunama, luatzile …… s. a.m. d.
  ,,Jmecheri” si mistocari baietzii !…….[Leo]

 • Ok, ai vazut asta la mine in vreun comentariu ?!
  Stai calm.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.