„Ne-au cerut să le găsim locuri de muncă la Buzău!”

Teodor Cojocaru e unul din consilierii locali care s-au implicat în relația cu refugiații din Ucraina care au ajuns la Buzău.

„Prin intermediul traducătorului, mai multe mămici ne-au transmis că nu vor să stea degeaba. Fiecare dintre ele cunoaște o meserie. Ne-au cerut să le ajutăm să-și găsească locuri de muncă la Buzău”, a anunțat Teodor Cojocaru în conferința de presă de la Primăria Buzău pe tema refugiaților

Teodor Cojocaru: „Multe dintre mămicile care au ajuns la Buzău ne-au transmis că nu vor mai pleca de aici până la sfârșitul războiului”. Iar războiul poate dura luni, poate chiar ani!

Ce meserie au mămicile din Ucraina ?

Răspuns: „Asistent medical, arhitect, notar, chiar director de televiziune etc.”

Sugestie

N-ar fi rău ca Primăria Buzău, Prefectura, AJOFM etc. să întocmească o listă cu meseriile lor și să o facă publică. Poate, unele dintre ele, în ciuda diferențelor de limbă, ar putea fi angajate de firmele din Buzău.

Tot în conferința de presă de la Primăria Buzău, Oana Matache, viceprimarul cu atribuții în educație a anunțat că face demersuri pentru înscrierea copiilor din Ucraina la grădinițele și chiar la școlile din Buzău

UPDATE. Teodor Cojocaru: „După apariția articolului am fost sunat de mai mulți patroni de firme din Buzău care vor să angajeze dintre mămicile din Ucraina refugiate la Buzău. Să vă dau două exemple. Cineva mi-a cerut două femei pentru cofetărie, altcineva pentru o firmă de curățenie. O să facem o listă cu toate mămicile care vor să lucreaze și cu meseriile lor pe care o s-o publicăm”


Nu-i totalmente exclus, în caz că războiul se va prelungi, ca unii dintre ucrainienii ajunși la Buzău să nu mai plece niciodată (vezi articolul de mai jos).

Citește și:

loading...

4 comentarii la „„Ne-au cerut să le găsim locuri de muncă la Buzău!”

 • Bună ziua!
  Frumoasă initiativa lor(mamicilor ucrainience) cât si a firmelor care vor sa le angajeze.
  Ce ma doare pe mine este ca, la fel cum au fost adusi asiatici sa lucreze la Buzău pe bani mai multi decat i ar fi oferit unui român, la fel se vor face si in cazul lor.
  Te as ruga reportere sa te documentezi ca tot e frig afara si nu faci teren la primărie si apoi sa ne informezi.
  Vezi ca un domn vrea sa stie unde sunt cazati. Fii amabil cum te stiu si raspunde i.
  Mulțumesc.
  Cu deosebit respect Nelu Vasilache!

  Răspunde
 • Așa-zisa Pensiunea Maria nu are niciun atestat de la Ministerul Turismului. Funcționează ilegal. Aparține lui Gagu de la Concas.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.