„Ne costă 4 milioane de euro pe an! Câte străzi s-ar asfalta cu banii ăștia!”

S-au împlinit 4 ani!

Patru ani de când Toma, respectând ultimatumul Curții de Conturi („maximum un agent la 1000 de locuitori”), a încercat disponibilizarea a 350 de polițiști locali de la pază.

Localii vizați au dat Primăria în judecată, iar Tribunalul Buzău s-a pus contra Curții de Conturi (altă instituție a statului!) și a blocat disponibilizarea. De patru ani, procesul avansează cu viteza melcului la Tribunalul Buzău.

„Îmi pare rău, nu am nimic personal cu polițiștii locali de la pază, dar supravegherea școlilor ar costa mult mai puțin orașul Buzău dacă s-ar face cu firme private și camere video. Am făcut un calcul, cei 350 de locali de la pază ne costă 4 milioane de euro pe an. Avem de patru ani problema asta, s-au cheltuit 16 milioane de euro. Vă dați seama câte străzi și cartiere s-ar fi asfaltat cu aceste economii la buget ? Apoi, trebuie să respectăm și legea care prevede doar un polițist la o mie de locuitori”.

Toma suspicionează că la Tribunalul Buzău mai sunt niște judecători „boșcodiști” (gen Florescu), care „pe interes” se pun contra sa dar și a dezvoltării orașului

De ce revenit subiectul în actualitate

Simplu, pentru că „din pricina pandemiei veniturile orașului Buzău s-au redus cu 50%” (declarație C-tin Toma).

Cu bani mai puțini la pușculiță, Toma caută să reducă din cheltuieli pentru a continua investiții în oraș.

Cele 78% procente de la vot îl obligă pe primar să nu taie frunză la câini în următorii patru ani, ci, dimpotrivă, să continue în ritm accelerat modernizarea orașului. Modernizare care, fără bani, nu prea se poate.

Citește și:

loading...

20 de comentarii la „„Ne costă 4 milioane de euro pe an! Câte străzi s-ar asfalta cu banii ăștia!”

 • Cred ca cine va e bolnav la cap , DAR FIRMELE DE PAZA CAT COSTA , IA SPUNE DOMNULE TEREACA DUMNEATA , HAI SA TE AUD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

 • Al naibii covid19, tocmai acum dupa alegeri s-a gasit sa loveasca bugetul si sa il reduca cu 50%, pana in alegeri ploua cu milioanele de euro pentru diverse proiecte, unele din ele nefiind necesare la acel moment.
  „Curat murdar niecushorule!”

 • Cu datul afara e una. Dar cu pusul la treaba, altceva. Sa modifice fisele de post astfel incat chiar sa aduca un beneficiu la locurile de munca. De exemplu, cei de la scoli sa ia temperatura la poarta scolii, ca nu tb sa fii doctor pt asta, sa supravegheze copii din curtile scolilor in pauze sau daca unii parinti intarzie, sa previna violenta si bullingul in scoli, sa mentina ordinea si linistea in jurul scolii, si cate n-ar putea face… Cine nu vrea….acasa

 • Școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Banii pentru funcționarea acestora ar trebui să vină în totalitate de la acest minister deci și pentru pază. Directorii de școli au devenit ordonatori de credit, ar trebui să prindă în buget și această cheltuială. Poliția locală ar trebui desființată ca instituție. Este o căpușă cu atribuții extrem de subțiri.

 • De bun simt ar fi sa ii tina, dar sa ii plateasca putin peste minimum pe economie. Sunt niste paznici de usi, pana la urma, fara scoala, fara pregatire.

 • Avea si are si acum toate uneltele la dispozitie pentru a desfiinta Politia Locala, dar nu vrea sa faca asta.
  Mai ales acum cand buzoienii i-au dat majoritate absoluta la Primarie si Consiliul Local.
  In mai putin de o zi poate desfiinta Politia Locala, oricum era inutila si abuziva, iar acum ca bonus Primaria plateste Politia Locala, dar Guvernul ia deciziile prin Ministerul de Interne. Adica Primaria plateste din banii buzoienilor de ceva ce oficial nu mai poate beneficia, beneficiaza guvernul de slugarnicia lor.
  Asta trebuia sa fie prima decizie luata din momentul in care Guvernul a decis sa confiste Politia Locala pentru a actiona la ordinele politice ale guvernului, ordine care pana acum s-a vazut ca toate au fost abuzive si neconstitutionale, transformand oficial politistii in talhari de coltul strazii care talharesc cetatenii la ordin intocmind PV ilegale si neconstitutionale.

 • Uita sa spuna si de ce costa mai mult Politistii Locali decat firmele de paza.
  Sa fie oare din cauza ca ei le-au marit salariile si le-au acordat prime, bonusuri, sporuri si norme de hrana care sa le umfle salariile ca recompensa politica ca abuzeaza bine si la ordin?
  Au ajuns niste semi-analfabeti sa aiba salarii mai mari decat medici si profesori si chiar si directori de institutii doar pentru ca actioneaza agresiv precum cainii la ordinul stapanului.
  Pe youtube sunt clipuri in care apar politistii locali din Buzau clar sub influenta alcoolului in timpul serviciului si imagini in care abuzeaza si inventeaza fapte si sanctiuni chiar si cand stiu ca sunt filmati.

 • Soluția este simplă: milioanele euro tocate pe cluburile sportive trebuie folosite pentru lucruri utile (asfaltări, locuri de parcare, etc.).

 • Legea spune maxim un local la 1.000 de locuitori, minim niciunul. Nu există agenți la locală.
  Localii trebuie desființați, nu își justifică existența.
  Bugetul pt 2021 va fi mult mai mic față de cel din 2020.

 • Oradea are 69 de polițisti locali, cu tot cu șefi, la o populație de 200.000 de locuitori.
  Cum arată Oradea și cum arată Buzăul…
  Primarul Bolojan a făcut economii, salariile nefiind foarte mari în Primăria Oradea.

 • De ce s-au prelungit contractele de muncă ale polițiștilor locali pensionari ,dacă nu sunt bani?

 • Toma are dreptate… Ce fac util pt. comunitatea noastră buzoiană oamenii ăştia numiţi ,,poliţişti locali” ???! Altceva decât să se plimbe de colo-colo prin oraş şi să caşte gura în stânga şi-n dreapta ??
  Şi mai sunt şi plătiţi pt. asta (deci pt. ,,munca” plimbatului pedestru) cu nişte salarii care fac în ciudă multora care muncesc din greu zi de zi şi care tot nu reuşesc să câştige cât câştigă ei !
  De-asta nu-i suferă lumea şi îi antipatizează atâta !

  Pe de altă parte, să încercăm să ne punem şi în locul lor… Oamenii ăştia au familii, au copii de crescut… Şi, având în vedere vremurile dificile pe care le trăim, când un serviciu (cât mai acceptabil) se găseşte foarte-foarte greu, oamenii ăştia ţin şi cu dinţii de locşoarele lor călduţe de la Locală…. Unde în altă parte pot găsi ei mai bine în Buzău decât acolo ?????????!
  De-asta se judecă cu Toma (până la ultima suflare !!!), de-asta îl înjură / îl blestemă pe Toma…

 • Si iar ajungem la instante, groparii tarii, cei care au tras tara in jos, abuzatori fara raspundere si fara rusine. Ar trebui o lege prin care sa fie sanctionati drastic, dar e greu, ca prin parlament sunt tot ei, majoritatea licentiati in drept, nu isi taie craca de sub picioare.

 • Jos cu ei!! L-au votat cu 2 maini politistii locali de frica ! Lasitatea se plateste

 • Intrebarea primarului e retorica si irelevanta. Cate strazi si trotuare s-ar asfalta dar DREPT cu banii dati aiurea pentru sportul profesionist de ligi sau clasari inferioare? Dar cu banii din cantzonetele pe mocangeala fix pentru 1% din populatia municipiului?
  Daca tot se cere respectarea unui principiu, pai sa-l aplice in toate situatiile similare, pentru ca altfel se numeste ipocrizie.

 • Intransigentule, tu ai un job sigur???? In Buzau??? Inseamna ca esti bugetar! Eu zic sa nu uitam cum s-au facut angajari la politia locala! Chiar crezi ca acolo au intrat doar cei ce meritau cu adevarat? Chiar crezi ca toti sunt profesionisti si isi merita postul ocupat? Sa nu-i uitam, mai ales, pe pensionarii de lux „amarati” ce si-au gasit si ei ceva de glojgaiala prin politia locala. Oare cati dintre ei sunt pensionari, fosti angajati la stat, iar acum mai papa si ei un salariu? O cifra, cu tot cu sefi! Ne-o poate spune cineva? Cat despre Toma … A dat in ei pana a reusit sa castige controlul. Ar fi putut sa mai scape, macar de o parte din ei, prin instituirea unor standarde profesionale serioase, asta pentru ca tot vorbeste de KAISEN! Restul, sunt doar ziceri ….

 • Un gardian local paznici primește pe lună, pe lângă salariu, norma de hrană de minim 760 lei plus spor de studii superioare de vreo 250 lei, dacă are studii superioare. 1.000 lei net/lună în plus degeaba!!! Paznici cu studii superioare. Cine a mai pomenit așa ceva?!
  Venitul minim lunar depășește lejer 3.000 lei net/lună.
  De ce, domnule Toma? De ce?! Luați exemplul domnului Bolojan. Faceți economii!

 • Multi vorbiti sa va aflati in treaba ,,,,, pai Politia Locala a castigat procesele ce e asa greu de inteles , au vrut sa fie dati afara ,dar meseriasii din primarie au facut-o ilegal .

 • Nu va mai luati de bugetarii culti, academicieni in ale limbii romane si intrati in sistem numai pe baza de concurs corect, care muncesc cate 12 h zilnic, pe salarii de mizerie ! Se supara user(no)name…

 • Bine ati venit in Republica Bugetara Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.