Ne umplem de autobuze în Buzău. Iată anunțul primarului Toma

„Ia ziceți, domnu Auraș, ne aduc și nouă autobuze noi ? Că dvs. știți mai bine”. Astfel am fost chestionat azi de doamna șofer de pe autobuzul nr. 1 , în drum spre stația de epurare, unde se ținea ședința de la Comp. de Apă. Aceeași întrebare o primisem ieri, pe altă rută, de la o doamnă taxatoare. În condițiile acestui interes, postez aici cuvintele primarului C-tin Toma din ședința CLM de ieri.

„Vom cumpăra în prima jumătate a anului încă 15 autobuze. Banii sunt prinși în buget. Acum că s-a votat bugetul, vom începe procedurile pentru organizarea unei licitații. Nu ne permitem să cumpărăm autobuze noi, costă 400 de mii de euro unul. Vom lua second hand, dar autobuze bune, Euro 5. În a doua jumătate a anului, dacă vom avea bani, vom face o rectificare și vom mai cumpăra încă 15, tot second hand. Anul viitor, vor veni și cele 30 de autobuze noi, Euro 6, achiziționate pe fonduri europene. Contribuția noastră va fi de doar 2%. Cu cele 30 de autobuze pe care le avem acum vom face un transport acceptabil în municipiul Buzău. Cei de la maxi taxi vor trece, dacă le mai convine, pe rute secundare. Pe actualele trasee vor circula doar autobuzele Trans-Bus, care trebui să devină societate pe profit. Altfel, ne vor cere finanțatorii de la Uniunea Europeană banii înapoi. Nu dau înapoi nici de la ideea de a asigura transportul muncitorilor dinspre comunele învecinate înspre municipiu. Probabil, o parte din actualele autobuze vor trece pe aceste rute preorășenești”.

În ședința CLM Buzău, consilierul local C-tin Ionescu, a luat cuvântul și a solicitat ca Primăria Buzău să cumpere 30 de autobuze, dar noi. Primarul Toma i-a răspuns că n-are rost ca primăria să cumpere acum autobuze noi în condițiile în care ele vor veni la Buzău anul viitor, iar primăria va achita în contul lor doar 2% din preț. 

Auraș Tereacă

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.