Neagu a dat azi ordinul de începere a lucrărilor

E probabil fotografia zilei de la Buzău. Emanoil Neagu a emis azi ordinul de începere a lucrărilor la fostul spital Brătianu.

Șeful CJ Buzău a deschis azi poarta și i-a predat obiectivul lui Deugene Băiculescu, patronul Hidro Sal B92, firma care a câștigat licitația de modernizare a imobilului.

Și nu doar a imobilului, căci în curtea din spate va apărea un mic părculeț ce va fi deschis publicului.

Proiecție – partea din spate

Așa cum am promis, astăzi au început lucrările de reabilitare a clădirii fostului spital I.C. Brătianu. Sunt convins că va deveni o clădire emblematică pentru județul nostru, fiind un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local” – Emanoil Neagu

Proiecție – partea din față

Imobilul va fi reabilitat grație unui proiect în valoare de 4 milioane de euro, câștigat de CJ Buzău.

Lucrările ar urma să fie finalizate în maximum 24 de luni. Apoi, aici va funcționa pentru cel puțin cinci ani Centrulul Muzeal I.C. Brătianu.          

După acești cinci ani, destinația imobilului va putea fi schimbată.

„Știu că buzoienii și-ar fi dorit probabil ca aici să funcționeze altceva, eventual tot din demeniul medical, dar doar pentru un obiectiv cultural am putut atrage banii europeni pentru reabilitare”, a explicat Neagu.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Neagu a dat azi ordinul de începere a lucrărilor

 • Trebuia sa preia Armată această clădire și s-o facă Spital Militar. Avem destui militari e în oraș și nu numai, asa ca meritau și ăștia ceva. Civilii bineînțeles ca aveau și ei acces la servicii medicale, ca peste tot unde sunt și astfel de spitale. Nu zic nu, orașul asta ar merita și putina cultură, deși nu prea ai cu cine. Cei care o sa lucreze pe aici or sa se cam bata de muște… Părerea mea!
  P. S. Sa nu dați cu pietre, ca nu am jignit pe nimeni, departe de mine asa ceva.

 • Ce e expresia asta, a dat ordin!!! Dă ordin când sunt banii lui, este vorba de banii noștrii aici. Au datoria să aducă fonduri europene și atât.

 • A mai dat vreo 3 asa zise ordine de incepere a lucrarilor ; s-ar putea ca acum sa se tina de cuvint

 • Armata sa faca ceva cu acele cladiri pe care le detine in Buzau si sunt in paragina.Pe de alta parte, prea multe beneficii pentru armata care „ne apara de muste”…

 • Ca un vechi buzoian care m-am documentat cât de cât despre Spitalul Brătianu mă bucur de începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii… Cred că fiecare în parte dintre cei 4 cititori de mai sus are, în felul său, un dram de dreptate… Imi place proiectul final d.p.d.v. arhitectonico-reconstructiv, arată bine pe calculator… Ca să fiu sincer cu totul, aș vrea să mai apuc ziua aia în care în această emblematică locație medici tineri, frumoși și dornici de performanță profesională se vor apleca asupra buzoienilor suferinzi ! Atunci, în sfârșit și spiritul omului politic de legendă va fi satisfăcut – marele BRATIANU !…

 • 1.Spitalul Municipal a fost construit din fonduri strânse prin subscripție publică după modelul „dați un leu pentru Ateneu” deci e proprietatea urmașilor contribuabililor benevoli de atunci. Prim Ministrul liberal Brătianu a aprobat dotarea cu aparatură și instrumentar medical din bugetul statului, la care a adăugat și o contribuție personală pentru care i s-a dat numele spitalului. Dacă era construit de stat ar fi avut soarta Centrului de Calcul și a tuturor fabricilor. 2. O stupizenie „europeană” care ascunde ceva ce ne scapă: Poate aloca finanțare din fonduri europene pentru „cultură” dar nu poate da bani pentru sănătate. Ne vor dispariția de pe aceste meleaguri? 3. Așa zișii bani europeni sunt o mică parte din banii românești! Din 1 ian 2007 contribuim cu co-cotizație de stat membru de 1% din PIB (contribuind cu vreo 15 -17 miliarde de euro, iar cedarea petrolului gazelor, distribuției de energie, flote, lemnul, oțelul, aluminiul, etc. etc. sub denumirea de „condiționalități pentru integrarea euro-atlantică” a adus altora beneficii imense și țării prejudicii irecuperabile. Cei ce interpretează banii europeni ca pe un chilipir și o pomană să se mai informeze dacă în lume capitalismul cunoaște noțiunea „cadou gratis” de dragul cuiva. Luminați poporul până nu cădem din Istorie de atâta naivitate buimacă.

 • „La fiecare euro cu care Romania cotizează, UE întoarce înapoi în România șapte!”. Declarația îi aparține lui Ioan Mircea Pașcu, acuzat de mulți că sprijină interesele Rusiei în România. Dar în fața cifrelor și a evidenței, recte specialiștii economici ai UE, Ioan Mircea Pașcu a trebuit să admită și să spună cu gurița lui lucrurile de mai sus. România se modernizează într-o proporție deloc neglijabilă grație fondurilor europene. Problema e la noi, că nu suntem în stare să luăm și mai mulți bani, și că avem trădători care devalizează țara inclusiv în interesul unor afaceriști veroși de prin vest. Dar, Uniunea Europeană e cel mai bun lucru care i se putea întâmpla României. Referitor la oțel și aluminiu, ar trebui privit către est, căci mai toate au fost date rușilor, după care le-au închis.

 • În alt articol precizai ca firma asta a abandonat lucrări de asfaltare la Vernesti. Ar fi trebuit exclusi daca nu au onorat alte contracte.

 • O sa revin cu un articol pe acest subiect. Observatia dvs e corecta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.