Neagu a propus VARIANTA 2. În caz că nu se mai face podul de pontoane

În cazul în care autoritățile naționale (Guvern, Ministerul Transporturilor, MAPN) nu reușesc să rezolve problema aglomerației de la podul de la Mărăcineni (prin înființarea podului de pontoane) autoritățile locale vor lua problema în propriile mâini.

„Dacă nu se face podul de pontoane va trebui să amenajăm noi, cei de la Buzău, un pod de tuburi. Nu putem sta așa, cozile vor fi imense fără o variantă de defluire a traficului. Mai așteptăm o zi-două să vedem ce se mai întâmplă cu podul de pontoane și dacă nu, ne apucăm noi de podul de tuburi așa cum e cel de la Vadu Pașii, de la Scurtești”, a spus Neagu în conferința de presă susținută alături de prefectul Carmen Ichim.

Avantaje și dezavantaje

Podul de tuburi față de cel de pontoane are două dezavantaje, dar și două atuuri.

Dezavantajele sunt că poate fi luat de apă atunci când se formează o viitură pe râul Buzău (de exemplu când se dă drumul necontrolat apei din barajul de la Siriu), dar și că va avea o singură bandă.

Avantajul (față de un pod adevărat) e că poate fi făcut relativ repede la loc. Se adună tuburile luate de ape și se toarnă din nou balast deasupra.

Citește și articolul: Toma a lăsat-o moale, ca să nu dea apă la moară criticilor. CLICK AICI

Un alt avantaj (față de podul de pontoane) e că podul de tuburi va fi unul permanent și va putea fi folosit oricând ca variantă de rezervă în caz de blocaj pe podul mare (accident, trafic uriaș de sărbători, gropi în carosabil etc.).

Citește și articolul: Sute de mașini vor trece zilnic pe aici. Variantă la podul de la Mărăcineni

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Neagu a propus VARIANTA 2. În caz că nu se mai face podul de pontoane

 • Intr-un sfarsit i-a venit mintea la domiciliu D-lui Neagu. Mai bine mai tarziu decat niciodata! Solutia aceasta trebuia sa fie adoptata de la prima blocare a traficului pe pod si sa fie o varianta de rezerva PERMANENTA!

  Răspunde
 • In ceea ce priveste „deversarea controlata” a apei din baraj de la Siriu sa inteleg ca acolo nu exista o minte luminata care sa faca aceasta activitate „controlat”?!?

  Răspunde
 • In plus fata de solutia cu podul din tuburi, se poate devia tot traficul de pe DN 10 Brasov catre Moldova prin Satuc-Berca-Plescoi- Valea Nucului (drumul facut de Cosiliul Judetean este perfect) si se continua pe Sapoca-Maracineni si apoi pe sub pod se trece spre Rm. Sarat.

  Răspunde
 • Armata n-are cu ce și nici cu cine. interesul militarilor e obținerea rapidă de grade superioare.

  Răspunde
 • Suntem o tara de tot rasul, vai de mama noastra, nu suntem in stare sa facem un pod nou, modern, sa aiba 4 benzi pe sens, in Ungaria am lucrat la podul de peste Mures, a fost gata in mai putin de 8 luni si a costat atentie in jur de 30 mil euro, ungurii au cerut constructorului garantie de 10 ani, la noi toti care s-au perindat pe la consiliul judetean doar au furat, toti suntem vinovati pentru situatia in care am ajuns !!!

  Răspunde
 • Daca pe timp de pace nu sutem in stare sa facem un pod din pontoane, sa ne fereasca Dumnezeu de vreun razboi, ne vor lasa astia balta si vor fugii cu totii, hotilor si banditilor, vine ea si vremea aia cand veti platii cu varf si indesat !!!!! abia o astept.

  Răspunde
 • Vor prime si sporuri speciale, pe langa ce incaseaza deja degeaba.
  Cica vor spor 300% pentru fiecare zi petrecuta in afara UM.

  Răspunde
 • Nu va rezista deloc podul de tuburi deoarece debitul apei pe râul Buzau este mult prea mare fata de cel de la Vadu-Pașii!!!

  Răspunde
  • Să știți că m-am gândit și eu la asta. În zonă debitul e mai mare întrucât multă apă vine de pe canalul energetic.

   Răspunde
 • Le recomand si lui Neagu si Prefectului sa aplice uegent …..”varianta 3″! DEMISIA din functii! Asta este solutia pentru niste neputiinciosi, nepriceputi si incapabili! Nu stiti decat sa mintiti,manipulati,batjocoriti si umiliti oamenii,incapabililor! …….Dar,poate ca asa merita imbecilii unui judet care isi alege „conducatorii” dupa sacosa cu pomana electorala ,ametiti de fumul micilor si alcoolului.Votati in continuare PSD-ul ca …….”va da” pana o sa va ia naiba! Pana atunci,plimbati-va cu abonamente gratuite pe second-handurile olandeze si mirositi „lalelele lui Toma”.Iar daca nu va ajunge, „mancati” si „cirese” din arbustii ornamentali!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.