Neagu: „E exagerat de scump. Ni s-a făcut o ofertă, dar am refuzat-o”

„Nu voi semna niciodată așa ceva. E exagerat de scump”, a spus azi Emanoil Neagu despre oferta pe care firma Integral a făcut-o CJ Buzău.

E vorba de clădirea Integral din Bariera Ploiești pe care firma în cauză a oferit-o CJ Buzău pentru a găzdui  Biblioteca Județeană în viitorii 10 ani.

Imobilul bibliotecii de pe Bd. Unirii va intra în curând în reparații capitale, iar fondul de carte trebuie mutat într-o altă clădire.

„Ni s-au cerut 8 euro/lună/metru pătrat. Deși e singura ofertă care ni s-a făcut, am refuzat oferta firmei Integral. E mult mai scump și decât în centrele comerciale. Nu știu ce vom face, problema e delicată întrucât condițiile cerute pentru găzduirea cărților sunt unele speciale. Vom lansa o nouă invitație de a depune oferte către societățile din Buzău. De ce trebuie 10 ani ? Pentru că cinci ani vor dura lucrările, iar apoi încă cinci ani imobilul trebuie ținut gol. Așa sunt cerințele”, a spus azi Emanoil Neagu.

Neagu a mai spus că dacă s-ar plăti chiria cerută de Integral, plus utilitățile, s-ar fi ajuns în 10 ani ca aceste cheltuieli să le depășească pe cele de refacere a actualului imobil.

Citește și articolul: „Îl felicit pe Titel de la Mărăcineni. Ce bine a luminat podul! Totuși, am văzut o problemă” CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Neagu: „E exagerat de scump. Ni s-a făcut o ofertă, dar am refuzat-o”

 • Neaguare dreptate! astia de la „integral” sunt niste neamuri proaste care vor sa profite de aceasta situatie.Eu,nu stiu daca intreaga biblioteca trebuie mutat intr-un singur loc,dar ma gandesc ca poate se va putea muta in locurile ce asigura conditiile cerute pe segmente,specialitati,etc.Mai bine s-ar face niste investitii serioase si necesare ,in colaborare cu Ministerul Apararii Nationale la fosta Casa a Armatei de pe strada Independentei si astfel s-ar putea rezolva doua lucruri dintr-un foc:reabilitarea acelei cladiri si gasirea spatiului necesar pentru mutarea bibliotecii.Cheltuielile pentru reabilitarea sa se faca in comun cu MApN,iar armata ar putea folosi si personal calificat in aceste lucrari de refacere.Sau,daca nu se agreeaza acest lucru,poate se pot folosi anumite spatii ale Armatei din fostele cazarmi si depozite ale acesteia. Aceasta este doar o propunere. Aceasta este doar o propunere.

 • Cladirea in care e Biblioteca a mai fost renovata la ultimul etaj + acoperisul acum in 2015 ani tot pe fonduri europene in cadrul unui proiect al CJ cu alte firme.
  Iar acel proiect prevedea ca dupa terminarea proiectului sa se mentina deschis accesul minim 3 ani de la sfarsitul proiectului (proiect care trebuia sa se termine in 2017 dar a mai fost prelungit).
  Daca inchid cladirea anul acesta contravin acelor conditii.

  Nu prea inteleg ce proiect au facut ei acolo avand in vedere ca acesta sustine ca au impus ca acea cladire sa fie tinuta goala si inchisa 5 ani dupa terminarea renovarii.

  Cat despre patronul Integral, Victor Vasilescu stie tot orasul ca e un smenar care a facut milioane de euro din furaciuni cu statul.
  Unul din marile tunuri date a fost cel cu maternitatea impreuna cu presedintele CJ Victor Mocanu si subalterna lui Emilia Poenaru (care in timp ce semna si platea firma Integral din banii publici ai CJ cu milioane de euro era si actionara la firma).
  Exista si dosare penale la acel mare tun dat intr-o mare complicitate cu angajatii CJ.

 • Un spatiu bun ar fi si Casa de Cultura a Sindicatelor care numai cultura nu are in ea. S-ar scoate toti chiriasii care fac afaceri ce prejudiciaza imaginea instututiei ( carciumi, sala de sport,birouri de traduceri, alte afaceri economice) si s-ar impusca doi iepuri deodata. Readucerea institutiei culturale la menirea ei si platirea unei chirii foarte mici de catre Consiliul Judetean . Spatiile de acolo sunt date chiriasilor aproape gratuit.

 • IN CENTRUL ORASULUI ESTE CLĂDIREA HOTELULUI COROANA, (MONUMENT ISTORIC -CARE NU NECESITA ORGANIZARE DE LICITAȚII PENTRU VÎNZARE),CONDUCEREA JUDEȚULUI STIE DE DORINȚA PROPRIETARULUI DE VÎNZĂRE SAU ÎNCHIRIERE A CLĂDIRII, DAR NIMENI NU O DORESTE.

 • Casa sindicatelor scrie pe ea că nu are aviz de incendiu și cine intră acolo o face pe proprie răspundere. De aia nu face nici spectacole și ține sala aia degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.