Neagu l-a invitat la Buzău. Nu va veni singur


Aici în fotografie alături de soție, Andrei Truță – 42 de ani – e singurul român din cei aproape un milion de conaționali din Spania care a ajuns primar.

E drept, nu într-un oraș, nici măcar într-o comună, ci într-un sat din Andaluzia (provincie în sudul Spaniei).

Paramo de Boedo numără 98 de suflete, dar atenție n-a fost votat de către români.

Am primit 53 de voturi din 81 și majoritatea provin de la localnici. M-au votat spaniolii pentru că în comună nu locuiesc alți români. Sunt înregistrați câțiva români, dar în realitate, trăiesc în alte localități. Un român, coleg de-al meu, ar fi trebuit să voteze, dar printr-o eroare informatică nu a fost trecut în registrul electoral. Nu am făcut campanie deloc, dar am vorbit cu oamenii din localitate. ”, a spus Truță.

Fiind vorba de o localitate mică, Truță – care are o firmă de construcții – nu primește salariu pentru serviciul de la primărie. Are două fete, iar pe soție – care lucrează într-un salon de coafură – a cunoscut-o în Spania. Noul primar este originar din Alba Iulia. A emigrat de nevoie, iar primul serviciu din Spania a fost culegător de măsline.

Invitat de Neagu la Buzău

La sfârșitul acestei luni, primarul Truță va veni la Buzău. A fost invitat de șeful CJ Buzău – Emanoil Neagu.

„Pe 25 septembrie vom primi vizita unei delegații numeroase din provincia La Rioja, lângă Țara Bascilor, cu care suntem înfrățiți. Vor veni 15 primari, mai mulți parlamentari și oameni de afaceri. Lor li se adaugă și Andrei Truță, singurul român primar în Spania. Dincolo de schimburile culturale, eu sper ca în urma vizitei să legăm și relații economice. Ulterior, și o delegație de consilieri județeni de la buzoieni, va face o vizită în Spania”, a anunțat azi – Emanoil Neagu.

La Rioja ar urma să se țină o ședință comună a celor două consilii județene – probabil o premieră la nivelul Uniunii Europene.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Iată ce va face cu banii CLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.