Neagu n-a fost degeaba acolo. Buzăul se înfrățește cu „Ținutul Podgoriilor” din Spania

„Oricine a auzit despre vinurile „La Rioja”. Această regiune a Spaniei are peste 500 de podgorii și crame. Provincia la Rioja este celebră în lume pentru calitatea vinurilor produse aici”.

Aceasta e traducerea din engleză a primului text găsit de reporterul buzoienii.ro după ce căutat pe google „La Rioja”.

Înainte de google, reporterul s-a uitat înspre La Rioja din satelit folosindu-se de Google Earth.

Cum n-a înțeles nimic din pastelul care i s-a înfățișat de la câțiva kilometri altitudine (vezi foto alăturat) a apelat la google și a aflat că provincia La Rioja înseamnă în fapt mii de parcele plantate cu viță de vie.

Sigur că vă întrebați care-i legătura dintre Buzăul nostru cu acest „La Rioja”.

Ei bine, astăzi, la punctul 31 al ședinței CJ Buzău, deci pe la sfârșit, a figurat proiectul de cooperare dintre județul Buzău și provincia spaniolă La Rioja.

Aici a fost anul trecut de Ziua Națională șeful CJ Buzău Emanoil Neagu. Pe atunci, Neagu a surprins când a spus că nu va fi de 1 decembrie în țară, și că va pleca pe undeva prin Țara Bascilor, unde există o importantă comunitate de buzoieni. Turism -își vor fi spus mulți invidioși pe atunci. Dar iată că acum, după patru luni, vizita lui Neagu se dovedește a nu fi fost doar turism.

Spaniolii au trimis la CJ un document prin care își manifestă disponibilitatea unei cooperări strânse cu Buzăul. La Rioja are puțin peste 300 de mii de locuitori, județul Buzău puțin peste 400 de mii. Deci, s-ar cam potrivi.

„În decembrie 2017 am participat la invitaţia Consulatului României din Spania, la sărbătorirea Zilei Naţionale a României în provincia La Rioja, cu capitala în orașul Logrono. În această provincie s-a constituit o puternică şi activă comunitate românească, mulţi dintre membrii acesteia provenind din judeţul Buzău. Întâlnirea cu oficialităţile provinciei a fost deosebit de constructivă aceştia recunoscând contribuţia românilor la dezvoltarea economică a provinciei La Rioja precum şi dorinţa lor expresă de a cooperara cu judeţul Buzău”.

La parcurgerea documentului trimis de spanioli la Buzău, reporterul buzoienii.ro a fost surprins – plăcut – de rigoarea „podgorenilor”. Aceștia sunt puși pe treabă, iar misiva trimisă la Buzău nu-i deloc una de complezență.

Se vorbește despre „participarea comună la proiectele și programele cofinanțate de Uniunea Europeană în domenii precum agricultura, mediul înconjurător, tineretul și educația”, despre colaborare între administrațiile publice, oportunități de afaceri etc. Cititorii care vor să parcurgă documentul o pot face dând click AICI.

Despre La Rioja vă mai spunem că are capitala la Logrono, iar echipa de fotbal se numește Logrones. Microbiștii pasionați știu că aici a jucat un sezon Silviu Lung și mai apoi atacantul Marin Dună de la FC Național.

loading...

6 comentarii la „Neagu n-a fost degeaba acolo. Buzăul se înfrățește cu „Ținutul Podgoriilor” din Spania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.