Neagu, are și două nemulțumiri. „Au descurajat testele rapide și au trimis medicii fără arme la război”

Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău a emis azi un comunicat de presă.

Informații principale:

*Au început să ajungă la Buzău componente ale aparatului Real Time PCR cu care vor fi testați buzoienii suspectați că au coronavirus.

*Deși CJ Buzău a achiziționat patru mii de teste rapide pentru verificarea angajaților Spitalului Județean, operațiunea a fost blocată. Motiv de supărare a lui Emanoil Neagu la adresa Ministerul Sănătății.

Peste 400 de cadre medicale de la Buzău au fost testate. Niciun rezultat pozitiv

*CJ Buzău va aloca două milioane de lei primăriilor de comune (mai sărace) din județ pentru a se lua și acolo măsuri împotriva coronavirus.

* Neagu: „E remarcabil, în jud. Buzău avem azi doar 13 cazuri de coronavirus, din care 8 s-au vindecat. Mulțumesc Spitalului Județean, DSP-ului, Poliției, Jandarmeriei, ISU Buzău și autorităților locale pentru măsurile preventive corecte”.

*CJ Buzău a alocat până acum 2 mil. lei pentru materiale de protecție (măști, mănuși, combinezoane, cizme și ochelari de protecție) și aparatură medicală (videolaringoscoape, aparate de dezinfecție și aparat de purificare a aerului pentru UPU, aparat de nebulizare mobil pentru dezinfecția saloanelor).

*Neagu a criticat (guvernul) PNL pentru lipsa materialelor de protecție a cadrelor medicale

Vezi mai jos, integral, Comunicatul de presă:

„În plină pandemie de coronavirus, Partidul Național Liberal, prin vocea lui Florin Roman, se ocupă de dezinformare în loc să gestioneze această situație critică pentru țara noastră!

Nu mai dezinformați populația, domnule Roman! Dați-le ”arme” cadrelor medicale pentru a face față acestei lupte și a salva românii! Noi îi vom proteja în continuare pentru că noua ne pasă de EI, nu de luptele politice!

Pentru o informare corectă a tuturor, fac următoarele precizări:

Despre Real Time PCR

În urmă cu 3 săptămâni, mi-am exprimat disponibilitatea de a achiziționa un aparat de testare PCR din fondurile Consiliului Județean Buzău. În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Ministerului Sănătății, am fost informați că Ministerul Sănătății va aloca suma de 300.000 lei Direcției de Sănătate Publică Buzău pentru achiziția unui aparat de testare PCR. S-au făcut demersurile de către Direcția de Sănătate Publică Buzău pentru ca acest aparat să poată fi folosit cât mai repede de către buzoieni, au fost realizate deja circuitele și componentele au început să ajungă.

Despre testele rapide

Obiectivul nostru principal a fost și este protejarea populației și pentru a-l atinge ne-am dorit o colaborare, indiferent de culoarea politică. Dar se pare că suntem singurii care au această prioritate! În loc de a intra într-o luptă politică și a lua decizii doar pentru a ieși în față, am hotărât că este urgentă testarea cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Buzău. Nu ne puteam permite să așteptăm ca aparatul PCR să ajungă la Buzău! Astfel, Consiliul Județean Buzău a comandat un număr de 4000 de teste rapide. Având în vedere opiniile diferite existente la nivelul Ministerului Sănătății, Direcția de Sănătate Publică Buzău, aflată în subordinea Ministerului Sănătății, a comunicat Spitalului Județean de Urgență că nu este de acord cu folosirea acestor teste.

Prin urmare, numărul testelor rapide destinate testării cadrelor medicale a fost redus la 1000. Medicii, în loc să fie sprijiniți de Ministerul Sănătății și de Guvernul României, au fost nevoiți să facă o declarație pe propria răspundere pentru a putea folosi testele rapide achiziționate de către Consiliul Județean Buzău!

Achiziții

De la începutul pandemiei, Consiliul Județean Buzău a alocat 2.000.000 lei pentru a limita răspândirea acestui virus! Banii au fost folosiți pentru a achiziționa materiale de protecție (măști, mănuși, combinezoane, cizme și ochelari de protecție) pentru cei care se află în prima linie în această luptă, dar și pentru a suplimenta aparatura medicală atât de necesară în această perioadă (videolaringoscoape, aparate de dezinfecție și aparat de purificare a aerului pentru Unitatea de Primiri Urgențe, aparat de nebulizare mobil pentru dezinfecția saloanelor) și materiale sanitare.

Ajutor pt. primării

În ședința Consiliului Județean Buzău, care va avea loc săptămâna viitoare, vom aloca încă 2.000.000 lei comunităților locale din județul Buzău. Pentru că noi suntem alături și de ei în această luptă! Consiliul Județean Buzău nu a primit niciun sprijin financiar de la Guvernul României pentru a gestiona această criză a sănătății publice!

Mulțumiri

În prezent, în Județul Buzău lucrurile se află sub control, iar acest fapt se datorează tuturor eforturilor noastre, ale autorităților locale de a proteja atât personalul medical, cât și populația. Vreau să felicit Spitalul Județean de Urgență Buzău, Direcția de Sănătate Publică Buzău, Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Poliție și toate autoritățile locale, care au luat măsurile preventive corecte, astfel încât astăzi, 08 aprilie 2020, la nivelul județului Buzău să avem 13 persoane confirmate pozitiv cu COVID-19, iar dintre acestea 8 s-au vindecat”.

PRIORITATEA NOASTRĂ RĂMÂNE PROTEJAREA BUZOIENILOR ÎN LUPTA CU ACEST VIRUS!

Petre Emanoil Neagu, Președinte Consiliul Județean Buzău

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Neagu, are și două nemulțumiri. „Au descurajat testele rapide și au trimis medicii fără arme la război”

  • Bag seama ca si acum, in plina epidemie, lupta politica primeaza.
    In rest, vorba lui Constantin Tanase:
    Si-o sa fie!… O sa fie!…
    O sa fie o grozavie!…

  • Aloo, domnule Neagu, am impresia ca voi astia din PSD aveti memoria scurta. Pai nu ati fost voi ma la putere atatia ani, nu ati „umplut” voi ma tara de spitale regionale, nu voi ati adus la rang de arta acest sistem de promovare clientelar, in care i-ati numiti cei mai incompetenți in toate functiile si pe toate posturile? Pai in ziua de azi, cine e incompetent si vrea sa promoveze, se inscrie in psd si nu numai, asa ajunge nulitatea sef, apoi isi da aere de mare valoare profesionala, iar el e petarda. E si vina noastra ca am acceptat printre noi pe toti incompetentii, ca nu le-am scos in evidenta „calitatile”, cu voce tare, sa-i facem sa plece singuri din culcusurile calde. Asa ca mai domol cu lectiile!

  • Nu e nici o legatura intre numarul mic de cazuri Covid din Buzau si cumpararea acelor teste; mai usor cu campania electorala, mai ales ca investitiile in Sp Jud au tot fost aminate in ultimii ani

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.