Neagu, pentru prima dată furios: „Această lege este antiromânească!”

E pentru prima dată când Emanoil Neagu s-a aprins într-o conferință de presă.

De obicei un tip calm și împăciuitor, astăzi șeful CJ Buzău a ridicat tonul și a rostit cea mai severă declarație a sa:

„Această lege e antiromânească. Mă refer aici la legea achizițiilor publice care permite ca o licitație pentru o lucrare de utilitate publică să se întindă pe durata câtorva ani. În forma în care este legea acum ne tăiem singuri craca de sub picioare. Vrem să atragem cât mai multe fonduri europene, în unele instituții se fac mari eforturi, sunt angajați care fac ore suplimentare pentru a grăbi implementarea proiectelor, dar ne trezim că lucrurile se blochează cu anii când firmele se contestă una pe alta. Toate țările din jur, Ungaria, Cehia, Polonia și-au adaptat legislația ca lucrurile să meargă șnur, numai noi nu. M-am plâns și parlamentarilor de Buzău, e treaba lor să facă ori să schimbe legi, am speranțe că în scurt timp această lege va fi simplificată”, a declarat Neagu în urmă cu câteva minute.

Proiect de 18 milioane de euro atras de CJ pentru refacerea clădirii bibliotecii

Declarația a fost făcută azi la mijlocul unei conferințe de presă „de bine”, în care s-a semnat contractul pentru reabilitarea clădirii Bibliotecii Județene de pe Bd. Unirii.

Zidurile și fundația imobilului – monument istoric –  au fost afectate de infiltrații, igrasie și cutremure.

Proiectul, cu o valoare de 18,5 milioane de lei, va beneficia de o finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană în cuantum de 85%.

Citește și articolul: O minciună demontată în legătură cu „lalelele lui Toma”. Iată documentul!

Guvernul României va contribui cu 13%, iar CJ Buzău, proprietarul clădirii, cu doar 2%.

După semnarea contractului va urma pregătirea licitației pentru desemnarea firmei care va executa lucrarea.

Pe durata lucrărilor ce ar putea să dureze trei ani și jumătate, funcționarea bibliotecii va fi evident afectată.

O parte din activitate va fi mutată în clădirea Muzeului Județean, iar alta într-o casă situată pe Bd. N. Bălcescu, lângă Arhivele Naționale.

Este al patrulea proiect important cu fonduri europene semnat în ultimul an de CJ Buzău, după cele privitoare la refacerea clădirii spitalului Gârlași, a imobilului de pe Bd. N. Bălcescu unde a funcționat în trecut Spitalul Brătianu și a modernizării DJ203 K de la Robeasca la Autorolla.

Citește și articolul: Scandalul platanilor plantați în Bariera Ploiești. „Bebe” Ionescu: „Dincolo era mai ieftin”. Ing. Tănase, Urbis: „Dacă tăcea, filozof rămânea”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

6 comentarii în “Neagu, pentru prima dată furios: „Această lege este antiromânească!”

  • Pingback:

  • Pingback:

  • Pingback:

  • Pingback:

  • Oooo ,ar fi o copilărie ,să se piardă o asemenea investiție ,în care pe buzoieni să nu-i coste mai nimic .Trebuie să se pună de acord aleșii ,pentru că ,de felul în care vom răspunde cu seriozitate propunerilor făcute ,o să mai primim subvenții .Vedeți câte clădiri mai trebuie refăcute ,unele chiar din temelii ,ori pentru asta e nevoie de bani .

  • Ma cam indoiesc ca d-l Neagu este sincer macar cat jumatate din furia afisata! De ani de zile se vorbeste de necesitatea a doua sensuri giratorii la Autorola si Spataru unde numai divinitatea a facut sa nu se intample accidente. De blocajele in acele puncte nevralgice nu are rost sa mai discutam ca sa nu amintim de aspectul dezolant cu acel “borcan militienesc” de la Spataru! Cu mici exceptii, printre care si primarul Buzaului, majoritatea conducatorilor psd-isti se lauda cu ce vor face nu cu ce au facut, pentru ca de facut n-au facut mai nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.