Neagu: „Toma mi-a făcut plângere penală! Ieri am fost audiat la poliție”

Ședința ADI 2008 de azi a început cu anunțul președintelui CJ Buzău, Emanoil Neagu. Acesta i-a informat pe primarii prezenți că primarul municipiului Buzău, C-tin Toma, prezent în sală i-a făcut plângere penală:

„Ieri am fost chemat la Poliție pentru a lua act de plângerea penală pe care mi-a făcut-o domnul Toma. Vă spun asta ca să știți, probabil și dvs. veți fi chemați ca martori. Sunt acuzat că n-am întocmit cum trebuie procesul verbal al ședinței noastre precedente. Nu știu totul exact, întrucât anchetatorii nu mi-au pus încă la dispoziție plângerea penală formulată de dl. Toma. Am înțeles că mâine voi intra în posesia ei. Am mai înțeles că sunt acuzat că i-am ținut partea domnului Tescaru atunci când am întocmit procesul verbal. Că și dvs. ați făcut la fel, că aveți copiii angajați pe la Compania de Apă…”

Imediat, C-tin Toma, prezent în sală a cerut un drept la replică:

„Da, i-am făcut plângere penală atât domnului Emanoil Neagu, cât și domnului Laurențiu Gavrilă. Procesul verbal al ședinței nu a fost conform cu ce am discutat și votat noi aici. Mulțumită acelui proces verbal s-a ajuns la blocarea AGA de la compania de Apă, care nu s-a mai ținut. Le-am făcut plângere și domnilor Ionel Tescaru și Dumitru Cristea de la Comp. de Apă. respectivul proces verbal n-a fost întocmit după ședință, ci la o zi distanță, în biroul domnului Neagu și în prezența domnului Tescaru. Au scris în el doar ce le-a convenit lor”.


Pe parcursul ședinței de astăzi, Neagu a a încercat să fie atent cu primarul Toma și i-a dat de fiecare dată cuvântul: „Lăsați-l să spună ce are de spus, ca să nu mă mai trezesc apoi că sunt acuzat de cine știe ce”.

Cu toate acestea, atunci când s-a trecut la votarea propunerilor Primăriei Buzău, Neagu i-a anunțat pe primari „puteți vota cum doriți, dar eu votez pentru aviz negativ”.

În urma plângerii penale formulate împotriva sa, secretarul CJ Buzău, juristul Laurențiu Gavrilă (foto alăturat) și-a dat demisia din funcția de secretar al ședințelor AGA de la Compania de Apă. Gavrilă a motivat „probleme personale”, dar e evident că a demisionat pentru a scăpa de problemele generate de această funcție. „Nu  nu mă mai duc la nicio ședință a AGA, am demisionat, nu-mi mai trebuie” a precizat Gavrilă.  

Auraș Tereacă 

loading...

2 comentarii la „Neagu: „Toma mi-a făcut plângere penală! Ieri am fost audiat la poliție”

  • Circ ambulant în toată regula. A naibii democrație. Să deții 75 % din active, și să ai un singur vot ca să te ca(l)ce toți învârtiții, numai la noi se poate întâlni așa ceva. Toma, numără bre membrii din Consiliul de Administrație al ocupantului fascisto-otoman ADI și când te duci la ședința viitoare ia cu matale de trei ori mai mulți reprezentanți ai primăriei, și bagă-i în sală. Dacă ei sunt 40 ca să reprezinte cele 25% din părțile sociale ale societății, dumneata du-te cu 120, ca să reprezinți, proporțional, cele 75%. Sunteți la guvernare, aveți 7 parlamentari de Buzău, poate o fi vreunul în stare să facă un proiect de modificare a legilor strâmbe în baza cărora se petrec asemenea tâmpenii. Dacă nu e nici unul în stare, că ați pus pe liste niște împăiați, spune-ne că știu eu unul care-l face rapid. Gratis.

    Răspunde
  • Deștept Gavrilă. A șters-o englezește. Spargeți-vă capul cât vreți, le-o fi zis în sinea lui, dar nu mă mai băgați pe mine la mijloc. Însă, de scăpat chiar de tot, tot nu scapă, fiindcă secretarul C.J. are oricum atribuții privind respectarea legii în desfășurarea ședințelor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.