Neagu: „Un lucru mare pentru Buzău!” Vezi AICI avantajele

Șeful CJ Buzău, Emanoil Neagu, a anunțat azi că pe 16 aprilie boardul UNESCO se va reuni pentru a vota intrarea „Ținutului Buzăului” pe lista Geoparcurilor Globale UNESCO.

„Pe 16 se va ține ședința, se va vota, iar pe 21 aprilie, am fost anunțați că se va ține online întâlnirea dintre reprezentanții Ținutului Buzăului și boardul UNESCO. Atunci ni se va comunica decizia lor și ar urma să primim oficial diploma care va certifica faptul că Ținutul Buzăului este Geoparc UNESCO”

Ce câștigă Buzăul din asta ?

Neagu: „E un mare avantaj. Înseamnă recunoașterea internațională a valorii acestor meleaguri. Ne oferă vizibilitate la nivel mondial. Se va dezvolta turismul, mă refer aici la pensiuni și ateliere meșteșugărești, vom investi în infrastructura rutieră, avem obligația prezervării patrimoniului local etc.”

Cele 18 comune asociate alături de CJ Buzău în „Ținutul Buzăului” sunt Berca, Scorțoasa, Pârscov, Cozieni, Pănătău, Colți, Bozioru, Brăești, Odăile, Cănești, Chiliile, Lopătari, Mânzălești, Bisoca, Valea Salciei, Sărulești, Vintilă Voda și Beceni.

Neagu: „Mulțumesc angajaților CJ Buzău care au lucrat la acest proiect, mebrilor ONG-ului „Ținutul Buzăului” și celor de la Facultatea de Geografie din cadrul Universității București, în frunte cu domnul profesor Alexandru Andrășanu”

Ținutul Buzăului” va deveni al doilea Geoparc UNESCO din România, după „Țara Hațegului” (jud. Hunedoara).

loading...

5 comentarii la „Neagu: „Un lucru mare pentru Buzău!” Vezi AICI avantajele

 • ”Ne află lumea!”

  Dar și despre Pula, din Croația, a aflat lumea de aici. Geme careva în acest sens?? Geme Pula, domnule Emy, de buzoience domle, turiste merse grămadă călare în Pula domnule?!? Că și ele la fel, au aflat.

  Pe kourpapier suntem plini de ”vom!”

  Dacă mai trăia Caragiale, murea.

  Răspunde
 • Bună ziua! Drumul spre Bisoca arată J A L N I C. DOMNULE NEAGU, MERGI DOMNULE SA VEZI STAREA LUCRARILOR. NE AM SATURAT. PRAF, MIZERIE, AGLOMERATIE, GROPI, SANTURI. SEMAFOARE. DRUM DE CALITATEA F JOASA… ASTA INSEAMNA SA TE JOCI CU BANII CU BANII STATULUI. CU DEOSEBIT RESPECT NELU VASILACHE!

  Răspunde
 • Astăzi am fost la Scorțoasa, lângă vulcanii norocoși. Drumurile forestiere sunt parfum pe lângă mizeria de DJ 102F!

  Răspunde
 • În 2022 avem drumuri județene neasfaltate! Sau pe figura că asfaltate în documentele CJ Buzău?!
  Wc-urile sunt tot în fundul curții, apa potabilă lipsește, canalizarea la fel, gazul la fel, și, uneori, chiar și curentul electric.
  Deci, că odinioară. În schimb, tov. Neagu dă bani moldovenilor din Republica Moldova.

  P.S. Nici drumurile județene asfaltate nu arată bine. Rușine!

  Răspunde
 • aveti o restanta de foarte multi ani pe DJ 203I

  asteptati sa fiti dati in judecata sau sa se intample vre-un accident cu ceva morti pentru a repara cum trebuie zonele faramate ? Nu de alta dar anul trecut au fost niste ‘reparatii’ in bataie de joc pentru banul public si pentru cei care tranziteaza zona

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.