Neatenție fatală. „L-a tras deși mai era jar în sobă”

E știrea tragică a zilei la Buzău.

Laura, o tânără de 26 de ani din satul Călțuna, comuna Smeeni, a murit intoxicată cu monoxid de carbon la o lună după nuntă.

Foto din 12 octombrie 2019. Laura s-a căsătorit cu Florentin

Fata ei, Ștefania, de doar șapte ani, a reușit să fie salvată – aproape miraculos.

Casa unde s-a petrecut nenorocirea. Sursa foto: Smeeni.com

Cauza morții este, din câte se pare, o neatenție a victimei.

„Avea o sobă cu șubăr. Ca să se prevină intrarea de aer rece dinspre horn și răcirea camerei se închide șubărul. Numai că Laura, din neatenție, a închis șubărul când încă mai era jar în sobă. Jarul a consumat în timp oxigenul din cameră etanță și a eliberat monoxidul de carbon. Toată chestia e perfidă, nici nu-ți dai seama, mai ales dacă dormi. Șubărul ăsta e foarte periculos, a mai murit unul la noi la Smeeni cu vreo opt ani înainte”, ne-a declarat un vecin.

Supraviețuirea fetiței ține aproape de un miracol. Deși mama a murit sufocată, copila – deși fără cunoștință la pătrunderea salvatorilor în cameră – a putut fi salvată după ce a fost scoasă în curte și apoi, preluată de ambulanță și transportată la UPU.

Meritul lui Florentin și al celor doi băieți

Laura se căsătorise în urmă cu o lună cu Florentin. Fetița, Ștefania, e din prima casătorie. Dar Florentin, plecat la muncă în străinătate, e cel care a salvat-o.

Bărbatul a apelat-o pe Laura la telefon. Cum aceasta nu a răspuns și nici pe camerele de supraveghere nu a sesizat vreo mișcare, Florentin a rugat doi băieți din sat să verifice. Ajunși la poartă aceștia au strigat, dar degeaba. Au sărit gardul în curte cu o scară, apoi au spart ușa de la intrare. Florentin și cei doi vecini au meritul de a fi salvat-o pe fetiță. Există și frustrarea, că dacă ar fi ajuns mai repede, ar fi putut fi salvată și Laura.

„N-ar fi rău, pentru că vine sezonul rece ca în comună să se desfășoare o campanie prin care oamenii să fie avertizați în privința folosirii sobelor cu șubăr” – vecin

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.