Start pt. cea mai mare investiție. Nehoiu, Pătârlagele, Cislău, Beceni și alte 10 comune. Vezi LISTA completă

340 de milioane de euro – bani europeni – vor veni la Buzău în anii următori. Cea mai mare investiție din județ de după revoluție.

Banii sunt aduși de Compania de Apă pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal.

Azi, firma de apă a anunțat că scoaterea la licitație a primelor lucrări în valoare de 15,5 mil.€.

Vor beneficia de apă mai bună 34 de mii de buzoieni din 14 orașe și comune.

Ce se face cu prima tranșă de bani

 • proiectarea și execuția de stații clorinare în Merei, Măgura, Mânzălești, Calvini, Cislău, Viperești și Nehoiu;
 • proiectarea, execuția și reabilitarea de foraje apă în Calvini și Merei;
 • proiectarea și reabilitarea captărilor de suprafață, precum și extinderea stațiilor de tratare apă potabilă din Mânzălești și Chiojdu;
 • proiectarea și execuția de rezervoare noi de înmagazinare a apei în Măgura, Mânzălești, Chiojdu, Calvini și Cislău;
 • proiectarea și reabilitarea rezervoarelor de înmagazinare a apei în Merei și Nehoiu;
 • conducte de aducțiune/transport de aproximativ 60 km.

Cine beneficiază de cele 15 mil.€ ?

Populația beneficiară a acestor investiții este de 33.932 de locuitori din 14 unități administrativ-teritoriale:

Nehoiu, Chiojdu, Pătârlagele, Calvini, Cislău, Viperești, Măgura,
Lopătari, Mânzălești, Vintilă Vodă, Sărulești, Beceni, Cernătești și Merei.

Proiectul total – cu fonduri europene – atras de Compania de Apă Buzău prevede investiții de 1.643.178.792 lei (340 mil. €) pentru 23 de UAT-uri din jud. Buzău (inclusiv mun. Buzău).

loading...

9 comentarii la „Start pt. cea mai mare investiție. Nehoiu, Pătârlagele, Cislău, Beceni și alte 10 comune. Vezi LISTA completă

 • Foarte bine ca o sa avem apa, dar asta nu lipsea. Nu spune nimeni nimic despre GAZE la Merei ca tot vin alegerile. Macar un proiect ceva acolo ca peste 4ani/2024 sa avem si noi GAZE chear si pe bani europeni. Se aude don Primarele de Lipia scuze Merei.

 • Un oras asa mare ca Patarlagele si Nehoiu sa nu aiba incalzire decat cu sobe si cu lemnele in ladite pe paliere intr-o tara ce face parte din UE = Nue e pacat.

 • Gazele nu sunt ELIGIBILE pe bani europeni. Cine promite asa ceva din bani europeni pur si simplu nu spune adevarul.

 • Aceste proiecte de extindere a retelelor de alimentare cu apa ar trebui sa fie conditionate si de extinderea retelelor de canalizare, altfel nu cred ca e o treaba chiar buna! Eu chiar raman mirat ca UE nu prevede si obligativitatea canalizarii! Vorba ceea “bagi ce bagi dar mai trebuie sa si scoti”!

 • Initial toate comunele au nevoie de apa… La noi la Cozieni, spre Pietraru, au secat fantanele… Ne chinuim sa aducem 70-80 litri de apa cu masina de la zeci de km

 • Compania de apa este ca o capusa. Preturi mari servicii zero. Investiții de fațada fără un studiu de fezabilitate în prealabil, iar probele de apa se iau de la dozator.

 • Ar trebui sa va bucurati cat mai puteti. Dupa minunatele investitii, veti plati 9-10 lei pentru un metru cub de apa cu tot cu canalizare. In plus, nu uitati de apa meteorica! Si colectarea acesteia va fi platita in functie de suprafata acoperisului, zonele betonate etc.

  Vestea este buna pentru cei care nu au sisteme de distributie a apei. Pentru cei care vor fi preluati va deveni un cosmar.

 • Primarul de la Merei nu stie sa citească si vorbeasca si voi așteptați gaze ? I-a facut lui fisu shaormerie si frizerie….
  Votați-l ca asta meritati….

 • Politica distribuției de apă și în general a utilităților publice este greșită. Pe tot globul tendința este de remunicipalizare a utilităților publice acolo unde au fost concesionate operatorilor privați (www.remunicipalisation.org). Și nici măcar nu este vorba de privați străini ci de privați în general. Orice firmă privată are ca principal obiectiv maximizarea profitului și nu este normal ca acesta să se obțină pe seama întregii comunități și mai cu seamă a distribuției de apă care este monopol. În cazul monopolului și un retardat face profit! Dar întrebarea corectă este: de ce să se facă profit în cazul utilităților publice? Logica spune că utilitățile publice ar trebui să funcționeze pe principiul non-profitului iar acest deziderat nu poate să fie pus în practică de o firmă privată vi doar de reprezentanții comunității și anume Consiliul Local. Hunul Orban a înființat în 2015 de la zero o companie națională de utilități publice (curent electric, gaze naturale) care funcționează pe principiul non-profitului care face concurență acelorași căpușe străine care bântuie și pe la noi (www.nemzetikozmuvek.hu). Încet, încet rețelele de distribuție se extind pe întreg teritoriul Ungariei și astfel sunt eliminate natural căpușele străine pentru că ungurul nu-i prost și optează pentru compania națională. Oare de ce nu luăm și noi exemplul Ungariei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.