Nemții se întorc cu bani la Buzău. Impresionați de atenția dată germanilor din Cimitirul Eroilor

S-a întâmplat în noiembrie 2018. Intelectual de rasă, ambasadorul Germaniei în România, a fost puternic impresionat de respectul arătat militarilor germani înhumați în Cimitirul Eroilor din Buzău.

Domul german a fost primenit, pe fiecare cruce s-a aprins o candelă, a apărut Calea Eroilor.

După această vizită, Clod Maier Klodt a a devenit fan Buzău. Și va ajuta Buzăul cu ce va putea.

Prima surpriză

Deutschland, prin Ministerul Mediului din Germania, va finanța proiectul ,,Smart, Green, Circular Buzău”.

Anunțul a fost făcut de primarul C-tin Toma care a pus pe facebook o fotografie în care apar (printre alții) ambasadorul și reprezentanta ministerului Mediului din Germania.

C-tin Toma: „Ministerul Federal al Mediului a ales proiectul Buzăului, din 300 de proiecte pentru ca, în premieră națională, orașul nostru să devină un oraș model al viitorului, ecologic, inteligent și circular. În vederea finanțării măsurilor și instalațiilor necesare în următoarea fază de proiect, se va concepe un mix de finanțare din fonduri naționale germane, locale și ale Uniunii Europene în colaborare cu părțile implicate”.

Primarul Toma n-a dat prea multe detalii, dar se pare că finanțarea va duce la dotarea tuturor școlilor din Buzău cu panouri solare și instalații de colectare a apei de ploaie (folosită apoi la toalete) – precum la Școala nr. 11 (vezi foto mai jos).

O astfel de investiție va duce apoi la cheltuieli minime cu plata utilităților din unitățile de învățământ din Buzău.

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Nemții se întorc cu bani la Buzău. Impresionați de atenția dată germanilor din Cimitirul Eroilor

  • ne fac Metrou ? 🙂

  • @jutaru: Ne anexeaza, vom fi landul Buzau . Poate ne aduc si un candidat neamt.

  • Sper ca acest lobby sa se si concretizeze, chiar daca poate unii se vor gandi ca exista si interese financiare la mijloc, de genul conditionarii fondurilor (e Germania totusi) de implicarea unor firme agreate. Asa ar fi si normal, dar tare mi-as dori de la primar sa anunte proiectele astea mai pe la jumatatea lor, ca de cand astept aeroportul, hubul, depozitele de legume, Iazul Morii, parcul de pe dig, parcul Tineretului cu baza de agrement, trotuare, fatade blocuri etc…!!!

  • Mai bine i-ar face o statuie lui nea Adolf Hitler!Atunci sa vezi bani de la nemțălăi!Ati fi unici in lume!Hai ca la Buzau se poate…orice numai bani sa iasa!Eroii hitleristi trebuie omagiati…No comment!

  • Auchwitz placut! domnule primar…

  • Pana cand nu vor aduce o firma din Germania sa faca o fabrica si sa angajez macar 100 de buzoieni..e praf in ochi… Investitii nesemnificativea.
    Daca Toma aduce o astfel de investitie in urmatorii 3 ani jos palaria.. Dar daca ma gandesc bine la afacerile lui.. Sunt sceptic ca va reusi

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.