Nemulțumiri legate de diminuarea sporurilor pentru infirmiere, îngrijitoare și brancardieri

UPDATE

Nemulțumiții au fost convinși de conducerea spitalului să amâne protestul de luni.

„Ni s-a spus să mai avem puțină răbdare, domnul director va merge luni la minister în încercarea de a găsi o soluție. Așa că nu vom mai protesta luni dimineață, așteptăm să vedem rezultatele. Poate se rezolvă”.


Mai mulți angajați ai Spitalului Județean Buzău au sesizat site-ul buzoienii.ro despre organizarea – luni dimineață – a unui protest în curtea spitalului.

„Nemulțumiți sunt în primul rând infirmierele, îngrijitoarele și brancardierii. Din cauza limitării sporurilor avem pierderi de până la 900 de lei. Luni dimineață se va organiza un protest în curtea spitalului. Dar nu vom fi doar noi, în curte vor coborî inclusiv asistentele medicale, dar și alții, pentru a ne susține. Alături de noi este sindicatul Sanitas”, au precizat aceștia.

Cele mai mari nemulțumiri sunt prin angajații de la UPU, Pneumologie și Medicină Legală, unde sporurile de condiții deosebit de periculoase au fost limitate de la 100% la 55%.

„Eu nu știu nimic despre acest protest. Însă, am rugămintea de la cei nemulțumiți, să fie rezervați vizavi de organizarea unui protest și să aibă puțină răbdare. Eu am speranța că situația se va rezolva și în luna mai, atunci când se vor lua banii pe aprilie, nimeni nu va primi bani mai puțini. Luni, toți directorii de spitale din țară am fost chemați la o ședință la minister pentru a găsi o soluție”, ne-a declarat Claudiu Damian, directorul Spitalului Județean Buzău.

În ultimele zile astfel de proteste spontane s-au ținut în mai multe spitale din țară.

Ieri, reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat că în 7 mai va fi declanşată o grevă de avertisment, în 11 mai este programată o grevă generală.

Pe 26 aprilie în Capitală ar urma să fie organizat un miting la care sunt aşteptaţi peste 10.000 de participanți nemulțumiți de diminuarea veniturilor.

loading...

7 comentarii la „Nemulțumiri legate de diminuarea sporurilor pentru infirmiere, îngrijitoare și brancardieri

 • Sa plece daca nu le convin salariile de peste 1000 euro.
  Daca nu le place salariul sa se duca unde le place… dar stai, ca in privat nu ii vrea nimeni si nu le-ar da nimeni banii aia lunar.
  Si cand te gandesti ca scarbele astea cand te duci la UPU se uita la tine cu atata sila si scarba… pentru ei cetatenii sunt buni doar cand le platesc salariile si sporurile uriase, cand e sa presteze ceva ii apuca nervii.

 • Pentru cultura ta, infirmierele au cu mult sub 1000 euro si de cele mai multe ori ele fac si treaba asistentelor.

 • Vad ca pe placarda “nemultumitului” din fotografia ce insoteste articolul ,scrie ca “Vrem sporurile inapoi!”.As vrea sa ii intreb pe nesimtitii astia ordinari cum se vor simti daca curtea spitalului se va umple de oameni (pacienti) cu niste placarde in maini,pe care sa scrie “Vrem SPAGILE,MITA,PLOCOANELE si ATENTIILE” INAPOI!Cum vi se pare? Oare noi,nu platim pentru asigurari de sanatate niste bani din care va luati si voi salariile si sporurile NESIMTITE (100% ?!??!!??!!!) si avem tot dreptul la asistenta medicala oportuna si de calitate , nu de nervii,mutrele acre ale personalului medical,de incompetenta ,nesimtirea si calitatea precara a actului medical, de aerele si figurile acestora?Oricum,primiti prea mult pentru ceea ce si cum faceti. RUSINEEEEEEEEEEEEEE,nesimtitilor!

 • In toate domeniile de activitate, sporurile specifice nu trebuie sa depaseasca 30% din salariul stabilit pentru acea activitate.

 • Pentru membrii de sindicat SANITAS BUZĂU sa purtați discuții întîi cu conducerea spitalului si apoi luati alte decizii. Va urez succes

 • Dar noi care trăim cu 600lei pensie și mai dăm și șpagă

 • O să fiu răutăcios .Dar nu înțeleg ce mare școală îți trebuie ca să o slujbă de infirmieră ,îngrijitoare sau brancardieri .Prin alte părți li s-ar fi spus „„Nu îți convine PA „„Sunt alți 100 afară care așteaptă să fie angajați .Cu medicii e altceva .Ei taie și spânzură și la propriu și la figurat .Trebuie să-i păstrăm ,pentru că altfel ,pleacă ei .Și știți cum e .De doctor și de preot avem toți nevoie .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.