„Ni s-a spus să oprim lucrările că acolo e teren privat!😲”

Primăria a dat comandă zilele trecute către Urbis Serv să pună pavele și pe trotuarul din fața Poștei vechi, pe colț la Optimed și, mai departe, înspre McDonald’s.

Ideea e ca în toată zona centrală să fie montate pavele – mai estetice decât asfaltul.

„Astăzi ni s-a cerut să sistăm, deocamdată, lucrarea. De la primărie ni s-a transmis că zona din fața Optimed nu e domeniu public. E și un mic cerc verde acolo, voiam să extindem puțin, să facem și o arteziană, ceva frumos. Ni s-a spus că domeniu public ar mai fi doar un metru de la bordură”, a spus pentru buzoienii.ro Dumitru Toader, director tehnic la Urbis Serv.

Informația a fost confirmată și dinspre Primăria Buzău. Proprietar ar fi un gălățean care e acum căutat pentru a se obține acceptul acestuia (și apoi găsită forma legală) de a se înfrumuseța zona.

A doua întâmplare nefericită în câteva zile

Buzoienii.ro a scris ieri (CLICK AICI) și despre situația aleii de pe lângă Zidul Episcopiei – înspre blocurile turn din Micro III.

Un cetățean a înființat de câteva zile un gard pe alee, lăsând pentru trecerea pietonilor mai puțin de un metru. Și în acest caz avem de a face cu o retrocedare dubioasă făcută în urmă cu mai mulți ani.

Ionuț Apostu, viceprimar: „Din păcate, nu avem ce face. Terenul a fost fost retrocedat de fosta administrație. Are proprietar privat de cel puțin patru ani. Nu știu dacă vă mai amintiți, dar noi am fi vrut să facem pe acolo și o bretea pentru circulația mașinilor, cu scopul de a fluidiza traficul din Micro III. Atunci am aflat că acolo nu mai e domeniu public. Proprietarul deține terenul până în Zidul Episcopiei. Acum, când a început să amenajeze acolo un magazin, l-am rugat să mai lase un culoar măcar de un metru pentru circulația pietonilor. Din fericire, a acceptat”.

Terenul ar aparține proprietarului magazinului din dreptul stației de autobuz.

Acesta urmează să demoleze magazinul existent pentru a construi un spațiu comercial mai mare și mai aspectuos.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „„Ni s-a spus să oprim lucrările că acolo e teren privat!😲”

 • Don Primarele nu puteti sa deschideti o actiune in instanta sa vedeti in ce baza au fost facute retrocedarile dubioase? Nu de alta dar tot ne lovim de “dubiosenii” dastea. Poate asa mai deranjati vechia adm. cu niste noi procese.Sa speram ca aveti aceasta curiozitate.

 • Adevarata ,,Posta veche” din Buzau se afla pe strada Independentei, colt cu str Patriei, unde acum mai functioneaza un serviciu tehnic al Telecom.
  Fosta posta din centru despre care se discuta in articol a fost construita pe la anii ’70, pe terenul unde era amplasat fostul cinematograf ,,Steaua Rosie”……[Leo]

 • O hotie marca ”gasca lu’ Boscodeala’ ,dar cel mai tare ma doare NONCOMBATUL actualei administratii PSD, care stie ca este un munte de ilegalitati acolo, care put a penal, dar care nu vrea sa mestece in ”musuroi ” ca sa nu supere ”marimi” ale partidului. Ii anunt ca noncombatul in cazul asta si in altele, tiradele cu ”nu mai putem face nimic” si ”este inainte sa venim noi” le vor fi fatale la alegeri.

 • … da’ eu zic să întrebați, Buzăul mai e al nostru sau e al vreunui privat?
  … mâine-poimâine o să ne trezim că nu ne mai lasă să intrăm în oraș vreun lache care a pus, el știe cum, mâna pe terenul orașului…
  … de ce nu se deschid dosare penale împotriva ălora de i-au împroprietărit pe ăștia cu terenul de sub oraș?!?

 • Domnule reporter, mergeți pe strada Cuza Vodă, dinspre Piață Daciei, iar pe gangul care face legatura cu parcarea din spatele fostului cinematograf Dacia o să vedeți încă o ilegalitate. Gangul avea două părți, cea din dreapta, care încă exista, și cea din stânga, care nu mai există pentru că a fost ocupată de un spațiu comercial. Adică domeniul public a fost dat unui privat, lui Aurel Brebeanu. La fel o să observați și imediat după agenția loto, unde era parcare, este construit un spațiu comercial care aparține tot lui Brebeanu.
  Și încă una: pe Aleea Școlilor din cartierul Micro XIV, în zona intersecției cu Aleea Prieteniei, pe partea stânga, pe locurile de parcare, a fost construit un magazin alimentar care aparține soției unui fost polițist.
  Două hoții marca “Boșco & Company”.

 • Daca se deschid afaceri pe astfel de locuri ar trebui sa nu cumpere nimeni nimic. Dar asta ar insemna spirit civic, care este greu de gasit. Asa poate fi oprit si comertul din crang care va duce in final la disparitia parcului actual. Unde se poate gasi spirit civic? In fiecare dintre noi. Astfel, acesti afaceristi isi vor muta catrafusele si se vor pune de acord sa cedeze terenurile primariei. Iar noi vom deveni o tara normala.

 • Pavele ,pavele!Aceeasi manarie transpartinica!Desi la Buzau nu prea s-a schimbat partidul!S-au schimbat pavele de pavele@Mai mult de 5 ani nu tin!Ia uitati-va in parculetul de la Hasdeu!Noroc ca le-au schimbat de pe la primarie ,din parcul Sf Ingeri!Deci din 5 in 5 ani@Manarii!

 • “Non combatul” are şi el nişte cauze, de care unii domni precum Ciolacu, de exemplu, nu ar fi straini! Că doar nu suntem naivi să credem că Boscodeală a făcut totul de unul singur!

 • 1. Atacul asupra proprietății publice, retrocedările frauduloase, privatizările dubioase, contractele oneroase, parteneriatele șmecheroase,, angajările clienteloase și boala îmbogățirii furăcioase au șubrezit Țara adusă în pragul căderii de pe hartă în mare.
  1. Vinovații sunt: (in)justiția statului de strâmb(președinție, servicii, poliție, parchete, instanțe) + guverne, majorități parlamentare false(alcătuite din sforari, învârtiți, acoperiți, șantajabili, cu ajutorul reprezentanților minorităților etnice, unele inventate), mass media și aburiții care votează incompetenți și hoți dar ar vrea să fie conduși competent și cinstit!

 • Despre „gălățeanul” ajuns proprietar la Poșta veche, inclusiv pe domeniul public, întrebați-l pe buzoianul dezvoltator imobiliar în Galați și energetician solar, doctor în aliaje petroliere și multiplu ales din Buzău până în Dâmbovița și înapoi, căruia îi sorb telespectatorii teatral încruntatele slalomuri verbale, de nu mai înțelege nimeni dacă e la putere sau în opoziție sau ce culoare politică mai are acela care atât de perfid învârte politichia de nu mai știi până la urmă dacă ești băiat sau fată…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.