PROGRES. Proiect important pentru Buzău. „Ni s-au indicat azi câteva spații nefolosite în oraș unde am putea începe”

Înființarea la Buzău a unui Colegiu Tehnic și a unor secții exterioare ale Universității Politehnice București e promisiunea, singura, a Pro România Buzău pentru campania electorală a alegerilor parlamentare.

Astăzi, un grup de reprezentanți ai Politehnicii au venit la Buzău.

În centrul imaginii de mai sus sunt tânărul Gabriel Petrea, director al UPB (și candidat al Pro România Buzău la Senat) și Tudor Prisecaru (președintele Senatului UPB București). Alături de ei, puțin mai în spate în fotografie, sunt prodecani ai Facultăților de Construcții și Transporturi din cadrul Politehnicii București.

Reprezentanții Politehnicii – la invitația lui Felix Rache Rache (proaspăt consilier județean, președinte al Pro România Buzău și candidat la Camera Deputaților) s-au întâlnit cu conducerea CJ Buzău și a Primăriei Buzău.

„Vrem să deschidem la Buzău un Colegiu Tehnic. În primul rând pentru a-i instrui într-o meserie pe tinerii buzoieni care nu au luat bacalaureatul, dar vor să muncească. Tot aici vrem să formăm subingineri. Avem în plan să înființăm și câteva secții ale Politehnicii, mă gândesc la Construcții și Transporturi, posibil și altele în funcție de potențialul local și de ce ne mai solicită agenții economici locali” – Tudor Prisecaru, președintele Senatului UPB (primul din dreapta – în foto de mai jos)

Gabriel Petrea (director al UPB și candidat al Pro România Buzău la Senat):

„La sugestia președintelui CJ Buzău vom merge în fiecare oraș al județului pentru a afla de ce e nevoie în zonă. Apoi, Politehnica București poate ajuta și la formarea de cadre didactice pentru liceele tehnice din oraș în condițiile în care mulți dintre profesorii cu experiență au ieșit sau vor ieși la pensie”

Felix Rache (președinte și candidat Pro România Buzău la Camera Deputaților):

„Le transmit buzoienilor că vom duce acest proiect la capăt și dacă noi, candidații Pro România, nu vom fi aleși. Buzăul – centru universitar va fi o mare realizare pentru oraș și județ, probabil cea mai importantă după 1989. E verificat, orașele centre universitare au cea mai bună calitate a vieții. Politehnica București e cea mai mare universitate din țară, cu un buget de peste 500 de mil. lei și 150 de mil. € atrase în fiecare an. Un colos economic și educațional care, iată, vrea să vină la Buzău”.

PROGRES

După discuția de săptămâna trecută cu reprezentantul oamenilor de afaceri locali – Ionel Gagu, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, azi reprezentanții Politehnicii au primit propuneri de preluare a unor spații educaționale libere/părăsite din mun. Buzău.

Vom reveni cu informații pe măsură ce proiectul Politehnicii București de la Buzău va progresa.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „PROGRES. Proiect important pentru Buzău. „Ni s-au indicat azi câteva spații nefolosite în oraș unde am putea începe”

  • Din cate stiu ,exista un Colegiu tehnic in Zona Industriala si un Liceu Tehnologic pe Bazalt!Imbunatatiți activitatea lor si lasati gargara electorala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.