Nici azi nu s-a învățat. Continuă conflictul. Inspectorat vs. Primărie și părinți

Nici azi copiii de gimnaziu de la Lunca (C.A. Rosetti) nu au făcut școală.

😯„S-a venit cu poliția. Polițiștii băgau copiii în microbuz pe o parte, părinții îi dădeau jos pe alta!”, a povestit primarul din CA Rosetti.

Cauza conflictului e decizia inspectoratului școlar de a desființa gimnaziul de la școala din satul Lunca și mutarea celor 49 de copii la școala din centru de la CA Rosetti. Primarul PSD Ionel Cânjău se opune, la fel și părinții.

Argumentul inspectoratului:

„La școala din Lunca elevii din gimnaziu fac simultan. A cincea cu a șasea și a șaptea cu a opta. La școala din centru de la CA Rosetti fiecare an școlar are clasa lui. E un mare avantaj pentru educația copiilor”

De ce refuză mutarea părinții

„De la CA Rosetti la Lunca sunt 8-9 km. Microbuzul nu vine imediat. Se irosește o oră la dus, o oră la întors. De ce să piardă copiii noștri atâta timp pe drum ? În plus, acum cu pandemie, de ce să-i înghesuim pe microbuz și prin clase ?”

De ce refuză primarul

E prea scump! Înainte trebuia 70 de litri săptămânal de motorină pentru microbuz, acum e nevoie de 200 de litri. Maşina face 20 de curse pe zi. Copiii ar trebui sculați acum de la 6.00 dimineața pentru a fi la 8.00 la CA Rosetti. După-amiază mai e o problemă. Dacă dimineaţa îi aduci la grămadă, pe toţi, la terminarea orelor apar ore de așteptare. Unii ies la 12.00, alţii la 13.00, ultimii la 14.00. Ai o cursă la Vizireni spre est, apoi îi duci pe cei de la Bâlhacu și Cotu Ciorii la est și abia apoi spre sud la Bălteni și Lunca. Nu-i simplu, satele sunt răsfirate și în direcții diferite”, a explicat Cânjău.

loading...

4 comentarii la „Nici azi nu s-a învățat. Continuă conflictul. Inspectorat vs. Primărie și părinți

  • Părinții sa depună plângeri penale împotriva poliției. La Parchet, si sa ceara destituirea acestora pentru depășirea atribuțiilor de serviciu și despăgubiri ca daune morale. Despăgubirile nu le vor plăti indivizii respectivi dar, cine stie, cu puțin noroc vor fi trimiși zilieri la cules porumb.

  • Nu-i asa? Politia e de vina pt deciziile inspectoratului…politistii nu sunt numiti politic, inspectorii scolari da

  • Nae, Nae, poate așa te îmbogățești. Cu plângeri și chemări în judecată. Se vede că ai multă carte…
    Inspectoratul școlar este de vină pentru această situație, dar și primarul are partea lui de vină. Știa de această desființare de ceva vreme, dar a tăcut, iar acum face vâlvă pentru că este campanie electorală și vrea un nou mandat de primar. Fac rămășag că, dacă nu era campanie electorală, domnu’ primar nu ar fi avut nimic de obiectat.

  • Solutia este simpla ! Sa le dea un autobuz de la TRANSBUS sa preia copii din Lunca ( i-i poate prelua totodata si pe cei din BALTENI ) si s-a rezolvat si cu lipsa de mijloace de transport . Cu timpii de asteptare …. trebuie facut orarul in asa fel incit sa nu mai fie cazul ! Decit simultan , mai bine la ROSETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.