Nici în vacanță copiii nu pot bate mingea!

Reporterul buzoienii.ro a fost sunat astăzi de un preot cu har din Buzău.

„Dvs. sunteți, cred, mai informat. Băiatul meu și alții din cartier ar vrea să joace fotbal. Știți cumva unde ar putea să o facă ? Mai e terenul acela în Crâng ? La școli se poate ?”În Crâng, terenul acela mai e, alde Brebeanu și-au strâns cortul de nunți, dar picioarele fundației cu tijele filetate au rămas. A juca fotbal acolo e mai greu și chiar periculos. Din cauza procesului cu familia Brebeanu, terenul n-a fost retrocedat Primăriei Buzău precum restul pădurii Crâng.


La școli, altă problemă. Deși Primăria Buzău a băgat bani să modernizeze terenurile, iar primarul Toma a insistat să fie deschise copiilor – chiar cu riscul de a mai strica una-alta, sistemul a învins.

Ce „frumos” stau închise în vacanță, pe o vreme ideală, terenurile de sport ale școlilor din Buzău!

Școlile și liceele din Buzău au făcut un regulament teribil: „Trebuie cerere depusă la secretariat cu 48 de ore înainte, iar copiii asistați de părinți”. Cu asta directorii s-au asigurat că nu intră nici picior de copil în curtea școlii în vacanțe și weekenduri

Confirmarea că nu se poate a venit puțin mai târziu de la părinte (de copil/spiritual):

„Am vorbit cu cineva de la școală. S-a rezolvat, nu se poate! Conducerea școlii nu vrea să riște să fie dată în judecată în caz că se accidentează vreun copil”

În aceste condiții, copiilor nu le rămâne decât să se joace și mai multe ore pe telefon ori desktop, dezvoltând dependențe periculoase, distrugându-și voința, psihicul, viitorul…

Ia uitați ce scrie azi presa din Europa și din lume

1) Franţa ar trebui să limiteze utilizarea smartphone-urilor şi a reţelelor de socializare de către copii şi adolescenţi, a recomandat marţi un grup de experţi numit de preşedintele Emmanuel Macron, pe fondul îngrijorării tot mai mari la nivel mondial cu privire la impactul negativ al acestora asupra minţilor tinere.

Copiilor sub 11 ani ar trebui să le fie interzis să aibă un telefon mobil, în timp ce utilizarea smartphone-urilor cu acces la internet ar trebui interzisă celor sub 13 ani, au scris aceştia într-un raport. Aplicaţiile de social media ar trebui interzise copiilor sub 15 ani, au adăugat ei, iar minorii de peste 15 ani ar trebui să aibă acces doar la platforme considerate etice.

2) Anul trecut, medicul chirurg general al SUA a declarat că reţelele de socializare ar putea afecta profund sănătatea mintală a tinerilor şi a cerut companiilor de tehnologie să protejeze copiii care se află în stadii critice de dezvoltare a creierului.

Articolul din care reporterul buzoienii.ro a excerptat pasajele de mai sus a fost publicat azi de Hotnews.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Nici în vacanță copiii nu pot bate mingea!

 • La Sc. Nr 7 accesul e permis cu cerere depusă in prealabil, dar copiii au acces o ora dimineața și o ora după amiaza. Am făcut cerere, au avut acces copiii duminica. Dar acum in vacanta cine preia cererea?
  Si stam sa ne certam cu vecinii ca lovesc copiii mașinile din parcare. Și ne miram ca avem copii supraponderali, ca nu mai știu sa se joace, ca stau pe gadgeturi. Pai dacă nici măcar scoala la care învață nu este un exemplu sa ii încurajeze sa facă mișcare, atunci la cine sa mai avem așteptări?

  Răspunde
  • Sunt suficiente locuri de dat cu piciorul în minge în parcuri! Păi școlile n-au dreptate? Să vină să strice, să vapeze în curte, să se lovească…cine își asumă răspunderea? că în niciun caz mămica sau tăticu…. Și să vezi atunci articole de presă…

   Răspunde
 • La școala 16 este aceeași situație . Nu lasă copiii să se joace . Am făcut cerere să se poate juca copilul și a găsit doamna directoare alta scuză , faptul ca domnul primar nu a facilitat școlii toalete ecologice pt curtea școlii …

  Răspunde
 • Aveți dreptate,tot și în toate trebuie sa vina primarul sa dea cu semnatura. De la Parcările de reședință, la opritul pe Unirii pentru 5,10 minute, ca nu va amendează nimeni și pina la educația copiilor. Acum și sportul nu trebuie făcut pe terenul scolii, decât dacă sunt înscriși la cluburi private, aceștia au voie sa între pe terenurile școlilor. Sa nu ne mai miram de ce pleacă copiii talentați în alte tari.

  Răspunde
 • Cea mai mare prostie !!! A cui ? A conducătorilor ! Nu se poate așa ceva ! Ba se poate !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.