„Nici măcar Băsescu și ai săi nu și-au permis asta!”

În afară de gafele legate de gestionarea pandemiei, PSD reproșează guvernului PNL condus de Ludovic Orban și amânarea anunțării proiectului de buget pentru anul viitor.

„Conform legii, bugetul pe anul viitor ar fi trebuit prezentat până pe data de 15 noiembrie. Cîțu a luat-o însă înainte și ne-a spus tuturor că a amânat acest moment pentru la anul”, se arată într-un comunicat de presă semnata de senatorul PSD, Lucian Romașcanu,

Vezi mai jos, integral, conținutul acestuia.

„Dacă s-ar scrie o carte despre demagogie, cu siguranță ar avea poza guvernului Orban pe copertă. Ca niște adevărați atleți ai păcălirii neamului, Orban, Cîțu și compania au promis ce nu puteau, au făcut ce nu trebuia iar ceea ce au gândit devine pe zi ce trece mai evident, alegeri cu orice preț. Iar decontul, integral, mutat după 6 decembrie, când va fi prea târziu să mai dea socoteală.

În linia amânării decontului este și decizia fundamental antidemocratică a PNL de a ascunde bugetul pe anul viitor. Nu ne putem gândi decât la faptul că, în mai puțin de un an, guvernul Orban a făcut praf economia, iar cifrele arată dezastruos. Doar așa s-ar explica atitudinea PNL, care aplică o absurdă cenzură în raport cu tot ce înseamnă interes public legitim pentru bugetul țării.

Ceea ce practică Orban și ai săi este o escrocherie politică de anii 1990, cerând votul românilor pe promisiuni și lucruri fantastice gen Cîțu. După, Dumnezeu cu mila…

În primul rând, Executivul a încălcat o cutumă pe care nici măcar Băsescu și ai săi nu și-au permis să o strice. Conform legii, bugetul pe anul viitor ar fi trebuit prezentat până pe data de 15 noiembrie. Cîțu a luat-o însă înainte și ne-a spus tuturor că a amânat acest moment pentru la anul. Explicația nu poate fi decât alta decât faptul că ni se pregătește o crudă austeritate.

La polul opus, în timp ce alții dărâmă, PSD își propune să construiască o Românie modernă și dezvoltată, în care oamenii și comunitățile sunt puse pe primul loc. Una în care singurul criteriu pentru alocarea banilor este nevoia de dezvoltare a fiecărei regiuni, nu culoarea politică, nu mizele personale.

Avem la dispoziție miliarde de euro, bani pe care îi putem folosi pentru dezvoltare până în 2024. PSD are capacitatea necesară de a atrage acești bani în proiecte și investiții care să creeze valoare adăugată și locuri de muncă.

Vom descentraliza, simplifica, transparentiza și acorda asistență  în absorbția fondurilor europene. Vom înființa Registrul Național al Investițiilor Publice, pentru ca orice român să poată vedea în timp real situația proiectelor din localitatea sa.

Pe 6 decembrie punem capăt austerității și începem reconstrucția!”, a precizat Romașcanu.

loading...

2 comentarii la „„Nici măcar Băsescu și ai săi nu și-au permis asta!”

  • Banii deja sunt atrași din UE, voi vreți sa ii dați jos ca să îi furați voi!

  • Toata lumea stie ca nici PNL nu e usa de biserica dar parca prea multe articole pozitive drspre PSD…si negative drspre PNL. Fii impartial domnule Tereaca. Scrie si de unii sinde altii!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.