Nici vorbă de exmatriculare! Sancțiune blândă pentru elevul care și-a lovit colegul cu lopata în cap

Săptămâna trecută buzoienii.ro scria despre incidentul petrecut la Colegiul Tehnic din Buzău.

Un elev din clasa a noua de la profilul Mecanic – Școala Profesională a ajuns la spital acuzând că a fost lovit cu lopata în cap de un coleg.

Conducerea liceului, mai exact dna director Adriana Râmniceanu, a confirmat atunci incidentul, dar a negat succesul loviturii cu lopata:

„Da, s-au bătut. Dar să nu facem din țânțar armăsar. E un eveniment minor, încercăm să-l rezolvăm în interiorul liceului. Sunt elevi de clasa a noua de la profesională, s-au dat mai cocoși. Nu-i adevărat că unul dintre ei a fost lovit cu lopata. Nu am solicitat poliția, ci doar sectoristul, în ideea de a-i impresiona pe cei doi. O să chemăm părinții, vom face o ședință, probabil le va fi scăzută nota la purtare”.

Astăzi, reporterul buzoienii.ro a întrebat din nou la liceu asupra măsurilor decise după ce o sursă i-a avansat informația că agresorul ar fi fost exmatriculat, iar agresatul ajutat să se mute la liceul din Smeeni.

„Nu e adevărat. Nici vorbă de exmatriculare. Vă rog să citiți Statutul Elevului. Veți vedea că elevii din învățământul obligatoriu, adică până în clasa a zecea inclusiv nu pot fi exmatriculați. Sancțiunea care s-a luat a fost cea a mustrării scrise plus scăderea notei la purtare. Țin să precizez că la finalul semestrului, în caz că elevul respectiv și-a îndreptat comportamentul, măsura scăderii notei la purtare poate fi revocată. Cu aceleași sancțiuni, mustrare scrisă și scăderea notei la purtare a fost sancționat și celălalt elev implicat, care l-a provocat pe primul. Vreau să spun că elevul agresor este altfel un elev bun, cuminte, a avut o scăpare de moment”, ne-a precizat azi, Adriana Râmniceanu, directorul Colegiului Tehnic.

Trebuie precizat și că în ultimii ani, Colegiul Tehnic a făcut progrese remarcabile la învățătură, dar și la dotări, iar eforturile cadrelor didactice trebuie apreciate.

Citește și articolul: S-a făcut încă un pas pentru deschiderea viitorului Kaufland din Bariera Ploiești. Iată ultimele fotografii de la fața locului!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Nici vorbă de exmatriculare! Sancțiune blândă pentru elevul care și-a lovit colegul cu lopata în cap

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.