Nicio jenă. I-am văzut cu ochii mei!

E o scenă care, deși n-ar trebui, se repetă în fiecare dimineață în stația de la BIG.

Puțin după ora 08.00 această femeie adună de pe jos peturile și dozele, apoi mătură ambalajele și alte resturi.

Cine aruncă ?

Vă spun eu. Procesul începe de la ora 14.00 și atinge apogeul pe la orele 19.00 – 20.00.

E generat, atenție, de elevii, îndeosebi liceeni, care iau autobuzul de la BIG pentru a merge acasă – în comunele din jur.

Cum se întâmplă ?

Scenele se petrec cu o naturalețe și o viteză debordante.

Îndată ce se termină lichidul din recipient, petul sau doza sunt scăpate firesc, natural din degete. Nu sunt aruncate mai încolo. Fix în locul în care era consumatorul, acolo cade recipientul. Procesul aruncării, chiar și pe jos, consumă energie și probabil nu se merită.

Reporterul a văzut scena de „n” ori. Peturile ori diversele ambalajele sunt lăsate în voia gravitației, deși la doi metri în spate stă degeaba un coș de gunoi.

Se poate face oare ceva ?

Nu, nimic, meciul e pierdut. Ceva totuși se va întâmpla în săptămânile următoare. Primăria va muta stația de unde este acum câțiva metri mai înspre stradă – în acele scuaruri de pe mijlocul bulevardului. Atât.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Nicio jenă. I-am văzut cu ochii mei!

 • Este adevarat! Odată am plecat din Buzau la ora 3 dimineața cu un shuttle bus spre aeroport din statia de la BIG de pe Unirii, iar ce sa credeti, la ora 3 o gasca de copiii, cu varstele intr 13-14 ani chiar si mai mari, pana la 16 ani, beau bere, fumau si mancau cornuri. Având langa ei cos de gunoi, ei aruncau dozele pe jos, ambalajele de la cornuri, unul începuse sa joace fotbal cu doza de bere. Am incercat sa ii avertizez, sa arunce dozele si ambalajele la gunoi, dar am primit o portie de injuraturi. Intreb acum, ce fel de parinti au acei copiii care stau la 3 dimineața? Si mai am o intrebare, unde este poliția, sa patruleze noaptea pe strazi? Nu mai suntem in era comunistă, ca la 11 sa nu mai fie nimeni pe strada, dar un pic de ordine si niste amenzi nu strica, pe bune. Ar trebui sa reflectam la acest comportament al acestor copiii din generatia noua care cred eu ca marea majoritate este ca cea pe care eu am vazut-o in statie. Cu siguranță eu pot sa va spun ca România se afunda si mai mult in mediocritate, rușine si aceasta tara nu va avea viitor, daca reflectam la numarul de români care au plecat din tara in ultimii doi ani si la cei care vor continua in câmpul muncii de aici. Păcat!

  Răspunde
 • Problema este ca exista un singur cos de gunoi la o zona cu trafic de peste 10mii de persoane pe zi.Nu sunt numai liceenii,sunt multe personaje din mediul rural și de alta etnie care își fac veacul în acea stație cu orele.Foarte mulți vin în oraș fără sa lucreze,ci doar ca să joace la cazinourile din zona sau sa se ia de fetele care așteaptă în stație.S-ar impune cel puțin o patrulare și pe timp de zi în astfel de zone.

  Răspunde
 • Femeia sa ia in considerare ca in momentul in care nu vor mai fi gunoaie pe jos es va ramane fara munca.

  Răspunde
  • Nu e adevarat femeia munceste ca orce om an lumea asta ca gaseste de munca orunde daca nar fi relu an buzau ar fi gunoaiele dupa rampa an tot orasu

   Răspunde
 • Hai să îi amendăm cu o mătură și o vestă și cu o săptămână de maturat, bineînțeles cu acordul părinților sau a tutorelui dacă sunt minori.

  Răspunde
 • Unde este politia care este platita din bani publici? camere de supraveghere ,pusi sa faca curatenie si sanctionati contraventional si sa vezi cum se civilizeaza.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.