Nicio mașină în intersecție! Oare de ce ?

Fotografia a fost realizată azi, la ora 07.50, în intersecția de lângă Școala nr. 15 de pe str. Spiru Haret.

Zici că-i weekend, abia mai trece câte o mașină.

Cauza: e vacanță, iar părinții nu-și mai aduc copiii la școală cu mașinile.

Când e școală (vezi foto mai jos) la opt fără ceva strada e plină cu mașini, iar intersecția blocată.

Dar de ce își aduc părinții copiii cu mașinile ? O explicație e că mulți părinți nu locuiesc în cartier (unii nici măcar în orașul Buzău). Pentru înscrierea la școală e posibil să se fi folosit inclusiv de vize de flotant false.

Elevii care locuiesc în cartier vin la școală pe jos! Fie singuri, fie aduși de părinți, în caz că sunt în clasele mici

Citește și:

loading...

12 comentarii la „Nicio mașină în intersecție! Oare de ce ?

 • … ce-i de făcut?…prea. că ‘fenomenul’ tot rămâne!…biznisul e biznis orice ai face!….

  Răspunde
 • Dar parcarea scolii unde este ?!

  Aia-i adevărată problema, nu faptul că în secolul 21 părinții îndrăznesc să-și aducă copiii la școală cu mașina.

  In afara de copii, mai există și cadre didactice prin scoli + personal auxiliar, sau și aceia trebuie să locuiască în cartier și musai sa vina la școala pe jos ?

  Autoritățile ce administrează municipiul Buzău se pare că au o gravă problema in a-ntelege necesitățile contemporane.

  Răspunde
 • Ce usor e sa judeci din exterior dl. Tereaca!! Ca părinte vrei ce e mai bun ptr copilul tau… Si faci sacrificii… Inclusiv daca asta înseamnă sa il aduci in fiecare dimineață cu masina la școală…si sa ti faci o viza de flotant falsa.. in zona aferenta scolii respective…asta ca școală buna gasesti si la Mărăcineni… Vadu Pasii…sigur..sa experimenteze altii. Nu e vina părinților ca sistemul permite astfel de practici si exista discrepante f mari intre scoli. Cei care spun ca nu ar face asa ceva… Ori au copii mari.. Ori nu au…ori prin sansa stau intr o zona cu o scoala ok… Restul e can can

  Răspunde
  • Unele școli din rural au condiții mai bune ca la oraș. Chiar și corpul profesoral e superior. Am cunoscut excelenți profesori și învățători în rural.

   Răspunde
 • Simplu, sa nu se mai acorde vize de flotant pt Buzau, pentru cei ce au domiciliul in zonele din jurul Buzaului pe o raza de 15-20km.

  Răspunde
 • Mai mereți și pe jos, mersul pe jos face piciorul frumos.

  Răspunde
 • Eu predau la o scoala de-asta invadata de copiii comunelor limitrofe si pot sa garantez ca profesorii si invatatorii sunt la fel peste tot, unii mai buni, altii mai putin buni, dar diferentele sunt de la om la om si nu foarte mari. Nu prea depind de scoala. La scolile de renume vin multi cu pile (am colegi de genul), pe cand la cele de la tara de multe ori sunt profesori care au dat examenele si au luat postul in mod corect.

  Răspunde
 • Problema nu e ca isi aduc copii cu masina, ci nesimtirea.
  Ii aduc cu masina, opresc pe banda 1, si ajung sa stationeze si 10 minute pana isi misca odrasla fundul afara din masina.
  Cand stii ca incomodezi, ii spui odraslei inainte de a intra pe strada Spiru Haret sa isi stranga ce are de strans prin masina si sa fie cu ghiozdanul gata de tasnit afara din masina cand ajunge in fata scolii, debarcarea unui pasager in mod normal nu dureaza mai mult de 20 secunde, cu atat mai mult în cazul unui tanar plin de energie. Dar nesimtirea e mare, Politia le tine de sase, ca oricum jumatate din nesimtiti sunt colegi de breasla de la MAI, sau de la alte instituții surori.

  Răspunde
 • Dragi pseudo-buzoieni, voi sunteti bine la capoc?

  Aici vorbiti despre copiii de scoala primara si scoala gimnaziala!
  Ce credeti voi ca le poate spune un profesor de la oras si nu le poate spune un profesor de la tara?
  Dar daca tot v-ati mutat in satele „dormitor”, pentru confortul vostru, de ce tre’ sa va suport eu in fiecare dimineata si dupa-amiaza? Tira la tara, va place aerul curat, respirati-l continuu si nu veniti sa-l imbacsiti pe al meu!

  Auzi la ala mai sus, el face sacrificii sa-si aduca la scoala copilul cu masina! Berbecule, cresti un copil cu handicap social! Probabil ca vei merge cu el la femei, cand va fi momentul, ca sa-i arati cum se face, nu-i asa? Si lasa-ma sa ghicesc, nevasta i-o vei alege tot tu, ca doar esti tati si faci sacrificii. ‘ai de capu’ vostru, n-ati priceput nimic din ce v-au invatat parintii vostri, n-ati inteles nimic din pregatirea pentru viata a unui copil, n-ati inteles nimic din nimic. Dar aveti aere de lorzi!

  On topic : acces auto INTERZIS pe Spiru Haret 30 de minute, intre 07:40 si 08:10. Oricum nu se misca nimeni si nimic in intervalul asta. Pentru berbeci : acces auto interzis inseamna ca nu poti intra cu masina pe Spiru Haret, daca ai masina deja acolo (pentru ca locuiesti acolo) ai putea pleca fara nici o problema.

  Răspunde
 • De la „Berbecul” ptr cel cu Copii Papagali :))
  Comentariul tau m a amuzat copios… Dar sa știi ca te iert ca e clar ca nu poti mai mult..e ca si cum m as supara pe un bou ca a dărâmat galeata cu apa… Nu te superi… Te duci si ii aduci alta.. Ca el nu pricepe… Iti explic asa deoarece vad ca esti un mare fan al regnului animal…
  Deoarece noi cei de la țară nu ne pricepem… Te rugam sa ne spui ce realizari marete au copii tai… Crescuti de tine.. Dar sincer iti spun la ce gandire ai sper sa nu te poti reproduce.

  Răspunde
 • Ultimul comentariu, scurt și la obiect, cel mai bun. Ce de scuze găsesc fătălăii să-și justifice „pelerinajul” auto împreună, cu „eminența” cu ghiozdan. Bă alde neica nimeni, dacă vrei ceva bun pentru copilul tău, îl dai la un liceu bun, apoi la o facultate bună, nu-l aduci tu de mână la școală zilnic să facă bastonașe și adunări, de parcă la alte școli le-ar face cu piciorul. Sunteți precum oile toți, cum auziți un prost că a dus el copilul undeva că iese direct savant, hop și altă oaie tot acolo. Probabil ați avut părinții la fel ca și voi, dacă v-au imprimat aceste idei și concepte, în cap. Trist!

  Răspunde
 • Vrei la oras vino aici daca vrei sa fi egal cu cel din oras ,plateste locuinta de oras(langa scoala),plateste taxe si impozite de oras dar e mai comod sa-ti insusesti ceva necuvenit sa intram noi daca se poate pe usa din dos,DE CE sunt obligat sa suport zgomotul ,poluarea ,aglomeratia pe care o faci cand aduci copilul la scoala,oamenii care au ajuns modele de urmat provin din medii cu multe lipsuri iar multi cei cu situatie buna s-au pierdut pe drum pentru ca au obtinut totul usor,invatati copii de mici sa obtina lucrurile pe usa din dos nu prin sudoarea fruntii halal parinti ,credeti ca-i ajutati ,apropo sunt profesori care ajung la scoli bune dar nu pe meritul lor, tot prin spate si sunt profesori foarte buni care ajung la tara dar pe meritul lor si sunt foarte buni si mai prezinta avantajul ca lucreza si cu copii mai putini deci li se explica mai bine la voi este efectul de turma sa nu fi mai prejos ca vecinu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.