Noaptea e interzis, ziua se recomandă. Doar la serviciu, magazin și spital

Noi măsuri restrictive au fost luate în această seară de departamentul pt. Situații de Urgență.

Se interzic, pe stradă, grupurile mai mari de trei persoane (cu excepția familiilor formate din mai mulți membri).

Noaptea, după ora 22.00, se mai permite circulația persoanelor doar către serviciu, magazine alimentare/farmacii și spital.

Pe timpul zilei doar se recomandă ca deplasările să se facă către locațiile enumerate mai sus. Noile restricții se aplică de duminică seară de la ora 22.00.

Notă: Măsurile sunt mai bânde decât se anticipase. Existau supoziții că interdicțiile vor fi impuse și pe timpul zilei.

Dar, iată, mai jos, deciziile oficiale anunțate de șeful MAI, Marcel Vela.

Art. 4. – În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 5. – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.