Noi măsuri luate în această seară privitoare la serviciile religioase

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat aseară că de luni slujbele nu se mai pot oficia cu public – nici măcar în afara locașurilor de cult.

Asta înseamnă că azi preoții vor putea oficia slujbe în fața bisericilor, dar atenție cu participarea a maximum 100 de persoane. De asemenea credincioșii trebuie să păstreze o distanță de minimum 1 metru distanță.

De luni, slujbe doar în mass-media sau online

Conținut DECRET: „(2) Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

Slujbele vor putea fi urmărite live pe Trinitas, postul patriarhiei

O altă măsură luată prevede că botezurile, cununiile și slujbele de prohod se mai pot oficia cu participarea a maximum opt persoane.

Conținut DECRET :(3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la spital sau la domiciliul acestora”.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Noi măsuri luate în această seară privitoare la serviciile religioase

  • Slujbe? La ce sunt bune? Și biserica, mai ales ea ar trebui sa vina în întâmpinarea oamenilor trecuți de o vârstă, sa ii consilieze, sa ii îndrume, sa le explice, sa ii roage să stea acasă și să nu îi mai prostească cu fel și fel de promisiuni deșarte, oameni buni daca părăsiți aceasta lume nu va mai aduce nimeni înapoi așa că protejativa sănătatea și încercați să judecați rațional, biserica are rolul ei până la un punct, doar de dvstra depinde ce vreți să alegeți. Partea cu un loc cu verdeață sau să fiți cu cei dragi vouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.