Noi probleme pentru profesorul care a sărutat (forțat) eleva de 12 ani!

Informații bombă!

Ștefan Nedelcu, profesorul-suplinitor plasat în arest la domiciliu după ce a sărutat o elevă de-a șasea, a luat astă-vară nota 1 la examenul de titularizare la sport (!) – vezi mai jos documentul.

Atenție, probabil ca să nu se facă de râs la Buzău, Nedelcu s-a înscris pentru a susține examenul în județul vecin – Ialomița!

Asta nu l-a împiedicat ulterior pe Nedelcu (oare cu ce complicități ?) să devină profesor cu catedră întreagă (sport + biologie) la școala din Merei (una destul de căutată grație apropierii de orașul Buzău).

A cui pilă este Nedelcu ? + Vai de elevi!

Dincolo de fapta reprobabilă petrecută recent, e strigător la cer că elevii școlii gimnaziale din Merei au fost puși să facă ora de biologie cu nimeni în drum. Un om care nu avea competență pentru așa ceva! Vezi mai jos mărturii ale părinților.

„Sunt părinte al unui elev care a făcut biologia cu domnul Nedelcu. Ce se întâmpla la oră ? Domnul așa-zis profesor nu le preda nimic. Îi punea doar să copieze lecția din carte în caiet”

„Uneori se întâmpla să-i pună pe copii să doarmă! Da, nu vă mirați, le spunea copiilor să pună capul pe bancă și să doarmă o oră!

Orele on-line evident că nu le-a făcut, exista riscul ca un părinte să asiste din întâmplare. Nu făcea nimic, doar salariul și-l lua!”

Strigător la cer, nu ? Să existe profesori buni în județ de biologie, cu facultate de profil la zi, care să nu prindă catedră, iar la Merei postul să fie ținut ascuns ca să fie băgat pe gâtul elevilor acest individ (pe pile).

Mărturie profesor Merei: „M-am mirat, normal, când auzit că domnul Nedelcu e noul profesor de biologie. Chiar l-am întrebat dacă are competență pentru așa ceva. Mi-a zâmbit, și mi-a spus franc, hai, măi, doar știi și tu cum se face!”

Cine seamănă vânt, culege furtună

Proverbul de mai sus se potrivește perfect cazului grav de la Merei.

Angajarea lui Ștefan Nedelcu aduce cu o semănare de vânt, iar finalitatea – agresiunea sexuală a elevei de 12 ani – e furtuna culeasă.

Semne prevestitoare au fost, chiar în acest an! Sunt informații că o elevă s-a plâns că profesorul i-a pus mâna indecent pe coapsă, iar unei alte eleve Nedelcu i-a cerut să-i dea sandvișul să-l miroasă (!), iar apoi a mușcat din el. Părinții au venit apoi la școală pentru a cere socoteală! Evident, nu s-a întâmplat nimic, iar Nedelcu, încurajat, a mărit miza.

Eleva sărutată a fost aleasă (pe sprânceană) pe motiv că e frumoasă și bine dezvoltată!

Schelet în dulap! Sunt informații că domnul profesor a mai fost implicat în trecut într-un incident cu conotații sexuale. Dar, atunci, s-a pus batista pe țambal, iar evenimentul acoperit de trecerea timpului.

Nedelcu deține un club de dans în Buzău. A fost primit la școala Merei cu 3 ani în urmă când a început să țină lecții contracost elevilor și elevelor din școală

Cazul de la Merei ne relevă atât de clar diferențele dintre România și Finlanda. În timp ce în țara celor o mie de lacuri, profesorii sunt aleși dintre cei mai buni absolvenți ai facultăților (doar cei cu 9 și 10!), în România, posturile sunt ținute ascunse de directori față de profesorii cu competență (facultate de profil), pentru a fi oferite apoi pe șest unor suplinitori ajunși în școli pe bază de șpagă, diverse favoruri ori servicii și chiar pe filieră de partid.

Motto: Hai, măi, doar știi și tu cum se face!”

Întrebare. Oare va plăti cineva pentru angajarea acestui individ nepotrivit/periculos în învățământ ?

Vom reveni.

Citește și:

loading...

12 comentarii la „Noi probleme pentru profesorul care a sărutat (forțat) eleva de 12 ani!

 • Lasa.o balta, este protejat de Psd si de primarul ce nu stie sa scrie si sa citeasca din Merei.

 • BUNĂ SEARA! ASTEA SUNT ARANJAMENTELE LUI PALCAU. DOAR ESTE ȘEFA MOBILITATI

 • Inspectorii de specialitate si cei de la resurse sunt bagati pana peste cap in coruptie, posturile se ascund si se dau cui trebuie si chiar si alea la vedere care se dau pe dosar sunt manevrate, doar la cele luate cu examen mai poti fi sigur ca nu-s luate pe pile, iar astea sunt putine. Directorii de scoli se supun stapanilor care i-au numit (prin delegatie sau examen dat la misto). Examenul pentru directori nu e anonimizat, este cu un interviu la care daca nu esti sluga inspectoratului, esti eliminat din start. Legea ar trebui refacuta, sa nu mai permita ocuparea de posturi de profesor decat cu examen si cu facultate la zi pe specialitatea respectiva, ca acum e haos.

 • Învăţământul buzoian a cunoscut cazuri mult mai grave şi revoltătoare decât acesta şi niciodată vreun factor de decizie (director sau inspector) NU A PLĂTIT !! (luăm exemplul cel mai ştiut de buzoieni: Au plătit ceva acei directori Banu şi Ţepeluş, când tocmai în HAŞDEUL lor – atenţie !! – s-au petrecut inclusiv fapte şi acuze de natură sexuală, precum în acest caz ?? Evident că NU pt. că i-au salvat pilele politice, pile de nivel parlamentar chiar, după cum s-a văzut în cazul lui Ţepeluş).
  Făcând comparaţia cu cei doi directori din Haşdeu, SCĂPAŢI BASMA CURATĂ, ba chiar şi pricopsiţi cu funcţie în Parlament,dovadă încă o dată că PILELE POLITICE ÎŞI FAC INDUBITABIL EFECTUL, ne întrebăm acum dacă această directoare de la Merei (pt. că ea e cea vizată în primul rând de această întrebare, chiar dacă aţi pus întrebarea în mod voalat) iar răspunsul nu poate fi decât acelaşi: DEPINDE CE PILE (POLITICE) ARE !!
  Dacă e bazată în aşa ceva, va scăpa! Dacă nu, va plăti (în ce măsură, asta va decide ISJ-ul şi numai dacă îi găseşte o vină clară).
  Deocamdată înafară de profesorul Nedelcu, făptuitorul direct, nu mai plăteşte nimeni.

 • Domnilor care visați la angajare în invatamant strict pe specialitate va aduc la cunoștință ca trendul este ca un profesor sa fie pluridisciplinar calificat. Ptr ca, cica, nu se pot asigura catedre întregi de o disciplina în rural sau intr-o scoala.

  Ce sa mai zicem de cei care si-au făcut studii la facultatile de la marginea orașului sau pe la „Mizil sau Faurei” și sunt „mari” profesori. Sa ne amintim Spiru Haret cu examenele pe calculator. Sa nu uitam cum profesori cu orice facultate, eventual umanista fac reconversii pe matematica, fizica, chimie, absolvenți de teologie care predau pe a doua specializare istorie sau limba moderna si învățătoare cu pipp si master devin profesoare de gimnaziu și liceu.

  Nu ne mai facem bine niciodată. Nu mai am nicio speranța. Însă trebuie să spun și ca nici nu o sa dau pe brânci la un salariu de aproape 800 euro. Când mi se sugerează ca ar trebui sa performez ca în Finlanda sau Estonia atunci sa mi se creeze și mie ca profesor condițiile de acolo. Nu mai sunt dispusa sa fac apostolat.

  Și apropos, a mai încercat unul sa „mârâie” despre Merei si nu știu cum s-a terminat

  http://opinialubisca.ro/tu-l-ai-ales/1106-directoarea-%C8%99colii-merei,-ma%C8%99ina%C8%9Biuni-de-culise.html

 • Problema suplinitorilor este și o problemă de sistem. Învățământul este finanțat per capita adică se alocă o sumă fixă de bani pentru elevii școlarizați. Astfel, directorii de școli au în vedere mai mult aspectul economic decât aspectul calității învățământului. Directorii preferă să nu scoată la concurs posturile titularizabile și să le dea suplinitorilor care au salarii mici și astfel rămân mai mulți bani pentru alte investiții. Profesorii titulari cu toate gradele didactice au salarii bunicele și măresc valoarea fondului de salarii. Plus că de la un titular directorul nu primește nici măcar o ciocolată pe când de la un suplinitor se umple portbagajul și are și susținere necondiționată din partea acestuia. Și toate acestea pentru că Legea Învățământului este prost concepută. Corect ar fi ca școlile să fie finanțate diferențiat, în funcție de performanță. Nu-i normal să aloci aceeași sumă Hașdeului și Liceului din Beceni pentru același număr de elevi! Dar cine să facă asta?

 • Faptul ca salariul in invatamant este unul de mizerie nu are legatura cu mocirla care a aparut, cu invatatoare devenite peste noapte profesoare dupa ce au trimis 3 eseuri prin mail la nu stiu ce facultate dubioasa. E necesara si marirea salariului, dar facuta si ordine la angajari, fara reconversii de pe o materie pe alta facute in cateva luni, fara facultati prin posta etc. Cat timp legea permite, iar inspectorii si directorii de scoala corupti, asa va fi in continuare. Legile facute pentru cazuri extreme devin practica generala de care profita toti, de asta ar trebui aceste portite eliminate complet. Si nu e vorba doar de asigurarea de catedre, sunt materii importante la care copiii se trezesc din senin in fata cu fosta invatatoare, profa de sport sau religie care a facut nu stiu ce specializare prin corespondenta si e mai putin pregatita decat un elev de-a 8-a, iar acum preda romana, engleza sau mai stiu eu ce…

 • @Buzoianca

  Și inspectori generali școlari educatoare!? Până și pe vremea lui Ceaușescu inspectori școlari erau printre cei mai buni profesori din branșă.

  Cu salarizarea nu ai dreptate. Mai întâi dă și după aceea cere! Nu garantează nimeni că mărirea salariului generează automat și performanțe ridicate. Ai exemplul medicilor, al procurorilor și judecătorilor. Dă tot ce poți și după aceea emite pretenții!

 • Isj-urile sunt pline de inspectori cu spate politic, foarte mulți oamenii pesedeului. Tupeiști, slab profesioniști, fără pic de respect din partea profesorilor. Învârt catedre și școli după ureche, dușmănii, prietenii, polițe de plătit. Ajuns în funcție, prima grijă a inspectorului este să își facă transferul la o școală bine cotată, iar directorul de acolo dă bucuros din coadă pentru că așa își asigură spatele. Evident, orele alea nu sunt făcute ever, dar banii intră în cont!
  Singura soluție e desființarea isj-urilor, pentru că reformarea sau numirea unor inspectori integri, bine intenționați etc este un vis. Sau să fie inspectori cu mandat de doi ani. Apoi alții, dar mereu alții! Așa, prin tragere la sorți din întreg corpul profesoral. Da na, vise…

 • In Spitalul Judetean se incaseaza spagile de la pacientii operati, in continuare !!!
  Iar un chirurg sare acum de 20.000 lei salariu lunar !
  Asa ca, draga Buzoianca, daca nu iti convin cei 4.000 lei incasati pentru mai nimic, mai ales in ultimul an (!!!), schimbati jobul, e simplu…
  Aaaa, dar stai, apoi chiar vei munci in privat pe branci ! Bine, atunci stai acolo unde esti si taci. Nota 4 pentru azi.

 • Cataline, iar iti iei nasul la purtare. Invata sa scrii macar la nivel de clasa a 4-a, apoi da note altora. Valabil si pentru Pixelul de mai sus. Un chirurg merita si 50k pe luna, ca nu incarca portbagaje, ca voi. Majoritatea medicilor specialisti nu mai iau spaga de ceva vreme, iar eu nu inteleg nici de ce insista unii sa ofere. Tie daca ti s-ar da in plus, ai sari sa iei cu ambele maini, sunt convins! Iar la privat problema e mai grava ca la stat. Patronachele baga totul in buzunar, isi ia S-Klasse, nu mai plateste nici taxe, iar pe aia care ii incarca portbagajul ii plateste cu salariu de mizerie. Asta in cazurile bune cand nu fura de-a dreptul si nu da tepe clientilor. Dar normal ca nu poti sa marai la el, ca ai calificare zero barat si stii ca-ti da un sut de ajungi in strada, deci preferi sa marai si sa te uiti cu invidie la altii care nu au nicio legatura cu ce cruce ai tu de dus.

 • Usere, iar ai inceput sa aberezi. Pe toate planurile.
  Daca eu nu scriu pe aici nici la nivel de clasa a 4-a, lasa-i pe altii sa evalueze. Replicile tale pe tema asta sunt deja puerile si ridicole. In ultimele postari ai avut greseli destule, foarte discrete dar nu am mai spus nimic. Si repet, nici tu, nici eu, nu suntem oameni de litere, asa ca las-o mai moale.

  Un chirurg merita mai mult de 50 k pe luna, daca ma intrebi pe mine. Dar mergi matale pe la sectia ortopedie sa vezi cum anumiti medici vin in salon si intind mana pe fata ! Daca un amarat, aflat intr-o situatie medicala dificila, ii pune in plic 1.000 lei, acest medic ar trebui sa-l refuze, asa ca nu-l mai invinui pe amarat !!!!
  Vad ca esti frustrat mereu, cand ating subiectul „bugetari” :))))
  Hai la noi, la privat !!! Ce mai astepti ?! Hai !!!!!!! In primele zile de munca esti praf, amigo !
  Iar eu nu car portbagajele altora cum obsesiv si prosteste repeti pe aici, ti-am mai spus de o mie de ori.
  Eu detin….portbagajul…., capiche ?!
  Pe ani multi de munca, educatie si scoala de inginerie specializata pe un anumit domeniu care acum imi baga multi bani in buzunar, din care achit lunar impozite cu 2 cifre si 3 zerouri ca sa ii tin in brate pe cei ca tine.
  Asa ca, las-o putin mai moale. Schimbati directia in viata daca esti asa de trist.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.