„Noi, românii, ne facem rău singuri, făcând brand de țară din corupție” (P)

Buzoianul Andi Cristea, europarlamentar PSD (2014 – 2019) și candidat pentru un nou mandat (locul 10 pe lista PSD) a acordat ieri un interviu tv la DC News.

Buzoienii.ro a spicuit cele mai mai interesante declarații. La finalul articolului s-a inserat și materialul video.

„Am reușit să facem din corupție un brand de țară. Probabil și ajutați din afară. În acest fel poți fi sigur că nu mai influențezi nicio decizie la nivel european. Nu mai contăm în balanța de power-politics a UE”

„MCV și Schengen sunt ca o lesă pentru România. Se mai relaxează uneori, dar nu scăpăm de ea. Mi-aș dori să scăpăm de mentalitatea de câine bătut că vine Ue și ne dă peste nas. Orice am face nu scăpăm de Schengen”.

„O spun cu regret, UE se îndepărtează de perceptele părinților fondatori. Unele state puternice își rezolvă problemele pe seama altora. Vă dau un exemplu. Ce se întâmplă rău în Marea Britanie sau în Franța e pus pe seama muncitorilor români sau a romilor care cerșeau. De aceea în Europa câștigă teren euroscepticismul”.

„Cine este puternic face regulile, ceilalți sunt trimiși în bancă pentru a li se explica de ce nu se poate. Lucrul ăsta ar trebui să se oprească. Lupta împotriva standardului dublu e elementul principal al europarlamentarilor PSD”

„Dacă vorbim despre corupție, dați-mi voie să vă dau două exemple de dincolo. Căutați pe google afacerea Novartis și comisarul Avramopoulos de la PPE. E acuzat că a luat mită 50 de milioane de euro de la compania farmaceutică elvețiană Novartis, dar e în continuare comisar european. Citiți și despre comisarul spaniol Canete care făcea business cu flota navală rusă de la Marea Mediterană”.

„În Olanda doar una din zece tranzacții suspecte de spălare de bani e anchetată de autorități. Dacă s-ar întâmpla în România așa ceva, ne-ar da afară din UE”

„E o discuție legată de portul Constanța și de ce România nu e primită în Schengen. Nu cumva unele state din UE ar pierde bani mulți dacă fluxul naval de mărfuri dinspre Asia prin canalul Suez ar ajunge prima dată la Constanța ?”

„Iohannis exploatează tema corupției prin acest referendum în scop comercial, electoral”

„Aș compara România cu o floare. Această floare a stat 50 de ani în întuneric, în Cortina de Est. Floarea din România e diferită față de floarea care a crescut la lumină, în Europa de vest. Corupția din România își are originea înainte de 89 când pentru a supraviețui românii trebuiau să încalce regulile”.

„Nu e adevărat că PSD e partid anti-european. Singura opțiune a noastră e UE. Suntem pentru UE, dar luptăm împotriva dublului standard”.

„După alegerile europarlamentare, Codruța Kovesi are șanse mai mici de a deveni procuror european. Se schimbă interesele, dar și membrii comisiei de negociere”

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „„Noi, românii, ne facem rău singuri, făcând brand de țară din corupție” (P)

  • Are dreptate, directia UE este pe campii, iar birocratii ne-votati de nimeni au inceput sa se joace de-a dictatorii. Ungaria si Polonia deja le-au intors spatele si se dezvolta din plin, in timp ce Vestul e intr-un picaj care se va accentua in cativa ani, pentru ca e exponential, iar acum inca este ascuns sub pres, pana va exploda. Sunt grafice care arata nivelul economic al unor tari din vest intersectandu-se cu al nostru prin 2030. Iar economia e doar o mica parte, numarul atacurilor musulmane cu acid sau cutite este egal cu numarul injuraturilor din trafic de la noi prin unele orase vestice, iar oamenii fac puscarie daca nu accepta ca travestitii sunt ce sex vor ei sa isi aleaga, ignorand biologia umana. Deci, eu cred ca da, salvarea vine de la partidul asta de analfabeti si cocalari, din pacate, alta solutie mai buna nu e acum.

  • Bravo domnule! In comunism, când de asemenea imperialiștii sugeau sângele poporului muncitor, așa cum sugerezi că se întâmplă acum, era veșnica întrebare : Dacă la noi este bine și la ei este rău, atunci de ce la noi este rău și la ei este bine ? Pacat, sper sa nu fii prea tanar, pentru că personal încă am naivitatea de a avea așteptări !

  • Ati devenit o clica cu care nimeni din Europa nu vrea sa se mai asocieze! Partidele de dreapta si centru va blesteama in timp ce socialistii europeni se dezic de voi! Singurii care n-au nici o problema sunt psdistii?! :-))

  • Ionele nu-i vorbi lui Andi Cristea despre comunism fiindcă tatăl lui a căzut răpus de gloanțe în revoluția din 89. Iar despre jocurile incorecte față de România făcute de către unii funcționari europeni cu mari interese economice și de altă natură, dă-i voie tânărului euro deputat ca el să fi înțeles de acolo de la Bruxelles timp de 5 ani mai bine decât tine despre ce este vorba de fapt. Cine crede că străinul nu are altă treabă decât să-ți facă ție bine e un cretin cu care nu ai ce discuta.

  • Nu ne-a obligat nimeni sa aderam la UE ,noi ne-am milogit de ei sa ne primeasca iar dupa ce au facut-o am inceput sa muscam mana care ne-a fost intinsa.Am trimis in PE tot felul de ,, dancila”.Halal de noi!Cand toti iti spun ca esti baut te duci si te culci nu te iei la cearta ca PSD cu PES, domnule eurodeputat .Brandul de coruptie l-a facut PSD-ul care a fost la putere 25 din 30 de ani iar local 30 din 30ani (topul judetelor rosii este identic cu cel al saraciei) .

  • Dl George are o memorie dacă nu precară teribil de selectivă. El nu își amintește că în România au guvernat și Th. Stolojan, Radu Vasile, Mugur Isărescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu, Emil Boc, M.R. Ungureanu ș.a. care nu erau pesediști! Marea Corupție a înflorit zdravăn sub miniștrii Adriean Videanu, Radu Berceanu, Vasile Blaga, Elena Woodrea, S. Vlădescu, Ludovic Orban, Anca Boagiu, S.Frunză Verde, Gh. Flutur, et co, tutelați de inegalabilul Traian Băsescu fondatorul statului mafiot, fapt recunoscut de el însuși. Dacă ne punem la mintea dlui George, chiar că nu ne mai revenim niciodată.

  • Auzi cine spune ca altii sunt cu jmecheria ?! PSD !!!!! …unde mr. Oprisan ne zambea ieri ostentativ ca ultima achizitie auto de peste 100.000 Eur o are de la masa (care a fost croitoreasa) si ca i-o mai da si lui cate 5 min din cand in cand !!!!!!!!!!!! Astia vorbesc de jmecherie !!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.