Noroc și ghinion. Un buzoian a găsit un card în piață. Apoi, a cumpărat de patru ori…

Un buzoian de 35 de ani a găsit ieri în Piața Centrală un card contactless.

Mai exact, e un vorba de un card cu care se pot face cumpărături din magazine în limita a 100 de lei fără a fi nevoie de introducerea codului pin.


Cumpărătorul trebuie doar să treacă acest card contactless prin fața cititorului, iar tranzacția este efectuată.

Cu cardul la purtător, buzoianul a purces la cumpărături, folosind cardul de patru ori. Ghinionul său e că unei vânzătoare individul i s-a părut suspect și a sesizat poliția.

Citește și articolul: Azi dimineață la Spătaru. O depășire care a curmat o viață! O femeie a murit, alte trei sunt la spital

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat un bărbat bănuit de însuşirea unui bun găsit şi efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că bărbatul, un buzoian în vârstă de 35 de ani, ar fi găsit în piaţă, în municipiul Buzău, un card bancar pe care şi l-a însuşit şi ulterior l-ar fi folosit la achitarea contravalorii mai multor cumpărături. Asupra celui în cauză a fost identificat cardul bancar valid, emis pe numele altei persoane, care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii infracţiunilor de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor și  efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz” –  comunicat IPJ Buzău

Concluzia e că aceste carduri contactless (fără contact în limba română) sunt mai rapide în utilizare (nu mai e nevoie de introducerea codului pin), dar există și riscul de a rămâne ușor fără o sută de lei.

Citește și articolul: Îngrijorare pentru locatarii blocului CEC din Buzău: „Nu vrem un restaurant în preajmă”. Iată ce a provocat nemulțumirea acestora!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Noroc și ghinion. Un buzoian a găsit un card în piață. Apoi, a cumpărat de patru ori…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.