Nou conflict între Comp. de Apă și Primăria Buzău. S-a făcut plângere la Prefectură. Iată răspunsul

Compania de Apă și consilierul PSRO – Silviu Roșioru au contestat la Prefectura Buzău valabilitatea ultimei hotărâri a CLM Buzău referitoare la desemnarea Georgetei Cristea ca trimis special al Consiliului Local Municipal Buzău la Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de Apă. 

„Da, sunt depuse la noi aceste două contestații. Cei doi juriști ai noștri vor analiza cu celeritate conținutul hotărârii de Consiliu Local, dar și cele două contestații. Vineri, pe 9 iunie, vă vom anunța la ce concluzie a ajuns Institiția Prefectului”, a anunțat azi, într-o scurtă conferință de presă, prefecta Carmen Ichim. 

Ședința AGA de la Compania de Apă se va desfășura pe 12 și 13 iunie. Dinspre primărie, Roxelana Radu, secretarul municipalității, n-are nicio emoție, ba dimpotrivă agreează faptul că Prefectura se va pronunța rapid asupra acestui aspect pentru a se vântura perdeaua de fum trimisă dinspre Compania de Apă și susținătorii ei:

„Se face mult zgomot pentru nimic. Nu e nimic ilegal, nici măcar la limită. Rămân și eu surprinsă de ignoranța sau naivitatea unor consilieri locali, dintre care unii chiar cu vechime. A fost un vot secret în cadrul unui proiect de hotărâre referitor la desemnarea doamnei Georgeta Cristea ca reprezentant al CLM Buzău în AGA la Compania de Apă. Fiecare consilier local a primit un buletin de vot, unde trebuie optat pentru DA sau NU. Scrie clar la lege și în regulamentul CLM că dacă se bifează ambele opțiuni sau niciuna, ori se fac diverse mâzgălituri, votul se anulează. Domnul Florescu, șeful comisiei de numărare, a anunțat că au fost patru astfel de voturi nule, care nu se mai iau în calcul, 8 voturi pentru și 7 împotrivă. În consecință, chiar dacă la limită, doamna Georgeta Cristea a fost desemnată de votul majoritar al consilierilor să reprezinte primăria la AGA. Apoi s-a trecut la votul proiectului în integralitatea lui, unde au fost 14 voturi pentru și doar două împotrivă. În concluzie, proiectul a trecut. Am auzit că unii consilieri și unii colegi de-ai dvs. de la presă vorbesc despre nu știu ce ilegalități care s-ar fi comis. Ar fi fost bine să mă sune, i-aș fi lămurit imediat. Dar, în afară de dvs., nu m-a sunat nimeni”.

Contactată telefonic de buzoienii.ro, inclusiv Mirela Oprea, jurista CJ Buzău, a apreciat că în privința voturilor nule colegii din Palatul Comunal au procedat corect și legal: 

„La fel procedăm și noi la Consiliul Județean când e vorba de vot secret pentru desemnarea unei anume persoane. Se numără voturile pentru și cele împotrivă, iar celelalte se anulează și nu se mai iau deloc în calcul. Dacă au fost 8 voturi pentru, șapte împotrivă, iar patru s-au anulat, înseamnă că persoana respectivă primește respectiva încuviințare”. 

De notat că dacă în CLM Buzău s-a făcut mult tapaj pe seama atribuirii unui mandat special pentru Georgeta Cristea, la CJ Buzău același mandat special pentru Mirela Oprea a fost votat în unanimitate în câteva secunde, fără nicio discuție.

„Mandatul special este prevăzut în normele care guvernează administrația. El convine atât consilierilor cât și mandatarului trimis de aceștia într-o Adunare Generală a Acționarilor. Cel care primește mandat special votează exclusiv cum i-au trasat consilierii prin hotărâre. Se limitează astfel eventualul subiectivism al mandatarului. Există acest mandat special, mai restrictiv, și un mandat mai general, care permite o anumită subiectivitate a emisarului respectiv”.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.